NOS haalt Marcel van Roosmalen weg bij Veronica

Geplaatst op do 08 aug 2019 om 14:20

Columnist Marcel van Roosmalen schuift niet langer aan bij Veronica Inside. Concurrent NOS Voetbal heeft hem namelijk de vaste rubriek Korte Corner aangeboden. Dat bevestigt hij in een online video op het kanaal van VI. Van Roosmalen debuteerde afgelopen zondag al in het programma van NPO, dat gezien wordt als veel saaier dan VI. “Ik ga bij de concurrent, Studio Voetbal, de Korte Corner doen, dus iedere week een verhaaltje ga schrijven en voorlezen“, zegt hij.

Is zijn debuut goed bevallen? “Nou, ik hoorde dat het geluid iets te zacht was. De bedoeling is dat we dat iedere week een beetje harder gaan zetten, geloof ik. Verder kijk ik er positief op terug.”

Vanwege de vaste rubriek mag hij niet meer aanschuiven bij VI. “Nee, zo werkt dat. Je kunt ook niet voor Vitesse en NEC tegelijkertijd spelen. Je kunt niet de ene week bij de ene in de spits staan en de volgende week bij de ander in het goal.”

Gaat hij de mannen van VI missen? “Natuurlijk ga ik ze missen. Ik zal ze nog wel eens ooit tegenkomen, denk ik.”

Het afscheidsinterview:

Foto: Veronica
23 Reacties op “NOS haalt Marcel van Roosmalen weg bij Veronica”


 1. Curryworst

  @MC,
  ‘voor Vitesse en NRC tegelijkertijd spelen ‘ zal wel moeten zijn ‘voor Vitesse en NEC tegelijkertijd spelen’.

 2. Minosay

  Zoow!

 3. Clavaria

  Zoho!

 4. Zomaar

  Iets mogen creëren bij de NOS, of zoo roepen bij VI.
  Geen moeilijke keuze lijkt mij die hij heeft gemaakt.

 5. B

  Leuk

 6. Dirkje

  Jan boskamp mag toch ook overal aanschuiven , dus waarom marcel niet , ik zal zijn droge humor bij veronica inside wel missen .

 7. "Veronica Doet Het?....Beter!";

  Johan zal wel zeggen: “wij hebben hem opgeleid en nu gaat hij naar die kut-NOS.”

 8. TV-Kijker

  @Dirkje: Veronica Inside verbiedt Marcel niet om aan te schuiven, de NOS is de boosdoener.

  Ik vind het “exclusief, exclusief” geschreeuw in Hilversum wel jammer. Zoals Gert Verhulst al zei: Het is TV-landschap is veel te klein voor zulke onzin-spelletjes

 9. critikast

  Egberts weg, Van Roosmalen er in. Maar beter zal Studio Voetbal toch niet worden. Het is een pseudo-wetenschappelijk voetbalprogramma, waarin alleen droogkloten een plaats krijgen. Afschuwelijk om naar te kijken, misschien wat beter nu Egberts weg is !

 10. Bart

  @Dirkje Omdat Jan Boskamp geen vast contract heeft.

 11. Spuit elf

  @Bart.

 12. ome h

  Vond hem zondag slecht verstaanbaar

 13. ome h

  Oei, had betet moeten lezen …

 14. Henny moet terug!

  WIE????

 15. MediaPrak

  Kan er niet eens een einde komen aan dat kinderachtig gedoe. Als mr van Rosmalen op een maandag of vrijdagavond wil aanzitten bij Talpa moet hij dat toch zelf weten.

 16. Johnny👀

  Mis er niks aan..was leuk voor hooguit 1X .

 17. Iemand

  Van Roosmalen kan goed schrijven maar ik vind hem op tv niks toevoegen. Maar ja..de schoorsteen moet roken dus Marcel leent zich wel voor die nietszeggende kut items.

 18. HansR

  @Curryworst.
  Marcel van Roosmalen schrijft columns is de NRC!

 19. Annoniemus

  Is dat die man met de nasale monotone irriterende rot stem ??

 20. tom

  een gimmick, 1 grote pose, dat is Van Roosmalen. En dan kom je op tv. Zo makkelijk is het.

 21. Michel

  @MediaPrak ik denk dat Marcel een lucratief contract heeft getekend bij de staatsomroep, welke hem verbiedt om elders aan te schuiven. Beetje net als Kieft destijds heeft gedaan bij Ziggo. Maar uiteindelijk komt iedereen met gevulde portemonnee maar ook met hangende pootjes weer terug.
  De NOS is niet van heilige huisjes intrappen en Marcel wel, vandaar dat hij goed bij Voetbal Inside past. Benieuwd hoe lang dit huwelijk stand houdt.

 22. Den Draaiert Joost

  Ja bij de linkse NOS is hij beter op zijn plek.

 23. TomTom

  Klassieker bij VI was toch wel ‘Marcel van Roosmalen vertelt over zijn topavond in Waregem’, te zien op YouTube. “…… gefeliciteerd: ‘n punt, nou eh, jullie ook gefeliciteerd: ook ‘n punt….”

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.