Talkshow Beau komt vanuit studio Zomer met Art

Geplaatst op di 13 aug 2019 om 12:00

De nieuwe talkshow van Beau van Erven Dorens op de late avond van RTL 4 zal worden uitgezonden vanuit Studio Artis, waar nu ook de floptalkshow van Art Rooijakkers vandaan komt. Dat heeft producent Blue Circle laten weten. Zomer met Art is bezig aan zijn een na laatste uitzendweek en dat is goed nieuws voor de presentator, de zender en vooral tv-kijkend Nederland. Daarna gaat RTL 4 een week lang De Zwakste Schakel herhalen, zodat de studio verbouwd kan worden.

Na die verbouwing, op maandag 2 september, debuteert Van Erven Dorens met zijn programma. De verwachtingen zijn hooggespannen, want RTL 4 scoort al jaren beroerde cijfers op de late avond: eerst met Humberto Tan, toen met Twan Huys en nu met Art Rooijakkers.

Net als de programma’s van Humberto, Twan en Art, zal ook de talkshow van Beau gemaakt worden door Blue Circle, het zusterbedrijf van RTL dat ook RTL Boulevard produceert.

Gaat het wat worden? RTL denkt van wel. “Het wordt vooral een vrolijk programma op de late avond. Het wordt wel een talkshow, maar niet hetzelfde als andere programma’s.

Het is nog niet bekend hoe de talkshow van Beau gaat heten. Op 29 augustus is de najaarspresentatie van RTL.

Foto: RTL
53 Reacties op “Talkshow Beau komt vanuit studio Zomer met Art”


 1. Roen

  Waarschijnlijk ‘Late Night’ of ‘Beau’

 2. Mick

  BC moet geen talkshows meer willen maken.
  Daar zijn ze gewoon niet goed in.

 3. #NPO kijker#

  Flopperdeflop

  RTL kijkers willen geen praatshow.

  WAKKER WORDEN RTL

 4. Soufian

  29 augustus de najaarspresentatie van RTL. Hopelijk komt er dan meer duidelijkheid over Rolf van Haeften, welke programma’s hij bij RTL 4 gaat maken etc.

 5. Padaboem Pats

  Bij BC wordt het telkens geen talkshow, maar een zwalk-show

 6. #NPO kijker#

  RTL kijkers willen geen praatshow.

  WAKKER WORDEN

 7. Groenig

  @Roen
  Haha, het gaat natuurlijk geen ‘Late Night’ heten.

 8. Inge

  Late Beau.

 9. Edwin Biezemans

  Lol. Het is dus één grote blue circlejerk.

 10. Edwin Biezemans

  Qua titel blijf ik bij Beau Monde hangen. :’)

 11. Ron

  @Soufian: najaarspresentatie RTL is a.s. zaterdag 17 augustus al.

  En over de locatie kun je niets zinnigs zeggen behalve dat er nu een flop van een talkshow vandaan komt. Ik hou wel mijn hart vast voor de producent Blue Circle en van het quotje: “Het wordt vooral een vrolijk programma op de late avond. Het wordt wel een talkshow, maar niet hetzelfde als andere programma’s.” Wordt ook nog niet overtuigd dat het echt anders gaat worden…

 12. Inge

  De Beau Show.

 13. Lieke van Lexmond Lover

  Dus het word precies dezelfde show als zomer met art alleen dan met Beau, zal echt niet beter worden zolang Blue circle de producent is

 14. Mies Bauwman

  Lieve, lieve Beau en Peter, maak altijd datgene waar je goed in bent. Talkshows of hoe jullie ze ook noemen past niet meer bij Bertelsmann 4. De ervaring eerder opgedaan is duidelijk. Doe het dan ook niet meer. Lieve Beau en Peter, zet jullie energie in programma’s die wel slagen. Daar zitten al die fantastische mensen in het land op te wachten

 15. Inge

  Het gaat wel slagen want Beau is een persoonlijkheid.
  Art is dat niet, vandaar flop.

 16. Zonder Naam

  Met Beau zal je iig een presentator hebben die op z’n minst de índruk kan wekken dat ‘ie in z’n gasten geïnteresseerd is (iets wat Art niet lukt). Maar zolang hij geen invloed kan uitoefenen op de roedel hittepetitterige millennials die het programma achter de schermen in elkaar lijken te draaien, wordt het alsnog niks.

 17. Ron

  Dan mag hij Beau heten en al meerdere successen op zijn naam hebben, maar als de rest van het programma ruk is, gasten/items ben je ook nergens. Het zal echt een goede combi moeten zijn.

 18. Inge

  Met 250k is het al geslaagd.

 19. Marietje

  Wens hem succes. Ik ga zeker kijken. Mis hem in RTLBoulevard. vd Assem is niet om aan te gluren en dat snerpende neusgeluid is een marteling voor je hersenen. Zapp dus snel door wanneer ik haar zie.

 20. Zonder Naam

  @Marietje – Vivienne is voor veel dingen geschikt, en prima aan te gluren (knappe vrouw), maar uitgerekend een van die dingen die niets voor haar zijn doet ze nu. Ze komt wat te kil en humorloos over voor Rtl Boulevard.

 21. TV kijken is iets voor bejaarden

  Het einde der tijden

 22. Mousy

  @Marietje, helemaal met je eens. Gelukkig ben ik niet de enige die deze mening is toegedaan.

  Ik vond haar al irritant, een betweter zonder enig gevoel van humor, toen ze Goedemorgen Nederland van WNL presenteerde. Op de vroege ochtend was dat echt te erg voor mijn oren.

 23. Sjors van Kempen

  ‘De verwachtingen zijn hooggespannen, want RTL 4 scoort al jaren beroerde cijfers op de late avond: eerst met Humberto Tan, toen met Twan Huys en nu met Art Rooijakkers.’

  Dan zijn de verwachtingen juist laag, lijkt me.

  Was getekend,
  Sjors

 24. thom

  Waarom niet PilotStudio ( Ewart van der Horst) inhuren voor zo’n show, ongeveer de enige in NL die in staat is gebleken om een succesvolle talkshow te ontwikkelen (DWDD, Jinek)?

 25. 123

  1) “Het wordt vooral een vrolijk programma op de late avond. Het wordt wel een talkshow, maar niet hetzelfde als andere programma’s.”
  — Ja, die hebben we ook gehoord toen het Zomer Met Art aangekondigd werd. Dus als we dáárvan uit moeten gaan… 🤔

  2) Misschien krijgt het programma wel de naam van een late-Night programma wat Beau lang, heel lang geleden al presenteerde: Alles Voor De Kijkcijfers.

 26. ano@niem.nl

  Het moet weer vrolijk… dit wordt weer een talkshow zonder urgentie.

 27. simon stokvis

  het word een vrolijk avond programma, dat beloofd wat ,zo werd de zomer met art ook aangekondigd

 28. Een doorsnee tv kijker

  Er was maar èèn praat show die gewoon de allerbeste was , Voor de vuist van Willem Duis . Niemand maar dan ook niemand die dat ooit beter kan! Willem was uniek! !Het was ook het eerste echte talkshow programma live in Nederland!
  Als Willem nog leefde, dan had hij zeker kritiek geleverd op huidige talkshows , die gewoon goedkope invulling van zendtijd zijn geworden !

 29. Seijmo

  @NPO Kijker

  En waar maak jij je druk om? Je wilt toch altijd dat alles wat RTL op de buis brengt genadeloos flopt.

  Wil je ze ook nog wakker schudden om advies te geven…
  Hou het gewoon lekker bij de NPO of Talpa, maar bemoei je dan ook niet met de keuzes van RTL.

  Je blijft lachwekkend…

 30. Televisiefreaks

  Beau deed eind jaren ’90 bij RTL4 Alles voor de kijkcijfers erg leuk en dat scoorde gemiddeld 800.000 kijkers op de late avond. Daarna presenteerde hij de talkshow Beau Rivage in 2002 bij Yorin. Dat was helaas een grote flop.

  Beau deed het in de zomermaanden aardig op RTL4, maar hij zal de kijkcijfers die Humberto in zijn hoogtijdagen behaalde niet kunnen halen. De concurrentie op NPO 1 is simpelweg te zwaar op dit moment. Humberto profiteerde destijds van een kwakkelende concurrentie van Pauw & Witteman en dat voordeel heeft Beau nu niet.

 31. Brimstig

  Serieus? Nu al De Zwakste Schakel herhalen?

 32. Fons

  Suggestie: gooi de redactie die verantwoordelijk is voor de flops (Tan, Huys en Rooyakkers) eruit en zet daar mensen neer die wel actuele gasten kunnen overhalen te komen. Blue Circle heeft 2 jaar lang bewezen dat ze dat niet kunnen.

 33. Mark

  Ik zou het De Beaut In noemen.

 34. Ron

  Actuele gasten moet je wel willen. Ik denk dat je al 10-0 achter staat op Pauw/Jinek maar ook DWDD. Ik denk dat actuele gasten het liefst daar aanschuiven dan bij een Beau. Dan moet er nog een USP worden bedacht, waar wil je je mee onderscheiden met alle talkshows die er al zijn? Ik denk dat je voor RTL het beste in de entertainment hoek kan blijven, actuele en serieuze gasten komen al naar Pauw en Jinek, dus uit dat vaarwater moet je blijven. Je zou dus wel actuele gasten uit de entertainment hoek kunnen vragen. En ook geen overvolle tafels, banken of wat het ook gaat worden. Gewoon 1 of 2 actuele gasten per uitzending waarmee langer doorgepraat kan worden en het niet gaat verzanden in obligate vraaggesprekjes.

 35. Prinses Analia

  Als dit ook weer gaat floppen – wat zeker gaat gebeuren – is men dan niet helemaal klaar met die lutsers van Blue Circle?

 36. Paul

  Als ik artikel zo lees, haal ik daar niet het gevoel uit dat men weet wat men wil.

 37. Ron

  @Paul: ik ben er ook bang voor ook omdat Blue Circle het weer gaar presenteren. Die zijn goed in het maken als programma’s als Boulevard dus ik denk dat het wijsheid is in dat segment te blijven. Doe waar je goed in bent is het devies. Ik denk dat je dan ook wat totaal anders brengt dan wat Jinek en Pauw doen op de late avond.

 38. Ron

  presenteren=produceren.

 39. Enzo Voorthuijsen

  Het maakt niet uit wie het presenteert, maar je weet op voorhand dat een talkshow bij RTL gedoemd is weg te kwijnen. Drie keer scheepsrecht zegt voldoende.

 40. #NPO kijker#

  Seijmo
  Tue 13 Aug 2019 om 13:09

  Inlezen voor u reageert. Ik kijk alleen kwaliteit.

  Fijne dag.

 41. GERUCHT

  Art Rooijakkers is gezien op het Wim T Schippersplein op het Mediapark. Het gerucht gaat dat hij als kandidaat meedoet aan het nieuwe BNNVara programma “Expeditie Verweggistan”. 4 kandidaten (Art, Emma Wortelboer, Jord Kelder en Helina Reijn) worden elk naar een eind van de wereld gestuurd. Die gene welke in 2 maanden de minste hate-mails ontvangt wordt door Floortje Dessing terug gehaald.

 42. Lies

  Zal een moeilijke start worden voor Beau. Met in het achterhoofd Humberto, Twan en Art. Ik gun het hem van harte. Geef er je eigen draai aan Beau!

 43. Wat Mij Opvalt

  RTL kijkers willen zeker wel een talkshow, maar de gunfactor door het overgevoelige zelfingenomen kudde volk is helaas de laatste paar jaar ver te zoeken.
  En dat ligt absoluut niet aan de kwaliteit van de shows.
  Okay de ene (Barend & v Dorp / Tan) was beter dan de andere (Huys op verkeerde plek en Rooyakkers te licht)
  Tan scoorde overigens torenhoge cijfers tegenover Jinek en Pauw, totdat Tan privé werd gestenigd door kleinzielig Holland en Jinek en Pauw een Tan sausje over hun show heen goten. Wat ze overigens nog steeds doen!

  Ik zie het zeer positief in met Beau.
  Nu het klootjes volk nog…..

 44. Lieke van Lexmond Lover

  Die studio setting zal idd heel anders moeten zijn, die tafeltjes oogt echt rommelig, liever 1 tafel met gasten of een bank zoals jensen.
  anders is ook deze show de volgende flop

 45. Lau

  Het probleem zal ook zijn dat Beau nooit opeens 500.000 kijkers gaat scoren. Vervolg; media spreken van een flop, waardoor het nog moeilijker wordt om de weg omhoog te vinden en Beau kapot wordt geschreven.
  Dat het in dezelfde studio gebeurt en opnieuw door Blue Circle gemaakt wordt, geeft niet veel hoop.

 46. Mart

  Natuurlijk weer in Amsterdam, ze delen de regie met RTL Boulevard.

  Maar laat het dan ook zien, dat het vanuit Amsterdam komt. Met een bruisende stad op de achtergrond. Net zoals voorheen bij RTL Late Night en nu bij RTL Boulevard. Zo zet je meteen een bepaalde sfeer neer dat je middenin de samenleving zit.

 47. Ron

  Dat deed Paul de Leeuw wel goed, toen hij met zijn late late night programma in de zomer van 2 jaar terug meen ik, wel goed liet zien dat het Amsterdam kwam. Het kwam toen ook uit dezelfde Studio Artis.

 48. Brock

  Uiteindelijk was “Lekker Laat!” van Paul de Leeuw iets was het wel had moeten redden en wel een goed variatie voor Late Night

 49. Ron

  Dat was zeker in de laatste week eigenlijk best goed. Het begon wat voorzichtig maar was mede door Paul de Leeuw heel erg leuk, maar geen actuele gasten. Het ging over van alles, en er werd flink op los geëxperimenteerd. Beau zou dat ook kunnen, al kun je op dat tijdslot niet gaan experimenteren. Het moet gelijk al staan als een huis, experimenteren doe je voordat het op TV komt.

 50. Yes

  Ik vind Beau top en ga zeker kijken. Nu al zin in!

 51. Actries van Houten

  Het gaat heten: “Beauter op mijn hoofd”.

 52. Mick

  Ik hoop persoonlijk op een talkshow als in de VS. Gewoon entertainment, meer diepgang in langere gesprekken en één op één met de host.

 53. Annoniemus

  Wanneer en wie gaat die Art uit zijn lijden verlossen , het word met de week pijnlijker voor Art !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.