Radio 538: ‘Coen en Sander groter dan Ruud de Wild’

Het Radio 538-duo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga maakt zowel in de algemene als in de commerciële het nummer-1-programma in de middagspits. Ze worden beter beluisterd dan voormalig 538-dj Ruud de Wild op NPO Radio 2. Dat heeft Talpa Radio laten weten. De Wild heeft het afgelopen jaar meermaals geroepen dat hij ‘de nummer één is in alle doelgroepen’, maar dat is niet langer zo, aldus 538. “De Coen en Sander Show is marktleider in de middag in doelgroepen 10+ en 20-49 jaar.”

Menno de Boer, radiodirecteur van 538, baseert zich op de laatste luistercijfers. “2019 is het spannendste en leukste jaar voor 538 ooit en het bouwen aan programma’s kost tijd. Het hele team van 538 zit bomvol radiopassie en dat wordt bekroond met geweldige cijfers.”

De Boer wijst op het succes van zijn spitsen. “De nieuwe ochtendshow van Frank Dane en zijn team is overtuigend marktleider en het is fantastisch dat Coen en Sander de laatste maanden weer #1 zijn in de middag.

Tot slot wijst hij er ook op dat de van Radio 538 naar Qmusic verhuisde Top 40 niet meer de best beluisterde hitlijst is. “Ook de nieuwe 538 TOP 50 op vrijdagmiddag, de lijst waar luisteraars direct invloed op hebben, is de populairste hitlijst van Nederland. Het dankbaar strooien van positieve cijfers lijkt een trend, maar hier kunnen we niet omheen!

Radio 538 toont de volgende grafieken in het persbericht, het grafiek over de ochtenduren zit daar níet bij:

Maandag tot en met donderdag 16:00 – 19:00 uur

Vrijdagmiddag 14:00 – 18:00 uur

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen