‘Songfestival in Maastricht is als WK Voetbal in Qatar’

Geplaatst op wo 21 aug 2019 om 11:40

Het organiseren van het Songfestival in Maastricht is als het organiseren van het WK voetbal in Qatar: het kán wel, maar het is vrij belachelijk. Dat schrijft Mark van Ostaijen, Rotterdammer en als bestuurssocioloog verbonden aan de Universiteit van Tilburg, in een betoog in de Volkskrant. Van Ostaijen ergert zich eraan dat de NPO voor ‘competitief polderen’ heeft gekozen. Volgens hem is het duidelijk dat Rotterdam de enige geschikte plek is nu Amsterdam is afgevallen.

Er zijn nog twee steden in de race om gaststad te worden van het liedjesfestijn in 2020: Maastricht en Rotterdam. De NPO maakt op 30 augustus bekend wie het gaat worden, maar Van Ostaijen vindt dat er maar één optie is.

Ten eerste wijst Van Ostaijen erop dat Rotterdam na Amsterdam de grootste stad van ons land is. “Maar nee, in Nederland gaan we competitief polderen en wekken we maandenlang de suggestie dat de 23ste (sic) stad van het land ook best een goede kans maakt.

Aanhangers van het Maastricht-plan wijzen op het gezellige stadscentrum. “Dat het MECC geen muziekpodium is, er een verbouwing zou moeten plaatsvinden en er geïmproviseerd moet worden, lijkt men te negeren.”

Rotterdam is volgens hem de betere plek gezien ‘de Randstedelijke bereikbaarheid, vliegvelden om de hoek, veel omliggende Nederlandse steden die mee profiteren, professionele ervaring, Duncan komt uit de regio en een net verbouwde Ahoy’.

Een keuze voor Rotterdam is een keuze voor de trotse second city, het nieuwe Nederland, de toekomst van Europa. Een keuze voor Maastricht is een keuze voor de 23ste stad, de oudste stad van Nederland en het verleden van Europa. Dat is een keuze die telt.

Het Volkskrant-opiniestuk ‘Het Songfestival in Maastricht is als het WK voetbal in Qatar: belachelijk’ kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Foto: AVROTROS
67 Reacties op “‘Songfestival in Maastricht is als WK Voetbal in Qatar’”


 1. Henk

  Dat schrijft Mark van Ostaijen, Rotterdammer…

  Wij van WC eend!

 2. Ron

  Helemaal eens. Gotspe om te denken dat Maastricht echt kans maakt. Volgende week wordt gewoon bekend dat het Rotterdam gaat worden….

 3. nee

  Rotterdam is niet echt een gezellige stad, kille binnenstad. Nee hoor geef mij Maastricht maar, geeft veel mooiere beelden

 4. Andreas

  Sommige mensen wakkeren graag vuurtjes aan: Randstad versus Limburg. En waarom? Genieten als zulke uitspraken gaan leven en ze voor even heel bekend worden. Welke stad het ESF gaat hosten? Dat is niet alleen een besluit van de NPO, maar ook van de EBU. Gelukkig kijkt die organisatie naar het beste voorstel, zonder vooringenomenheid.

 5. Lennart

  Maastricht ligt in Europa in een uithoek (Nederland) en ligt in Nederland in een uithoek (Limburg). Kansloos dus.

 6. yo

  Maastricht of Rotterdam – wat wij van de argumenten vinden telt niet mee. Waar haalt de Nederlander toch het idee vandaan om inspraak te moeten hebben of ideeën te kunnen aandragen en kom niet aan met het statement dat het van onze centen gaat. Ik vertrouw op de organisatie en het team dat het de juiste plek gaat worden met een geweldige show.

 7. Kerel

  Hebben jullie tijdens de uitzendingen van het Songfestival ook zo genoten van de binnenstad van Tel Aviv?
  Kies voor de beste hal/ accommodaties en daarmee klaar!

 8. hoi

  Lijkt me een drama Rotterdam, de binnenstad vol “medelanders” die niks snappen van het hoge gay gehalte van dit feest. Lekker gezellig in een kille stad zonder ook maar een beetje sfeer.

 9. Leni

  T WK is in Qatar en t Songfestival in Maastricht! Niks meer aan doen! Perfect …. Rotterdam …. Tsja … Leuke stad … Maar heeft t gewoon niet…

 10. @Kerel

  Songfestival week is een grote happening, ben al meerder jaren in gaststeden geweest en er is de hele week feest. Maastricht zal dit goed kunnen faciliteren met zn gezellige binnenstad. Zie dat Rotterdam net zn hoogbouw niet doen, om van onze licht getinte zakkenrollers daar maar te zwijgen.

 11. Joop55

  Saba is ook geen slecht alternatief…

 12. White Angel

  Rotterdam is nou niet een stad om trots op te zijn, Maastricht wel.
  Ik ga me diep schamen als de mensen daar naar toe gaan.

 13. Snake Charmer

  Maastricht een of andere nietszeggend stadje in the middle of nowhere… hou toch op man die stad mag niet eens met een wereldstad als Rotterdam in 1 zin genoemd worden.

 14. q8

  rotterdam is voor de hollanders,
  maastricht is voor de Nederlanders,[m.a.w. alle inwoners ]
  dus,,,,,maastricht.

 15. Jantje

  Een aantal jaar geleden was het in Duitsland ook gewoon in Dusseldorf, in Zweden in Malmo etc etc. Werkelijk 0 argumenten in dit stuk

 16. Kerel

  Leuk al die feestjes in de stad, maar nogmaals: het is een tv-programma. Dus je moet als organisatie gaan voor de beste hal/ accommodaties.

 17. Pleb

  Ahh een vriendje van rottaroffa heeft ook een mening hoor. Stelletje calimero’s hahahahaha

 18. yolanthe

  Rotterdam is een vreselijke kille stink stad. Zou me kapot schamen als bezoekers van het ESC daar naar toe moeten. Geen visitekaartje voor NL

 19. Pietpiet

  Rotterdam een wereldstad? Whahaha. Vanwege die haven zeker. Dat is precies het probleem: het is een industrieterrein en nog eentje dat achteraf ligt ook. Rotterdam ligt helemaal niet centraal. Vanaf Belgie niet verder dan Maastricht. Binnen Europa ligt Maastricht een stuk centraler!! Die eeuwige arrogantie van westerlingen ook. En ja, ik woon zelf ook in het westen maar Maastricht maakt me trots op Nederland!

 20. Lora

  Bij Maastricht ligt ook een groot vliegveld. Maastricht is internationaler: vlak bij Duitsland en België. Maastricht is gezelliger. Maastricht is André Rieu …. Alleen de zaal moet aangepast.

 21. MM

  Het is al lang bekend dat het gewoon Rotterdam wordt.
  Nederland bestaat toch alleen uit Noord en Zuid Holland volgens velen dus
  laat.
  Lennart
  Wed 21 Aug 2019 om 11:47
  Maastricht en Limburg liggen toch echt centraler in Europa dan Amsterdam of
  Rotterdam. Ga even je schoolgeld terug vragen

 22. WEST*

  Wat maakt het uit waar het gehouden wordt, de Hollandse KAASKOPPEN zijn wereldkampioen in zeuren, en overal kritiek op hebben ,maar zelf niets kunnen !
  van mijn part wordt het in Laren in een kerk uitgezonden, het gaat om de artiesten
  en dat er zo nodig 25.000 man publiek bij moet zijn van wijze van spreken , is ondergeschikt ! Het gaat om tv beelden registreren en niet om het publiek
  massaal in beeld te krijgen

 23. Martijn simonis

  Waarom al die geheimzinnigheid, het gaat zowiezo Rotterdam worden. Maarja; mensen houden van die spanning, ik ook hoor maar dan vooral s e x u e l e spanning met mannen.

 24. Robson

  Helemaal niet in Nederland houden , een nog betere idee

 25. ANP

  SONGFESTIVAL NAAR MAASTRICHT

  Bronnen rondom het NPO team dat de voorbereidingen voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival in Nederland aan het treffen zijn hebben bevestigd dat het songfestival definitief naar Maastricht gaat.

  “De NPO heeft op enig moment besloten dat we ook de stem van het volk moesten meenemen in de beslissing”, aldus een bron. “Daarbij hebben we een analyse van uitingen op social media, forums en sites gedaan.” De organisatie is naar verluid ernstig geschrokken van het niveau van de reacties uit de regio Rotterdam.

  “Een stroom aan berichten die onjuiste informatie bevatten. Consequent proberen Maastricht in een kwaad daglicht te stellen, en de publieke opinie proberen te beïnvloeden dat het in Maastricht niet zou kunnen, en we dat als Nederland niet zouden moeten willen. Zeer dom en vooral ook onsportief”, aldus de bron.

  De organisatie heeft daarop besloten de organisatie aan Maastricht te gunnen, en maatregelen te treffen dat Rotterdam verder geen negatieve invloed meer kan hebben op de organisatie.

  “Van twee weken vóór het festival tot twee weken erna wordt Rotterdam hermetisch afgesloten om te voorkomen dat Rotterdammers zich kunnen mengen met de rest van de bevolking. De organisatie wil persé voorkomen dat televisiekijkend Europa geconfronteerd wordt met het lage intelligentieniveau van de gemiddelde Rotterdammer, omdat dit het imago van Nederland ernstige schade zou toebrengen. Alle uit- en invalswegen worden afgesloten, en communicatie via internet en mobiele netwerken wordt onmogelijk gemaakt,” aldus de bron.

  Volgens onbevestigde berichten zullen er op Vliegbasis Volkel twee toestellen van het type F35 gestationeerd worden. Mocht Rotterdam zich toch nog weten te mengen in de songfestival discussie of op een andere manier het imago van Nederland in gevaar brengen, zal opdracht gegeven worden om Rotterdam alsnog plat te bombarderen.

  Premier Rutte wil niet reageren op deze, toch wel extreme, geruchten. Op de, algemene, vraag of hij het erg zou vinden als Rotterdam van de kaart zou verdwijnen antwoordde hij: “Het zou in ieder geval een grote stap in de goede richting voor het bereiken van de klimaatdoelen voor 2050 betekenen. Door het verdwijnen van een grote stad met zijn inwoners, en de bijbehorende haven en alle industriele activiteiten die dat met zich teweegbrengt, halen we in een klap de helft van onze CO2 doelen”.

  “Wat je noemt een win-win situatie,” aldus bronnen rond de NPO.

 26. StefanV

  Ik heb zelden zo’n slecht en vooringenomen opinie-artikel gelezen. De arrogantie spat van het scherm. De argumentatie van de auteur rammelt aan alle kanten. Zo wijst hij erop dat Rotterdam de tweede stad van het land is. In het verleden vond het Songfestival naast Amsterdam echter alleen plaats in Den Haag. Dus de grootte van de stad was toen niet doorslaggevend. Verder is Maastricht niet zomaar de 23e stad van het land. Het is een stad die dankzij het Verdrag van Maastricht een heel duidelijk Europees tintje heeft.

  Er is ook niks mis met de aanpak van de NPO: steden met belangstelling voor het evenement konden zich melden. Dat Amsterdam – de grootste en bekendste stad van het land – zich terugtrok, is veelzeggend. Lokale financiën spelen een rol; zie ook de karige presentatie van Utrecht.

  Wat de ‘Randstedelijke bereikbaarheid’ betreft: het barst er van de files, elke dag weer. Er hoeft maar dit te gebeuren of je hebt een verkeersinfarct rondom Rotterdam. Maastricht heeft een prima ligging met veel snelwegen in de buurt en ook een vliegveld, net als Rotterdam.

  Maar het meest bezopen is nog wel de vergelijking met Qatar: een schatrijk oliestaatje zonder enige voetbalcultuur dat met veel geld het WK van 2022 kocht. Dat terwijl het er bloedheet is en de voetbalstadions leeg zijn. Maastricht heeft een sterke muziekcultuur en juist dankzij de NPO-aanpak (plus- en minpunten van steden worden afgewogen) draait het om meer dan geld.

 27. Flopflop

  Hulde @StefanV. Maastricht zou het inderdaad alleen al verdienen vanwege alle onzin die vanuit het “kamp Rotterdam” komt om iedereen maar te overtuigen dat zei de enige logische keuze zijn. Ik kom graag in Maastricht, zo mogelijk meerdere keren per jaar. Rotterdam vermijd ik zoveel mogelijj, kom er alleen als het echt niet anders kan. En Maastricht toont zich veruit de meest sportieve kandidaat. Ik gun het ze van harte.

 28. sport

  Het Songfestival is geen win-win situatie als het festival naar Maastricht gaat. Rotterdam heeft veruit de beste locatie en voor iedereen makkelijker bereikbaar, voor zowel bezoekers als artiesten. En er is veel meer te doen in Rotterdam e.o dan in Maastricht dus ik hoop als het toch moet gebeuren op Rotterdam.

 29. Flopflop

  Nooit in Maastricht geweest zeket Sport?

 30. Martijn simonis

  Jullie snappen toch wel dat dit festival heel Nederland meteen weer in een recessie katapuleert??? Kost ontzettend veel geld, en waarom?

 31. Leni

  @anp ZOEK EEN BAAN, GRAPJURK

 32. TV-Kijker

  Als het feest in Maastricht wordt gehouden zien we de toerisme-inkomsten over de grenzen verdwijnen, terwijl Nederland voor de kosten opdraait.

  Gewoon in Rotterdam houden. In samenwerking met Den Haag kunnen er fantastische toerisme-arrangementen worden aangeboden. Alles is perfect bereikbaar met vliegtuig en OV, en de gasten hebben een wereldtijd terwijl het ook nog eens goede Hollandpromotion is. Komt ook nog eens bovenop dat Ahoy meer geschikt is voor zo’n evenement dan de MECC.

 33. @TV kijker

  Weer dat “över de grens verhaal” wat een onzin. Rotterdam heeft NIET de beschikking over genoeg hotelkamers, dat is algemeen bekend.

 34. TV-Kijker

  Wat is er onzin aan?

  En als Rotterdam het organiseert, doen ze het samen met Den Haag. Beide steden bij elkaar hebben RUIM voldoende kamers beschikbaar, en is van centrum naar centrum 20 minuten reizen.

 35. Leni

  @tv-kijker : weg met dat scenario man…. Noord- en Zuid-Holland zitten al mudvol met toeristen…lekker naar de generaliteitslanden met die songfestival types…. Donder op met die rare ideeën….

 36. COSA NOSTRA

  Rotterdam is de Tokkie hoofdstad van Nederland!!!!

 37. Robert

  Bovendien verdwijnen er veel inkomsten door overnachtingen in het buitenland.
  Maastricht zou inderdaad een domme keuze zijn.

 38. Flop Flop

  Daar komen de idioten weer met het gelul dat de inkomsten door overnachtingen naar het buitenland verhuizen. Dat totaal niet onderbouwde gebrabbel van het 010 volk zou echt de kop in gedrukt moeten worden.

 39. Flop Flop

  Daar komen de idi0ten weer met het gelöl dat de inkomsten door overnachtingen naar het buitenland verhuizen. Dat totaal niet onderbouwde gebrabbel van het 010 volk zou echt de kop in gedrukt moeten worden.

 40. Flop Flop

  Ik doe mijn naam eer aan.

 41. Flop Flop

  Kijk eens op de kaart. Binnen 20 minuten reizen van Maastricht liggen alleen een beetje fatsoenlijke hotels in Nederland. In belgië ligt binnen 20 minuten een enkele aftandse b&b en een hotel met kamerprijzen van meer dan 200 euro. In Duitsland kom je niet eens binnen 20 minuten.

 42. Flop Flop

  Blijkbaar ben ik zo populair dat iemand graag wil zijn zoals ik :D @17:22

 43. Donald Dumb

  Laat het maar in Maastricht. Dat achterhaalde debiele n ic htencircus wil ik niet bij mij in de buurt zien…
  Maastricht. Veel plezier ermee.

 44. Robert

  Bovendien moet de veel te lage Mec schoenendoos worden aangepast en wordt er geen nederlands gesproken in die uithoek.

 45. Poeрhond

  Ach, kakkerlakje Robert, krijg lekker de tеring. (Uitgesproken in mijn beste Limburgs, dus jij snapt het toch niet.)

 46. Flop Flop

  Robert zeker familie van Erik? Keer op keer dezelfde ongefundeerde onzin copy pasten bij elk bericht over het songfestival. Man wat ben jij ’n ezel.

 47. Flop Flop

  Wel op feiten gebaseerd: Het podium van het Songfestival moet dusdanig ver naar voren worden geplaatst dat een groot deel van de tribunes in Ahoy niet gebruikt kan worden, en dus in de weg zit. In het Mecc zijn geen vaste tribunes, en dat is een voordeel, omdat ze nu neergezet kunnen worden waar je ze wil hebben, en geen tribunes in de weg hebt staan waar ze niet nodig zijn.

 48. Robert

  Jongens laten we het netjes houden !

 49. Flop Flop

  Ahoy is een mislukte overdekte wielerbaan, waar ze uit armoe maar de wielerbaan hebben uitgesloopt en wat lampen hebben opgehangen.

  Ahoy gebouwd voor dit soort evenementen? Laat me niet lachen. Ahoy is gebouwd als Sportpaleis, en niet voor waar het nu voor gebruikt wordt omdat er met sport evenementen niet genoeg verdiend kon worden.

  Het MECC daarentegen is een evenementencomplex met vele multifunctionele ruimtes die voor allerlei doelen worden ingezet. Elk jaar Jumping Indoor Maastricht, elk jaar de internationale kunstbeurs TEFAF. Maar ook elk jaar de 90s Forever party met 6 podia, vele internationale artiesten en duizenden bezoekers. Concerten van bijv. Joe Cocker en Level 42 zijn er geweest. André Rieu geeft in december meerdere kerstconcerten in het MECC.

  Maar voor het Songfestival zou het niet geschikt zijn? Kom met feiten in plaats van het domme herhalen van ongefundeerde uitspraken.

 50. Flop Flop

  Ow… en Prince stond er ook voor 17.000 bezoekers.

 51. toxilogic

  Het totale afbraak risico is veel te groot in Maastricht, de NPO dacht dat die zgn competitie een leuk idee was-niet dus, ze hebben zichzelf in een hoek gezet met een keuze voor wat al in het begin voor de hand lag Ahoy Rotterdam en een bizar alternatief in Maastricht, wel vliegveld , weinig hotel ruimte relatief veel criminaliteit en een ongeschikte hal, Arnhem/Gelredome zou een veel betere optie zijn ware het niet dat er daar geen vliegveld in de buurt is, dat is dus blijkbaar essentieel voor de organisatie, belangerijker dan een geschikte hal, zo sporen die NPO clowns dus, het zou me dan ook niet verbazen dat ze voor de Quatar optie kiezen, Rotterdam ligt niet lekker bij die amsterdamse grachten gordel types .

  Aan beide zijden van de Erasmus brug zijn er prima uitgaans gelegen heden, en die sukkels die hier beweren dat Rotterdam een kille stad is weten niet waar ze het over hebben.

 52. Flop Flop

  David Bowie, heeft er ook gestaan voor 16.000 man.

 53. Flop Flop

  Die “sukkels” weten wel degelijk waar ze het over hebben. Prima uitgaans gelegenheden aan beide zeiden van de Erasmus brug? Noem er eens een paar?

  Club Vie? Die een tijdlang dicht moest na een reeks van misdrijven?
  https://www.rijnmond.nl/nieuws/157816/Club-Vie-in-Rotterdam-gesloten-na-reeks-zedenmisdrijven
  Zoiets is in Maastricht nog niet voorgekomen.

  En dan ook nog beweren dat Maastricht “veel criminaliteit” heeft.

 54. Flop Flop

  Echt ook een plek waar je heen wil. DIT is Rotterdam, en DIT zijn de uitgaansgelegenheden in Rotterdam. Geweldig hoor!

  https://www.google.com/maps/@51.9186807,4.4944029,3a,64.3y,213.3h,87.86t/data=!3m6!1e1!3m4!1svecQle7DykQkxMWRin4swQ!2e0!7i13312!8i6656

 55. Donald Dumb

  Flop Flop.
  Qua uitgaan moet je Club Vie ook mijden. En Stadhuisplein.
  Alleen maar hommeles daar inderdaad. Daar komt van dat Ronnie Flex Boef luisterend volk
  Voor probleemloos uitgaan kan je beter naar Nieuwe en Oude Binnenweg. Of ‘Baroeg’ als je van harde muziek houdt.
  Of Witte de Withstraat. Daar is ook van alles te vinden.

 56. Flop Flop

  @Donald

  Dat weet ik, ik ken ze ook wel. Maaar als we het nou gewoon erop konden houden dat beide steden hun goede en minder goede kanten hebben, en beide locaties hun voor en nadelen, dan is het prima. Maar hier wordt keer op keer bij elk bericht een reeks berichten gedumpt van de strekking: alles in Maastricht is köt, en alles in Rotterdam is geweldig. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op.

 57. COSA NOSTRA

  Het probleem hier is dat Femke Halsema al lang een 1, 2tje heeft gemaakt met Aboutaleb! Daarom houdt Rotterdam zich ook op de achtergrond Ze weten dondersgoed dat zij worden gekozen ten nadele van Maastricht!

 58. Lies

  Wel ja joh, is net als het WK voetbal in Qatar?
  Maastricht is een prachtige Europese Nederlandse stad. Wellicht voor menig Randstad bewoners lastig te begrijpen. Vriendelijke gastvrije bourgondische mensen.
  Ik zou zeggen: boek een keer een weekendje weg en laat je verrassen!

 59. JDJ

  Volgens is er bewust gekozen voor Qatar. Kun je onrechtvaardig & belachelijk vinden, uit protest er niet heen gaan maar er wordt straks wel gevoetbald. Hopelijk gebeurt hetzelfde met het Songfestival in Maastricht. Iedereen mag er van alles van vinden maar: (a) voor de tv kijker zal het geen verschil, die kijken toch wel (b) voor de bezoekers maakt het alle verschil. Deze kunnen lekker hand in hand lopen en zich vrij voelen op hun festival. Het zal kortom een veel persoonlijker songfestival worden maar goed daar hoor je de Rotterdamse bestuurssocioloog dan weer niet over.

 60. Erwin

  Ongelooflijk dat mensen Maastricht aanprijzen.
  Je moet DRIE UITZENDINGEN maken voor 200 MILJOEN kijkers.

  Kwaliteit van accommodatie en omgeving is veruit het belangrijkste. Rot op met je Maastricht, met hun veredelde gymzaal.

 61. Rens

  In Maastricht houden. De Randstad heeft en krijgt al genoeg. Er is meer dan West-Nederland.

 62. pastoor Justus uit Schin op Geul

  @ Rens goed zo mijn zoon, er mankeert helemaal niets aan de schoonheid van Maastricht
  Zelf ben ik geboren in Simpelveld mijn moeder was Naaister maakte nonne kapjes mijn vader zat in de kolenmijnen mijn zus ZWARTE LOLA die zangeres geworden was ,is uit de familie verstoten omdat ze onzedelijke liedjes zong, en platen opnam bij ene heer J H , in Weert en mn broer is naar Amsterdam gegaan vanwege de vele meiden op de Wallen ,maar hij is uit ge neu,,,, en de parkeergelden worden hem te hoog! Hij zoekt nu iets in Maastricht waarom?? Er is geen mooiere stad als Maastricht , En ik zit dan bij de paters!! Zo nu zijn we even bijgepraat,want woensdag is er een tv verbod en mogen dus niet kijken ! Gelukkig dat we sinds april internet hebben, ja dat mag onder strikte voorwaarden, dat er niet naar bijzondere site wordt gekeken!

  Want hier is men streng maar rechtvaardig, en ons devies luidt ORA ET LABORA

 63. pastoor Justus uit Schin op Geul

  POEI even de leesbril af, hij beslaat er gewoon van als ik op mn praatstoel zit !

 64. pastoor Justus uit Schin op Geul

  oh heb nog meer heerlijke verhalen hoor, over nonneke Elizabeth, maar dat een andere keer nu ga ik naar het klooster cafe om mijn trapist te nuttigen!!

  Vergeet vooral niet te bidden als u van uw nachtrust gaat genieten !

 65. Flop Flop

  @Erwin:

  Gymzaal? Voor dat doel is SPORTPALEIS Ahoy toch echt meer geschikt. Een beetje opleuken met wat lampjes aan het plafond kan dat echt niet verbloemen.

  Het is een oud, mislukt gebouw dat keer op keer verbouwd is in een poging het rendabel te maken, en waar een vaste tribune in zit die voor het songfestival voor een deel alleen maar in de weg staat omdat hij niet gebruikt kan worden.

  Loop eens door de studio’s op het Media Park. Het zijn lege ruimtes, zonder aankleding, omdat dat DAT is wat voor TV nodig is: een ruimte die volledig naar eigen inzicht ingericht kan worden met decors, tribunes etc. afhankelijk van het programma dat er opgenomen dient te worden. In Studio 1 in Aalsmeer was het precies zo. De hallen van het MECC komen veel dichter in de buurt van hoe een TV studio eruit ziet dan Ahoy waar je het maar hebt te doen met wat er al in zit.

 66. Admiraal de Ruijter

  MEE EENS!

 67. Robert

  Zonde van de tijd om aandacht te besteden aan Maastricht betreffende het songfestival.
  Het wordt Rotterdam een wereldstad van formaat.
  Ik zeg het nog maar eens, commercieel de beste troef en een visitekaartje voor zo’n festijn.
  En over commercie gesproken alle overnachtingen binnen de landsgrens!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.