‘RTL profiteert te weinig van mooie zappositie RTL 5’

Het is gezien de mooie plek op de afstandsbediening merkwaardig dat RTL niet veel méér doet met RTL 5. Dat zegt Ruud Hendriks, grondlegger van RTL in Nederland, tegen het AD. Hendriks was in 1993 betrokken bij de start van RTL 5. “Wij wilden toen eventuele concurrenten voor zijn en de vijfde plek op de afstandsbediening claimen. Ik riep vrijwel direct daarna vergeefs tegen mijn collega’s dat we ook snel aan RTL 6 moesten beginnen. Een jaar na mijn vertrek was daar SBS 6.”

De mediakenner is teleurgesteld dat RTL zo weinig heeft gedaan met die mooie vijfde plek op de afstandsbediening. “Het heeft mij altijd verbaasd dat RTL niet veel méér op 5 heeft ingezet. Want hoe dichter bij knop 1, hoe beter. En bij het zappen kom je nog altijd eerst langs RTL 5, dán pas bij SBS 6.”

Het AD zet uiteen hoe weinig er is overgebleven van RTL 5. De zender piekte in 2006 met 9,2 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 20 tot 49, dit jaar tot nu toe ligt dat percentage op 4,5. En dan moet de verhuizing van Expeditie Robinson naar RTL 4 nog komen.

RTL 5 heeft een flinke impuls nodig. Het AD wijst erop dat Goede Tijden Slechte Tijden dat zou kunnen zijn. De soap scoort tegenwoordig te slecht voor RTL 4, maar het zou RTL 5 een flinke oppepper geven.

Zelf laat RTL weten: “Wij geloven in een sterk RTL 5 naast ons vlaggenschip RTL 4. Het proces om deze zender een duidelijker en sterker profiel te geven, is in volle gang. Binnenkort wordt daar meer over bekend.

Het AD-artikel Zware Expeditie kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen