Ook Shownieuws zinspeelt op verhuizing GTST naar 5

De ingestorte kijkcijfers van Goede Tijden Slechte Tijden leiden al maanden tot speculaties. Zowel in het AD, De Telegraaf, de Privé als in RTL Boulevard is al gesuggereerd dat de soapserie misschien wel naar RTL 5 of Videoland verhuist. Die mogelijkheid leeft ook voor Shownieuws. “Het gaat niet zo lekker met de kijkcijfers. De soap überhaupt zou misschien wel van RTL 4 naar RTL 5 moeten gaan verhuizen“, merkte Weekend-baas Bart Ettekoven op in de uitzending van woensdag. 

Koefnoen-ster Paul Groot gaf in Shownieuws aan een verhuizing op korte termijn niet zo’n goed idee te vinden. “Ik zou die boom niet zomaar verplanten, nee, maar er is zo veel aan het verhuizen op dit moment, dan kan dit misschien ook nog wel… Ik zou het niet doen. Ik zou het lekker laten waar het zit, dan trekt het misschien wel weer aan.

Het nieuwe, dertigste seizoen van GTST moet nog beginnen of de soapserie is nu alweer in het nieuws vanwege lage kijkcijfers. De compilatie-afleveringen op maandag en dinsdag scoorden zó beroerd, dat RTL 4 het nieuwe seizoen een week eerder laat beginnen: aankomende maandag al.

Het is één kijkcijferellende, merkte ook de voice-over van RTL Boulevard op. “De teleurstellende kijkcijfers van de GTST-herhalingen zijn deze zomer opvallend, al kijken er ook buiten de komkommertijd steeds minder mensen naar het wel en wee in het kartonnen dorp.

Bridget Maasland vindt het opvallend dat GTST nu een week eerder begint. “Het komt erg onverwacht. Is er paniek?

Tv-kenner Ron Vergouwen: “Er is wel een beetje geschoven. Ze zeggen dat het door de fans komt, maar het komt gewoon omdat de kijkcijfers heel erg laag waren.”

GTST scoort slechter dan zijn zomerse vervanger dit jaar: Ik Weet Er Alles Van. “Daar keken zo om en nabij de 800.000 mensen naar, hartstikke goed. En de compilatie-uitzendingen van GTST scoorden de afgelopen dagen 280.000 kijkers. Dat doet om acht uur ’s avonds echt heel erg pijn.”

Toevallig begint maandag ook de nieuwe vooravond van SBS 6. “Het speelt wel mee. Maandag begint Jan Versteegh met Lingo op SBS 6 en ze willen voorkomen dat de kijker gaat switchen. Die moeten op RTL 4 blijven.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen