NPO maakt gaststad Songfestival 30 augustus bekend

Geplaatst op Fri 09 Aug 2019 om 17:07

De NPO maakt op vrijdag 30 augustus bekend welke stad is gekozen tot gaststad van het Eurovisie Songfestival 2020: Maastricht of Rotterdam. Dat heeft de projectorganisatie zojuist laten weten. De twee steden die nog in de race zijn hadden tot 17.00 uur vandaag om de laatste aanvullingen op hun ingeleverde bidbooks in te dienen bij de projectorganisatie en aanvullende vragen te beantwoorden. “Hiermee wordt de laatste fase van het beoordelingstraject ingegaan“, zo klinkt het.

Deze laatste fase is een zorgvuldig proces waarbij snelheid en zorgvuldigheid voorop staan, aldus een woordvoerder. “Dit bestaat onder andere uit nauwkeurige bestudering en beoordeling van de laatste toevoegingen op de bidbooks en overleg met de EBU.”

Meer informatie over de precieze invulling van de bekendmaking op vrijdag 30 augustus volgt later. Waarschijnlijk zal er een persbijeenkomst georganiseerd worden.

Het Songfestival 2020 is het grootste tv-evenement dat volgend jaar plaatsvindt in Nederland én Europa. Al sinds de overwinning van Duncan Laurence wordt gespeculeerd over de opzet van de tv-show.

Foto: NPO, Michel Schnater
40 Reacties op “NPO maakt gaststad Songfestival 30 augustus bekend”


 1. Ron

  30 augustus wordt dus bekend gemaakt dat het Rotterdam wordt. Nou spannend…

 2. Ron

  30 augustus wordt dus bekend gemaakt dat het Amsterdam wordt. Nou spannend…

 3. P v VO...

  Nee hoor De npo gaat iets nieuws doen Het worden de studio`s in AALSMEER die met MAASTRICHT en ROTTERDAM een schakelprogramma gaan doen de oost Europese artiesten gaan naar Maastricht , en de west Europeanen naar Rotterdam
  zo heb je ook meer hotels tot je beschikking ! En.. ook meer mogelijkheden, en ideeen op het hele gebeuren, en Andre Rieu kan daar ens flink uitpakken tijdens de tellingen van de stemmen Of Lee Towers kan ook voor spektakel zorgen in Ahoy
  Dus het songfestival op 3 Lokaties
  Dit zou wel uniek zijn voor de NPO en EBU

 4. Rot op

  @west*.

 5. rob

  max verstappen gaat de locatie bekend maken ( dicht bij Maastricht) op t formule 1 parcours

 6. Corrie

  @rob
  Leer alsjeblieft Nederlands!

 7. Pleb

  En nu rustig afwachten tot Skyscrapertrol Rottaroffa weer langskomt om ons hier te verblijden met zijn ‘010 is het centrum van het universum’-diarree :D

 8. Eikenprocessierups

  Dat wordt dus Maastricht, daarom duurde het zolang. Het wordt in ieder geval de grootste vergissing ever.

 9. Iemand die het weten kan

  Het wordt gewoon Rotterdam, helemaal nietssss in Maastricht…

 10. Eikenprocessierups

  Als het Rotterdam zou worden hadden ze het al veel eerder bekend gemaakt want daar hoeft niet zoveel te gebeuren. Maastricht krijgt tijd om te bewijzen dat dat stomme zaaltje daar Songfestifal proof is.

 11. P v VO...

  Hoorde zojuist dat het totaal iets anders wordt…. Lisse

 12. P v VO...

  of Hillegom Waarschijnlijk wordt t Treslong herbouwd voor dit evenement!

 13. Fox Mulder

  Heel Nederland moet in spanning afwachten. Ik kan niet meer. Iemand koffie?

 14. Zonnetje

  Fox Mulder, steek maar in je reet.

 15. Ron

  Als het Maastricht wordt, en dat wordt het niet, moeten ze het dak verhogen en al die steunpilaren er uit halen…kan dus niet..

 16. Zonnetje

  Ron is een communistische, homoseksuele betweter.

 17. Erik

  als het zo’n complexe zaak is om te organiseren, waarom dan nog drie weken wachten met bekend maken?

 18. Ron

  @Zonnetje: niet toen ik vanochtend wakker werd…en door.

 19. Klugscheißer

  @Pleb
  Fri 09 Aug 2019 om 18:06

  Ben benieuwd of RottaRoffa ons wederom verblijdt met zijn bovennatuurlijke geneuzel. De spanning is om te snijden ……….. not!!

 20. Mike

  Hey Ron,

  Als het niet kon lag Maastricht er al lang uit.

 21. Ron

  Er moet nog een keuze uit een andere stad zijn, dat is dus Maastricht. Zegt verder niets.

 22. Robert

  Gelukkig het wordt Rotterdam!!
  – ze zijn te verstaan.
  – er verdwijnen geen hotelgasten naar het buitenland.
  – en in een te lage schoenendoos zo’n festival organiseren kun je de wereld niet aan doen.

 23. De schaamte voorbij

  @Ron
  Fri 09 Aug 2019 om 19:16

  Jij kunt er beter het zwijgen toedoen, want de onzin die je uitkraamt kan enkel afkomstig zijn van iemand wiens mentale/geestelijke vermogen en welbevinden dermate ver achterop geraakt is dat hij niet in staat is een zinvol, betrokken en productief leven te leiden. Zo iemand wordt ook wel een onderontwikkelde narcist genoemd.

  @Ron: Volkomen terecht op jou van toepassing.

 24. Ron

  @De schaamte voorbij: dat mag jij vinden gast.

 25. MediaPrak

  Ik voel een schaamteloze NPO1 show aankomen waar om 21:20 de uitverkoren stad wordt bekend gemaakt. Op z’n Olympisch, met promotie filmpjes en met een juigende Burgemeester

 26. Jantje

  Rotterdam is al de wacht aan gezegd. Maastricht heeft 3000 hotelkamers tegen vaste prijs. Rotterdam niet. Er is aan hun gevraagd om dit te herstellen. Gaat nooit lukken.

 27. jan

  Zie je ze alle 4 lachen? Zou ik ook doen als ik een bak belastingcenten over de balk mag smijten.

 28. Iemand die het weten kan

  @jan: loop niet volkomen onzin te verkondigen hier!

 29. Iemand die het weten kan

  @jantje bedoel ik.

 30. Laurens

  Eindelijk een songcontest dat er toe doet in Nederland en Europa. Geen bagger Voice met elkaar aflikkende juryleden. En in welke stad het is? Non discussie

 31. Eikenprocessierups

  Het ESF wordt in gepresenteerd door Maarten van Rossum, Clairie Polak Twan Huys en Astrid Kerseboom dus we zijn in ieder geval verzekerd van een goede presentatie.

 32. Johnny👀

  Rdam valt af want het is daar overspoeld met k@kkerlakken

 33. Wanny

  Maakt toch geen reet uit waar t wordt gehouden. Om daar nou zo gewichtig over te doen..

 34. Erwin

  Zolang Jan Smit met zijn volledig ontbrekende talent in WAT DAN OOK maar héél ver weg blijft van de presentatierol voor die avonden. Ben als de dood dat ze hem kiezen en het hele land voor schut zetten. Zoek alsjeblieft een nieuwe Petra Mede!

 35. RTL Late Night zonder Twan Huys

  Wat een onzin… aub laat het songfestival naar belgie gaan… wij willen alleen maar in nederland de prijzen opdrijven. In een Pegidasamenleving zal het veel beter gaan.

 36. Marja Lusteloos

  Corrie is een slecht ingeburgerde allochtoon..
  QED

 37. Marja Lusteloos

  En Edje Nijpels heeft overal verstand van (RvT AVROTROS).
  Lulletje Rozenwater.

 38. "Veronica Doet Het?....Beter!";

  Waar blijven de kijkcijfers?

 39. Henk

  Kunnen we gewoon niet stoppen met dit rare evenement uit de oude doos?

 40. ANP

  SONGFESTIVAL NAAR MAASTRICHT

  Bronnen rondom het NPO team dat de voorbereidingen voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival in Nederland aan het treffen zijn hebben bevestigd dat het songfestival definitief naar Maastricht gaat.

  “De NPO heeft op enig moment besloten dat we ook de stem van het volk moesten meenemen in de beslissing”, aldus een bron. “Daarbij hebben we een analyse van uitingen op social media, forums en sites gedaan.” De organisatie is naar verluid ernstig geschrokken van het niveau van de reacties uit de regio Rotterdam.

  “Een stroom aan berichten die onjuiste informatie bevatten. Consequent proberen Maastricht in een kwaad daglicht te stellen, en de publieke opinie proberen te beïnvloeden dat het in Maastricht niet zou kunnen, en we dat als Nederland niet zouden moeten willen. Zeer dom en vooral ook onsportief”, aldus de bron.

  De organisatie heeft daarop besloten de organisatie aan Maastricht te gunnen, en maatregelen te treffen dat Rotterdam verder geen negatieve invloed meer kan hebben op de organisatie.

  “Van twee weken vóór het festival tot twee weken erna wordt Rotterdam hermetisch afgesloten om te voorkomen dat Rotterdammers zich kunnen mengen met de rest van de bevolking. De organisatie wil persé voorkomen dat televisiekijkend Europa geconfronteerd wordt met het lage intelligentieniveau van de gemiddelde Rotterdammer, omdat dit het imago van Nederland ernstige schade zou toebrengen. Alle uit- en invalswegen worden afgesloten, en communicatie via internet en mobiele netwerken wordt onmogelijk gemaakt,” aldus de bron.

  Volgens onbevestigde berichten zullen er op Vliegbasis Volkel twee toestellen van het type F35 gestationeerd worden. Mocht Rotterdam zich toch nog weten te mengen in de songfestival discussie of op een andere manier het imago van Nederland in gevaar brengen, zal opdracht gegeven worden om Rotterdam alsnog plat te bombarderen.

  Premier Rutte wil niet reageren op deze, toch wel extreme, geruchten. Op de, algemene, vraag of hij het erg zou vinden als Rotterdam van de kaart zou verdwijnen antwoordde hij: “Het zou in ieder geval een grote stap in de goede richting voor het bereiken van de klimaatdoelen voor 2050 betekenen. Door het verdwijnen van een grote stad met zijn inwoners, en de bijbehorende haven en alle industriele activiteiten die dat met zich teweegbrengt, halen we in een klap de helft van onze CO2 doelen”.

  “Wat je noemt een win-win situatie,” aldus bronnen rond de NPO.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.