Ook Shownieuws zinspeelt op verhuizing GTST naar 5

Geplaatst op do 22 aug 2019 om 8:15

De ingestorte kijkcijfers van Goede Tijden Slechte Tijden leiden al maanden tot speculaties. Zowel in het AD, De Telegraaf, de Privé als in RTL Boulevard is al gesuggereerd dat de soapserie misschien wel naar RTL 5 of Videoland verhuist. Die mogelijkheid leeft ook voor Shownieuws. “Het gaat niet zo lekker met de kijkcijfers. De soap überhaupt zou misschien wel van RTL 4 naar RTL 5 moeten gaan verhuizen“, merkte Weekend-baas Bart Ettekoven op in de uitzending van woensdag. 

Koefnoen-ster Paul Groot gaf in Shownieuws aan een verhuizing op korte termijn niet zo’n goed idee te vinden. “Ik zou die boom niet zomaar verplanten, nee, maar er is zo veel aan het verhuizen op dit moment, dan kan dit misschien ook nog wel… Ik zou het niet doen. Ik zou het lekker laten waar het zit, dan trekt het misschien wel weer aan.

Het nieuwe, dertigste seizoen van GTST moet nog beginnen of de soapserie is nu alweer in het nieuws vanwege lage kijkcijfers. De compilatie-afleveringen op maandag en dinsdag scoorden zó beroerd, dat RTL 4 het nieuwe seizoen een week eerder laat beginnen: aankomende maandag al.

Het is één kijkcijferellende, merkte ook de voice-over van RTL Boulevard op. “De teleurstellende kijkcijfers van de GTST-herhalingen zijn deze zomer opvallend, al kijken er ook buiten de komkommertijd steeds minder mensen naar het wel en wee in het kartonnen dorp.

Bridget Maasland vindt het opvallend dat GTST nu een week eerder begint. “Het komt erg onverwacht. Is er paniek?

Tv-kenner Ron Vergouwen: “Er is wel een beetje geschoven. Ze zeggen dat het door de fans komt, maar het komt gewoon omdat de kijkcijfers heel erg laag waren.”

GTST scoort slechter dan zijn zomerse vervanger dit jaar: Ik Weet Er Alles Van. “Daar keken zo om en nabij de 800.000 mensen naar, hartstikke goed. En de compilatie-uitzendingen van GTST scoorden de afgelopen dagen 280.000 kijkers. Dat doet om acht uur ’s avonds echt heel erg pijn.”

Toevallig begint maandag ook de nieuwe vooravond van SBS 6. “Het speelt wel mee. Maandag begint Jan Versteegh met Lingo op SBS 6 en ze willen voorkomen dat de kijker gaat switchen. Die moeten op RTL 4 blijven.”

Foto: RTL
39 Reacties op “Ook Shownieuws zinspeelt op verhuizing GTST naar 5”


 1. Erik

  Kijkcijfers nemen we uiteraard met een korrel zout :-)))

 2. Ad Visser

  Of het verhuizen van zender, van een meer dan uitgemolken format, de oplossing is? Misschien moet je het lef hebben om na 30 jaar te stoppen.

  Niets heeft de eeuwigheid.

 3. Internet broke the television

  Waar zijn alle originele spelers gebleven???
  Ik zie allemaal jonkies…

 4. #NPO kijker#

  Ga maar vast WW aanvragen want de wachttijd is 6 maanden.

  Veel geluk met zoeken naar een nieuwe baan begin volgend jaar.

 5. Ronald

  Verhuizen naar RTL5 helpt al helemaal niet.
  Dit is trouwens artikel nummer twee in twee dagen op MC, tellen jullie mee?
  Velen zullen er nog volgen, met ongetwijfeld WEER het verhaal over verhuizen naar Videoland of RTL5.

 6. yolanthe

  Niks aan de hand, in de 30 jaar heeft GTST zo vaak een dip gehad en komt altijd weer goed. Onzin dat gespeculeer over verhuizingen en cancellen.

 7. Mick

  Lingo heeft best potentie mits de uitvoering goed is. Het Rad van Fortuin had dat ook, men keek om 20.00 uur naar SBS6 maar de uitvoering was teleurstellend dus liep men weg.

 8. MediaPrak

  Het moge duidelijk zijn dat RTL leiding toch wel een beetje nerveus wordt van de ‘nieuwe’ SBS vooravond. Stappen de ‘laaggeletterden’ evenals de jongeren op als GTST kijkers, dan hou je wel heel weinig kijkers over.

 9. Adriaan

  @Erik, ga weg man. Gefrustreerde kijkcijfer idioot.

 10. @Mediaprak

  Onzin, dat hele SBS6 gedoe in de vooravond is gedoend te mislukken. GTST gaat weer gewoon rond de 800.000 kijkers scoren, tegenover ongeveer max 500.000 kijkers voor Jan Versteegh

 11. nou

  Al jaren scoort GTST af en toe laag, en elke keer komen ze er weer bovenop. Ook nu weer, wat een gedoe om niks.

 12. Jantien Visser

  Gewoon de helft van die jonge nikserige spelers eruit gooien. Nog nergens zoveel jongeren op een kluitje gezien als bij GTST. En ze maken vreselijke dingen mee, waardoor ze voor de rest van hun leven een trauma zouden overhouden. En geen ouder of grootouder om hen heen om steun te verlenen bij weer zo’n verschrikkelijke ervaring. Zo een onwerkelijke wereld.
  Gewoon de schrijvers de laan uitsturen en andere zoeken. En verhuizen naar RTL5, wat zou daar op tegen kunnen zijn? Je ziet naar je favoriete programma, niet naar een zender.

 13. Ruud

  De quiz van Ruben eindigde met 800.000 kijkers, maar er zaten ook genoeg dagen tussen dat de 500.000 niet werd aangetikt. Nu wordt overal gedaan alsof de quiz een mega-succes was!

 14. Robson

  Laat dat GTST lekker door de grond zakken , maandag MAN BIJT HOND , hoop dat het hetzelfde is gebleven , buiten de reclames om

 15. Klaasje v

  MC kan er geen genoeg van krijgen om negatief te schrijven over GTST. Lang gezocht naar n opvolger van RTTLate Night met Twan Huys om kapot te schrijven en gelukkig n nieuw slachtoffer gevonden.
  Ik hoop dat Angela de Jong snel terug is van vakantie, benieuwd wat zij er allemaal van vindt!

 16. @Robson

  Nou hou maar rekening met een lang reclameblok en een hoog SBS sausje over Man Bijt Hond, John moet ergens zn programma’s en sterren promoten, zullen vaak genoeg voorbij komen. Man Bijt Hond zal echt net meer zijn als vroeger

 17. robster

  LET – IT – GO!!!

 18. L. Koopmans

  Onbegrijpelijk dat SBS zich gaat richten op de oudere kijker met Lingo en Man Bijt Hond. Vijftig plussers zijn commercieel niet interessant. Veel marketingonderzoeken laten zien dat deze groep minder geneigd is om te wisselen van merk, dus reclame heeft geen zin.

 19. Bart

  @L.Koopmans Je hebt het over hele oude onderzoeken. De wereld en ook mensen zijn veranderd ten opzichte van de jaren 90. Nu is elke kijker een. Je als hoofdzender focussen op een bepaalde doelgroep is volledig achterhaald. Dat iets altijd op een bepaalde manier gebeurd betekend niet dat dit altijd de juiste manier is he.

 20. Ron

  Tja, ze l@llen elkaar allemaal na. En de ongefundeerde en al diverse malen ontkrachte aanname moet in stand gehouden blijven worden natuurlijk, zowel hier als in dat show programmaatje….

 21. Bart

  GTST verhuizen naar RTL5 heeft weinig zin en bovendien te duur. Beter passen ze de verhaallijnen aan en vervangen ze een aantal personages. Fam. Alberts en van Houten (Hans van Houten met zijn nieuwe gezin) terug. Misschien proberen Katja Schuurman en Cas Jansen aan te trekken en terug te laten keren als Jessica en Julian. Hebben ze vorig jaar geprobeerd met Mark en Marieke maar die personages waren natuurlijk totaal verkeerd gekozen.

 22. Jantien Visser

  Dat moderaten duurt eindeloos, dus dan nu nog eens:

  Gewoon de helft van die jonge spelers eruit gooien. Nog nergens zoveel jongeren op een kluitje gezien als bij GTST. En ze maken vreselijke dingen mee, waardoor ze voor de rest van hun leven een trauma zouden overhouden. En geen ouder of grootouder om hen heen om steun te verlenen bij weer zo’n verschrikkelijke ervaring. Zo een onwerkelijke wereld.
  Gewoon de schrijvers de laan uitsturen en andere zoeken. En verhuizen naar RTL5, wat zou daar op tegen kunnen zijn? Je ziet naar je favoriete programma, niet naar een zender.

 23. aammehoela

  Komende week schitterend weer. Bijna niemand voor de buis. Zelf zal ik de rest van deze maand enkel journaal en wat sport kijken. Het zomerseizoen verlengt wellicht tot en met donderdag 5 september oftewel dramatische kijkcijfers in met name de vooravond. Want ja, het wordt wel steeds vroeger donker.

 24. Feder

  De nieuwe reeks van GTST een week vervroegen is een heel groot risico. Veel mensen zullen niet kijken omdat het volgende week prachtig weer wordt. Misschien wel de laatste warme week van het jaar. Dan ga je toch niet tv kijken?

  Doordat veel mensen de eerste week GTST zullen missen, is er een kans dat ze in de tweede week niet meer aanhaken. Dan hebben ze immers al een week gemist.

  (Verder boeit het mij niet. Ik heb er in mjin leven nog geen 5 minuten naar gekeken. Stiekem vind ik het wel leuk dat GTST zo onder vuur ligt; blijkbaar vooral sinds er een politiekcorrecte linkse verhaallijn in de soap zit. Mooi dat zoiets wordt afgestraft!)

 25. Sven L.

  De soap an sich blijft heus wel publiek trekken, maar is het genoeg voor RTL4 om 20:00 uur ..?

  De compilatie en herhalingen zijn de doodsteek. Totaal overbodig en het zorgt voor een beroerde start van het seizoen. Gewoon met gestrekt been erin; uitsluitend nieuwe afleveringen.

 26. Mart

  HAHA
  Wat een gejammer. Herhaling van GTST scoorde gisteren beter dan Utopia. Dus SBS Shownieuws…

 27. Ad Visser

  @Sven L.
  RTL is dol, dol, dol, dol, dol dol op herhalingen, herhalingen, herhalingen, herhalingen, herhalingen, herhalingen, herhalingen.

  Is hun verdienmodel. Anders geen Art, Voice of Beau, etc.

  Morgenavond is het weer helemaal feest op 5 & 8. Maar ook op 4 op prime-time.

 28. Mark

  Nou en dat GTST 800.00 haalt en Lingo 500.000. Dat zie ik wel de vlag uitgaan bij Talpa als ze elke dag een half miljoen halen met de nieuwe vooravond. Ik denk eerder dat bij Petertje de paniek toeslaat als GTST nog maar maximaal 800.000 haalt. Dat halen ze maandag sowieso al niet met de nieuwe aflevering. Half NL denkt dat er nog steeds hh komen want ze kijken in de papieren tv-gids (vooral de oudere kijker) en zien dan hh staan. De 50 plusser kijkt niet online. Denk dat dat nog de echte soapkijkers zijn, die ook B&B enzo kijken.

 29. Toan

  Jammer dat er door sommige hier zo denigrerend naar ouderen wordt gedaan! Niet terecht….zij bepalen ook de kijkcijfers waar het tegenwoordig allemaal om moet draaien! Ze vechten elkaar de tent uit! Voor mij hoeft GTST niet naar 5!! Het lijkt me beter dat ze het ergens proberen te slijten bij Telekids of zoiets aangezien tegenwoordig meer dan de helft uit kinderen bestaat in de soap! Mij zien ze iig niet meer om 8 uur
  bij RTL!!!!

 30. Jacob

  Dat mensen niet meer naar GTST kijken is door die kinderachtige verhaallijnen. Er is ook te veel verjongd in de afgelopen seizoenen. Neem meer oudere personen aan.

 31. LLRV

  Serieus? Paul Groot? En die heeft er verstand van omdat? Wanneer komen er nieuwe afleveringen van Koefnoen?

 32. brom

  @LLRV, neeeee ! GEEN nieuwe afleveringen van ”koefnoen”. Dat was vreselijk ! Stelletje omhooggevallen nitwits, geholpen door het opstartje van de nog grotere nul Spijkertiet of Cheque Spijkerman, als je dat liever hebt. Allemaal nullen die niets betekenen, niets kunnen. Nog erger dan Groot is Schumacher, die niet eens het begin van talent heeft voor dit vak. Die hoort op een saai kantoor begrotingen door te rekenen of zo.

 33. Gerard

  @brom, hahahaha .

 34. Dizzie

  Hoeveel geld heeft die Spijkerman eigenlijk verdient? Dat is blijkbaar waar het bij hem allemaal om draait, he ”Johan”.

 35. Drone

  Spijkerman is een geldgraaier pur sang. Verder kan hij echt niets. Akelig mannetje.

 36. zara

  Paul Groot vindt ook iets. Dit is echt de afdeling: ”hoe houdt ik mezelf actueel, maakt niet uit hoe”, a la Patty Brard, ”Barbie”, ”Gordon”, etc etc.

 37. Frederic

  Misschien wil Paul Groot bij zo’n tv roddelshow werken. Is dit een sollicitatie of zo. Gay is hij al, dat schijnt voorwaarde te zijn. Verder nul verstand en totaal geen moraal. Nou: kat in het bakkie.

 38. Suomynona

  Al die mensen hier die niet verder kijken dan hun neus lang is en zodoende niet eens weten dat Paul Groot ooit zijn doorbraak beleefde in 1993 als Stan Nijholt in GTST. :’)

 39. TopofFlop

  Ik zinspeel op een verhuizing van Shownieuws naar Net5. Programma past daar eigenlijk veel beter.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.