Talpa-bazen noemen John de Mol ‘mysterie van Laren’

Talpa-bobo’s Marco Louwerens en Paul Römer vinden het onbegrijpelijk dat John de Mol werkelijk álles ziet wat er binnen zijn Talpa Network gebeurt. Dat vertellen ze in een duo-interview met het AD. De oplettendheid van De Mol is alomvattend, meent Louwerens. “Het mysterie van Laren noemen we dat. Waar haalt hij toch de tijd vandaan om alles te zien? Niets ontgaat hem. Dan zit hij misschien op een hometrainer en valt hem weer iets op. En dan echt niet alleen details“, aldus de televisieman.

De Mol houdt zich ook op programmaniveau nog met van alles bezig. “Nieuw in Lingo is dat de winnaar doorgaat naar de volgende uitzending. Is zijn idee.

Kan Louwerens wel zijn eigen koers varen onder De Mol? “Het was voor mij wel een voorwaarde. Ik en Erland Galjaard moeten kunnen werken zonder prikklok en constant verantwoording afleggen. Wij hebben goede gesprekken met John. Die zijn soms pittig, maar het gaat altijd over de inhoud. Hij probeert de grote lijnen te overzien.

Römer benadrukt dat De Mol geen bedreiging is. “Hij is een gedreven en gepassioneerde kerel. Als een detail hem niet bevalt, moet hij dat kwijt. Dan belt hij soms fel op. Het irritante van hem is dat hij vaak nog gelijk heeft ook.”

Het AD-interview met Louwerens en Römer kunt u lezen via Blendle.

Foto: Talpa

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen