Jan Mulder kiest voor het geld: van VRT naar VTM

Jan Mulder kiest in Vlaanderen voor een overstap van de publieke omroep VRT naar de commerciële omroep VTM. Hij krijgt daar veel beter betaald. Dat zegt de voetbalanalist tegen het Het Nieuwsblad. Mulder is in Vlaanderen een zeer populaire tv-persoonlijkheid in voetbalprogramma’s. Na al die jaren in Extra Time gaat hij nu analyseren voor de tv-zender Q2. “Dit soort dingen gebeurt nu eenmaal in deze wereld van transfers, managers en free agents“, reageert hij nuchter.

Hij is niet bepaald sentimenteel. “Of ik de VRT ga missen? Zo bekijk ik het niet. Ik verheug me gewoon op wat me te wachten staat. Een nieuw gebouw, andere gangen. Die lange gang bij de VRT was nou niet echt het paradijs op aarde, ik heb het altijd een beetje een somber gebouw gevonden.”

Volgens de Weekend gaat hij een miljoen euro per jaar verdienen bij VTM. Klopt dat? “De aanbieding van VTM was véél beter dan die van de VRT“, aldus Mulder, die zegt dat hij niet het onderste uit de ka nheeft gehaald. “Ik wil geen privéjet en zes huizen, ik wil een boekenkast en een salade niçoise. Dat moet met dit contract te betalen zijn.”

De VRT heeft nog een tegenvoorstel gedaan. Maar: “Ach, in een paar weken tijd ben ik daar weer vergeten. Een gewaardeerd programma als Extra Time ben ik dan kwijt, maar ik heb me nooit een autoriteit gevoeld. Het blijft voetbal, op welke zender het ook is.”

Foto: Omroep MAX

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen