René van der Gijp: ‘Ik zit gelukkig niet in die tv-scene’

René van der Gijp vindt het heerlijk dat hij niet in die zelfverheerlijkende tv-wereld zit. Hij vindt het heel fijn dat hij in Dordrecht geen enkele BN’er tegen het lijf loopt. Dat geeft hij aan in Volkskrant Magazine. Het is volgens Van der Gijp de reden dat hij niet is veranderd door het tv-werk. Hij laat zich niet in met al die televisiefiguren. “Dat komt: ik kom niet in die scene. Ik woon niet in Amsterdam, ik kom Arie Boomsma niet tegen die dan zegt: zullen we lunchen? Gelukkig niet“, zegt hij.

Voor zijn collega geldt dat niet. “Wilfred (Genee) heeft vrienden die ook op tv zijn. Dus tegen Wilfred wordt regelmatig gezegd hoe enorm goed hij is. Tegen mij zegt niemand hoe enorm verschrikkelijk goed ik ben.”

Zijn aanhang is wel heel groot, merkte hij vooral tijdens de uitzendingen van VI Oranje in Scheveningen. “Ik zat in die bruidssuite van het Kurhaus. Aan het begin van het programma stond er op vrijdagavond weleens iemand beneden ‘Gijp, Gijp, Gijp’ te roepen, aan het eind stonden daar drieduizend mensen.”

Als ik de tv op een andere zender wilde zetten, ging ik bukkend door de kamer, zodat niemand me kon zien. Ik werd daar op een gegeven moment zo bang van.

Het Volkskrant-interview met René van der Gijp kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen