Radio 538: ‘Coen en Sander groter dan Ruud de Wild’

Geplaatst op di 27 aug 2019 om 17:10

Het Radio 538-duo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga maakt zowel in de algemene als in de commerciële het nummer-1-programma in de middagspits. Ze worden beter beluisterd dan voormalig 538-dj Ruud de Wild op NPO Radio 2. Dat heeft Talpa Radio laten weten. De Wild heeft het afgelopen jaar meermaals geroepen dat hij ‘de nummer één is in alle doelgroepen’, maar dat is niet langer zo, aldus 538. “De Coen en Sander Show is marktleider in de middag in doelgroepen 10+ en 20-49 jaar.”

Menno de Boer, radiodirecteur van 538, baseert zich op de laatste luistercijfers. “2019 is het spannendste en leukste jaar voor 538 ooit en het bouwen aan programma’s kost tijd. Het hele team van 538 zit bomvol radiopassie en dat wordt bekroond met geweldige cijfers.”

De Boer wijst op het succes van zijn spitsen. “De nieuwe ochtendshow van Frank Dane en zijn team is overtuigend marktleider en het is fantastisch dat Coen en Sander de laatste maanden weer #1 zijn in de middag.

Tot slot wijst hij er ook op dat de van Radio 538 naar Qmusic verhuisde Top 40 niet meer de best beluisterde hitlijst is. “Ook de nieuwe 538 TOP 50 op vrijdagmiddag, de lijst waar luisteraars direct invloed op hebben, is de populairste hitlijst van Nederland. Het dankbaar strooien van positieve cijfers lijkt een trend, maar hier kunnen we niet omheen!

Radio 538 toont de volgende grafieken in het persbericht, het grafiek over de ochtenduren zit daar níet bij:

Maandag tot en met donderdag 16:00 – 19:00 uur

Vrijdagmiddag 14:00 – 18:00 uur

Foto: Radio 538
38 Reacties op “Radio 538: ‘Coen en Sander groter dan Ruud de Wild’”


 1. RaymondVL

  Ja hoor, de luistercijfers zijn binnen en 538 peopt er weer een persberichtje uit over het grote succes van Coen en Sandra.

 2. Ronnie

  Ik zie in deze grafieken alleen niet terug dat Dane marktleider is in de ochtend. Dat kan ik me ook echt niet voorstellen.

 3. Zonder Naam

  “Het hele team van 538 zit bomvol radiopassie.” De exacte invulling van ‘gepassioneerd radio maken’ is toch erg veranderd in een paar decennia. In het verzinnen van grappen, het bij elkaar zoeken van leuke nieuwtjes, enzovoort heeft de huidige generatie vast veel plezier. Maar de muziek (die ooit zo belangrijk was) staat bij de meesten op een zijspoor.

 4. Ron

  Coen en Sander zijn zwaar over the hill.

 5. Sum Ting Wong

  Blijkbaar niet, Ron

 6. Ron

  Ze zijn beide 40 jaar, hoe moeten ze de doelgroep nu aanspreken. Zet ze op Veronica daar passen ze nu meer op.

 7. MediaPrak

  538 =V&D Radio

 8. fake news

  coen en sander de nummer een in poep pies en sex grappen, alles voor de adverteerder

 9. fake news

  het radio duo coen en sander zit vol met passie poep pies en porn grappen iets anders kunnen ze niet

 10. Ellen

  538 is elke keer de grootste hier, hoe verklaart men dan dat 2 de echte nummer 1 is????

 11. Marco

  Wedstrijdje ver plassen?

 12. Rambam

  Twee zielige kinderachtige kleutertjes zijn deze jongentjes.

 13. kelly

  Goh die 538 staat op nummer een ,heeft het altijd al goed gedaan al jaaren met elk programma komt vast door die passie die ze er elke dag insteken dat kun echt horen

 14. Leni

  Talpa die iets roept? Son de Mul?? Wie gelooft hem nou… Zou ie de cijfers kopen ??

 15. kelly

  Goh die 538 staat op nummer een ,heeft het altijd al goed gedaan al jaaren met elk programma komt vast door die passie die ze er elke dag insteken dat kun je echt horen

 16. Menno de Boer

  Ik mocht zelf de grafiek invullen en in kleuren over de luistercijfers daarom doet 538 het zo goed en mijn adverteerders trappen er nog in ook

 17. Talpa mol

  Coen en Sander staan al jaren op nummer een in de doelgroep 4 tot 6 jaar

 18. Tv junkie xl

  Kinderradio. Dan ben je over de 40 en maak je zo’n dom programma….Tja!

 19. Talpa: WC eend ......

  Hier geloven we dus helemaal niks van.

  Pulpa Radio maakt haar eigen bubbel en lijkt haar eigen marketing dromen pardoes de media in te slingeren.

 20. Michel

  Tja… Het is maar net hoe je die zwaar achterhaalde meetmethode leest..

 21. Nerd

  Q is the best!!

 22. Bart

  Menno de Boer leeft nog in de jaren 90 en kijkt alleen naar 20-49. De tijden zijn veranderd. Zo hoog in de lijst staan is niet slecht maar je moet wel breder kijken. Dan zijn Ruud de Wild en Rob van Someren grotere winnaars.

  Coen en Sander waren al over het hoogtepunt heen de laatste 2 jaar bij 3FM. Doen nog steeds exact het zelfde als 7 jaar geleden. Het wordt tijd dat deze 2 eens los van elkaar gaan opereren. Fred Siebelink deed een leuke suggestie vorige week in een podcast. Sander alleen op 538 en Coen en Giel in de ochtend bij Veronica. Daar zouden best leuke dingen van kunnen ontstaan.

 23. "Veronica Doet Het?....Beter!";

  Veronica doet het beter!

 24. henk

  promotiepraatje van 538 dat weer een podium krijgt

 25. Joto

  morgen gelijk beginnen te luisteren deze passie volle dj,s mag je natuurlijk niet missen trouwens die foto van die geweldige grafiek is gemaakt door 538 zelf lekker onpartijdig clubje

 26. Ad Visser

  Graag het totaalplaatje….
  Niet mogelijk?

 27. Meneer Kaktus

  Kermis FM rules!

 28. Peanut

  Als deze cijfers kloppen doet 538 het gewoon weer goed, toch?

 29. Ron

  @Peanut: dat is dus maar schijn als je het tegenover het tijdsbeeld van nu zet. 538 is hopeloos sleets, teren nog steeds op het grote succes wat ze ooit hadden. Neem nu zo’n Frank Dane die nu nog steeds niet een eigen smoel kan geven aan de ochtendshow. Teert nog steeds op successen van Edwin Evers. Dat is wel even slim geweest in het begin, maar nu niet meer inmiddels. Je zult nu op eigen benen moeten staan en een eigen gezicht geven aan de ochtendshow. En als dat faalt dan is dat maar jammer. Dan ben je misschien toch niet zo geschikt. Zo nuchter moet hè dan zijn. Zo simpel is dat.

 30. Joop55

  Het niveau van de gemiddelde doorsnee luisteraar die met deze vorm van verkapte schijt en pis humor achter de microfoon kan verkroppen, het is de generatie van meeblèren en vooral niet in te veel dingen verdiepen. Bij BNN was het al ruk, bij 538 nog rukker.

 31. Sjors van Kempen

  Ik vind trouwens niet dat Ruud de Wild nou per se volwassener radio maakt dan Poen & Sandra. Ook een kleuter die lollig wil doen.

 32. Tv junkie xl

  Bijzonder dat de percentages exact hetzelfde zijn voor ma-do en de vrijdag….zegt genoeg dat dit bericht van Menno voor geen kanten klopt natuurlijk.

 33. Jos

  Fake nieuws

 34. StefanV

  @ Bart (21:17) Radio 538 hoeft echt niet breder te kijken. Het is altijd een jongerenzender geweest; ze richten zich niet op 50-plussers.

  Het grote succes van 538 zegt trouwens ook veel over 3FM. Het is opmerkelijk dat niet 3FM, maar Radio 2 de grootste concurrent van 538 is. De reden kan alleen maar zijn omdat jongere luisteraars gillend bij 3FM zijn weggerend.

 35. Ronald

  Top40 is de betrouwbaarste hitlijst. Jammer dat het bij Qmusic wordt uitgezonden, hoort nl bij 538

 36. Niks op TV.NL

  538 = 538 niet meer en Radio Veronica is Radio Veronica niet meer… N POR2 is veel beter betreft muziek

 37. Dennis

  Niks op tv, voor de 60-plusser is NPO Radio 2 een prima zender.

 38. Mark

  Er gaat niks boven 100% NL.
  Pure eerlijke blanke muziek.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.