Robert ten Brink: ‘Sterrenbeurs was afgrijselijk’

Geplaatst op Thu 08 Aug 2019 om 15:40

All You Need Is Love en Lotto Weekend Miljonairs zijn echte tv-kindjes voor Robert ten Brink, maar er zijn ook producties waar hij minder warme herinneringen aan heeft. Zo heeft hij in het verleden ook Big Diet gepresenteerd en deed hij vorig jaar nog de monsterflop Screentest. Maar het programma wat het állerergst was, was toch echt Sterrenbeurs uit 2003, zegt de 63-jarige presentator in TROS Kompas. “Het is het meest afgrijselijke programma waaraan ik ooit meewerkte.

Sterrenbeurs was een programma waarin BN’ers een soort beursnotering kregen. Bij succes ging hun notering omhoog, maar bij falen ging die omlaag. “Ik heb nog nooit zoveel roddel, achterklap en foute mensen bij elkaar meegemaakt.

Wat een dráák van een show was dat, aldus Ten Brink. “Ik deed het samen met Adam Curry. Wij hebben wel enorm gelachen met z’n tweeën. Maar ondanks dat ben ik na twee weken gestopt omdat ik het echt niet meer volhield.

Nu Lotto Weekend Miljonairs is teruggekeerd als BankGiro Miljonairs, is Ten Brink uiterst gelukkig. “Het is het beste quizformat ter wereld. Dat vind ik niet, dat is zo! De muziek, de lichteffecten, de psychologie van de vragen, het zit zó goed in elkaar.”

Foto: RTL
20 Reacties op “Robert ten Brink: ‘Sterrenbeurs was afgrijselijk’”


 1. Johan Boksbeugel

  Wat hier niet bij verteld wordt, is dat de kijker online (en natuurlijk door te bellen en te smsen) ‘aandelen’/sterrenbeurspunten kon kopen van een ster. Bizar format, bizarre uitvoering, en geen idee hoe dat ooit is afgelopen. Ineens was het weg.

 2. ano@niem.nl

  Wij van WC-eend. Bankgiromiljonairs is het meest slaapwekkende programma ooit waarbij alle vragen, ook de meest simpele worden gerekt tot 5 minuten.
  De kandidaat moet uitgebreid uitleg geven waarom hij een antwoord wel of niet kiest en daarna mag hij dat nog eens gaan doen wanneer Robert vraagt of hij of zij het zeker weet. Niet mijn programma en het scoorde nog goed omdat er weinig concurrentie was op de zaterdagavonden.

 3. Sven L.

  Sterrenbeurs was best geinig. De hele conversiedrang was er destijds; tv & internet combineren.

  Je zou het nu opnieuw kunnen lanceren als social media dingetje. Gewoon in een app.

 4. Fox Mulder

  Adam Curry. Wie was dat ook alweer?

 5. Ellie de Likker

  Robert ten Brink verft zijn haar. Of wat daar nog van over is.

  Geen probleem.

  Maar uit betrouwbare bron op het Meidpark heb ik vernomen dat hij ENORME stinkvoeten heeft. Zo erg dat de redactie om de 3 minuten even een time-out moet nemen.

 6. Johan Boksbeugel

  @Fox Mulder: die oud-radio grootheid die in zijn blote jodokus voor de badkamerspiegel ging staan voor heel Nederland om te zien.

 7. Johnny👀

  Elk programma van die Robert is afgrijselijk.

 8. b

  Was mooi geweest met Angela de Jong. Wendy 50% omlaag door coke geruchten, Gordon -90% door biografie of matennaaier Mattie Valk 1 cent.

 9. Randra Seemer

  Waar blijven de kijkcijfers ?

 10. "Veronica Doet Het?....Beter!";

  Waar blijven de kijkcijfers?

 11. “Veronica Doet?....Helemaal Niks!”;

  Wat boeien kijkcijfers? Zoals alle dingen in het leven worden die toch gemanipuleerd door de kijkcijferkastjesmafia.

  Bron: Erik

 12. Henny Huisman

  Hallo lieverds

  Wat heeft die Robert wat ik niet heb?!
  Waarom mag ik niets meer presenteren?
  Ik ben toch veel leuker dan die Robert?!
  Ik krijg een heel treurig snuitje als ik hem bezig zie…

 13. P v VO...

  Steeds meer gestoorde op deze site ! Wat een rare mensen heb je toch in Nederland , en normaal onderbouwend reageren kunnen ze niet, en als je wat berichten van afgelopen dagen terug leest, zitten er bij, die de hele dag voorbijkomen. Hebben die mensen niets te doen of zo ! Wordt tijd dat er eens gezeefd gaat worden, en vulgaire, en reacties die niet door de beugel kunnen verwijderd gaan worden , want dit is geen MC ,maar zo langzamerhand een MH site , > madhouse < , aan het worden !

 14. “Veronica Doet?....Helemaal Niks!”;

  @pvvo ga je mond spoelen! MC is de meest betrouwbare, toonaangevende en onafhankelijke nieuwssite van Nederland, en daar vallen de reaguurders ook onder. MC = life.

 15. v.o.f. de media

  Het geeft ook de beperktheid aan van Robbert, zodra hij moet inproviseren en het moet leuk zijn is hij alleen maar een man met een mondje half open. Nog nooit 1x om hem kunnen lachen, echt nog nooit. Zo niet adrem.

 16. Henny Huisman

  Hallo lieverds

  Ik vind dat Robert zo vreemd spreekt… Je gaat mij niet vertellen dat hij zo geboren is… Volgens mij probeert hij net zo te spreken als wijlen Willem Ruis….

 17. Willem Ruis

  Pardon Henny?! Wijlen?! Ga jij eens snel de keuken van Lia dweilen!

 18. P v VO...

  Veronica doet …… was zeker om te lachen

  MC wordt door prof, media sites gewoon uitgelachen
  Op echte mediasites gaat het over nieuwsgaring uit radio tv pers en mediabedrijven
  en niet over Story en Prive verhaaltjes en pseudo bN`ers
  MC is een site om je even te amuseren, en niet alles serieus te nemen , even een uitlaat klep om iets van je af te schrijven!

 19. “Veronica Doet?....Helemaal Niks!”;

  @pvvo ga opnieuw je mond spoelen. MC brengt de waarheid naar boven! Echt nieuws over echte mensen! NOS, CNN, BBC…allemaal nep! Voor de meest betrouwbare nieuwsvergaring is MC de beste en enige optie!

 20. anoniem

  Robert je hebt nep zoals je tanden in je …
  waar je er moest zijn om warme herinneringen op te doen

  was je er niet

  je hebt voor GELD gekozen

  weet je dat je niets gaat mee nemen

  ik heb meeer dan 9000 euro uit gegeven om er wel te zijn

  je kinderen gaan het precies zo doen

  ik kon niet

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.