SBS 6 in NPO-kleuren: nieuwe vooravond in première

Er staat een ouderwets spannende tv-avond voor de deur: SBS 6 lanceert zijn compleet vernieuwde vooravond en er is John de Mol veel aan gelegen dat het gaat scoren, want hij heeft dit seizoen, 2019/2020, voortdurend genoemd als hét seizoen waarin het moet gaan gebeuren voor zijn zendergroep. De vooravond is al sinds jaar en dag een zorgenkindje, maar daar moet nu verandering in komen. Hoe hij dat wil bewerkstelligen? Door twee vroegere NPO-hits nieuw leven in te blazen.

Man Bijt Hond en Lingo moeten tussen 19.30 en 20.30 uur hordes kijkers gaan trekken naar SBS 6. Het is uiteraard de bedoeling dat zij dan ook blijven hangen voor al het moois dat John de Mol hen voorschotelt om 20.30 uur, op prime time.

Het gaat om twee NPO-klassiekers. Over de terugkeer van Man Bijt Hond is vriend en vijand eigenlijk best wel te spreken: het is een puur en erg Nederlands programma. Wel moet de fan zich voortaan door een lang reclameblok heen worstelen.

Over de terugkeer van Lingo is men wat minder enthousiast, maar dat komt vooral omdat de gekozen presentator de gunfactor mist: Jan Versteegh. Het is een vrij belegen spelprogramma en de presentator moet het geheel dan wel een beetje opfluffen. Of men dat Versteegh graag ziet doen is nog maar de vraag.

De twee programma’s komen op het tijdstip van Utopia te staan. Vorige week werd bekend dat dat programma ophoudt te bestaan. De rest van het jaar is de realityshow tussen 18.00 en 19.00 uur te zien. Om 19.00 uur volgt dan de vroege Hart van Nederland.

Wat het gaat worden? Dat is nog even afwachten tot morgenochtend. Dan verschijnen de kijkcijfers, om enkele minuten na 7.30 uur.

Man Bijt Hond-stem Michael Abspoel is in elk geval positief. “Ik denk zelfs dat we daar meer kans maken dan bij de NPO. Om 7 uur zet je Hart van Nederland aan, daarna komen wij. Dat is een sterk blok.

Ze hebben geen doel gesteld wat kijkcijfers betreft. En de zender heeft beloofd dat ze zich niet met de inhoud bemoeien“, zegt hij in de Volkskrant.

Foto: SBS, Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen