Saïda Maggé volgt Dionne Stax op bij NOS Journaal

Geplaatst op do 08 aug 2019 om 13:30

Saïda Maggé is de nieuwe presentator van het NOS Journaal. Zij volgt Dionne Stax op, die bij AVROTROS gaat werken. Dat heeft de omroep laten weten. Maggé is nu invalpresentator bij Nieuwsuur en op NPO Radio 1 te horen bij Nieuws en Co in het programmaonderdeel De Bus. Voor die tijd presenteerde zij jarenlang het AT5 Nieuws en diverse programma’s bij de lokale omroep AT5. “Ik kan niet wachten om dagelijks met het belangrijkste nieuws van de dag aan de slag te gaan“, laat ze weten.

Ze vervolgt: “En dat ik dat mag doen voor de mooiste en grootste nieuwsredactie van Nederland is natuurlijk een enorme eer.

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws is blij met de overstap van Saïda: “Ze is een belangrijke aanwinst door haar brede ervaring en veelzijdigheid. Saïda is een gedreven journalist en heeft bij AT5 en Nieuwsuur de nodige tv-ervaring opgedaan.

Maggé studeerde in 2010 af aan de School voor Journalistiek in Utrecht en begon haar journalistieke carrière bij AT5. Hier werkte zij ruim zeven jaar. In 2017 is Maggé bij de NTR begonnen, onder andere voor het radioprogramma Nieuws en Co. Sinds mei 2018 is zij daarnaast één van de gezichten van Nieuwsuur.

Foto: NTR, Rogier Veldman
28 Reacties op “Saïda Maggé volgt Dionne Stax op bij NOS Journaal”


 1. Richard

  Leuk! Ken haar van de radio en daar doet ze het erg goed.

 2. Baron

  Wat is haar ethniciteit?

 3. kees

  Lijkt mij een goede keuze ondanks dat ze nog geen jaar werkte bij Nieuwsuur. Vond haar inhoudelijk nog te licht (weinig ervaring met indien nodig scherpe interviews) voor nieuwsuur. Bij journaal meer op haar plaats en mogelijk over paar jaar weer met meer vlieguren weer andere rol oppakken.

 4. Bobby Eden

  Te licht bevonden voor Nieuwsuur, maar gekleurd genoeg voor het volgende opkontje in Hilversum. Zonder haar huidskleur had ze het niet gered

 5. Curryworst

  @kees,
  Inhoudelijk (nog) te licht voor Nieuwsuur inderdaad.
  Maar dat nerveuze onwennige is er wel vanaf ondertussen. Vraag me af wie het overneemt van haar.
  Zolang Twan Huys maar uit beeld blijft.

 6. Marijke

  Goede keuze. Prettige stem, rustig voorkomen, maar nog te junior voor kritische livegesprekken bij Nieuwsuur. Wellicht over een paar jaar weer overstappen. Voor nu een goede stap voor haar.

 7. Punt

  Het valt me op dat er bij het NOS journaal de laatste jaren erg veel jonge hertjes worden aangenomen. Hans Laroes had de naam, maar dit doet ook wel het een en ander vermoeden.

 8. q8

  maakt mij niet uit, kijk nooit npo nieuws,
  ( t is meer indoctrinatie )
  t is meer eenrichtingsverkeer
  ik wens deze dame veel succes,

 9. Gefeliciteerd Saida. prima opvolger voor DIonne

  Prima inhoudelijke dame met veel kwaliteit.

  De Nederlandse kijkers naar het grote mensen journaal zijn trots op deze dame van statuur.

 10. B

  Hele goede keuze .

 11. Dirkje

  Ik mis Dionne nu al

 12. Zonder Naam

  @Punt – Aanwas van ruim onder de 40 is hard nodig. Anders heb je op een gegeven moment een personeelsbestand wat de wat jongere kijker niet aanspreekt. Ook díe moet naar de tv gelokt worden.

 13. Mark Rutte

  De specifieke zoektocht naar een allochtone achtergrond is weer eens gelukt. Nog geen miljoen turken en marokkanen in NL, maar alsnog moeten ze vertegenwoordigt zijn overdadig op de publeie omroep. Dat gezegd hebbende, inhoudelijke goede keuze.

 14. Paolo

  Prima keuze!!!. Goed in staat, ook gesprek te leiden en kritisch te zijn en tegelijkertijd toch netjes. Dat heeft potentie zullen we maar zeggen. Veel succes en werkplezier gewenst.

 15. Zonder Naam

  @Mark Rutte – Het valt met de oververtegenwoordiging nog wel mee. Bij het ‘grote’ journaal is het de tweede met een kleurtje, en bij het Jeugdjournaal zitten er (als ik me niet vergis) ook twee. Buiten de journaals om zijn de aantallen ook niet heel extreem.

 16. Roelof

  Wanneer eens een een man uit Friesland? Is dat zo moeilijk? Gewoon voor de diversiteit…

 17. Jelle

  @Roelof: De blanke Friese mannen zijn dankzij Gerrit Hiemstra wel vertegenwoordigd. En kleurtje of niet: ik vind Saida goed in haar vak en dat is t belangrijkst.

 18. dennis

  @Roelof, Friezen willen in het dialect preken, daar heeft de rest niks aan he. Piet Paulusma is erg genoeg.

 19. Marianne

  Jammer dat afkomst zo belangrijk is voor het Journaal. Die donkere dame doet het heel goed, misschien is zij wel de beste. Maar ik zou toch buikpijn krijgen als je weet wat nu de doorslag heeft gegeven. Maar dat biedt andere zenders ook weer kansen, als je man aanneemt met de uitstraling zoals Joop van Zijl had dan kan je daar ook mee scoren. RTL was wat dat vooruitstrevend met Jan de Hoop zonder het te beseffen. Dat krampachtige werkt niet.

 20. Nope

  Lijst van medewerkers van het NOS Journaal.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_medewerkers_van_het_NOS_Journaal

 21. sukkel

  beter dan die domme koe van een Stax

 22. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Toppertje, en een aanwinst voor de nos.
  AT5 is al jarenlang een kweekvijver voor talent.
  Daar kunnen de grote zenders niet meer omheen.
  Feit.

 23. jan

  “Ik kan niet wachten om dagelijks met het belangrijkste nieuws van de dag aan de slag te gaan“
  HAHAHA
  Je zit bij de verkeerde tent, g.l.e.u.f.

 24. Sven L.

  Kundige nieuwslezer met goede stem. Leuk voor haar, deze stap vooruit!

 25. Paolo

  Pepijn Crone deed het (NOS) jeugdjournaal en wel zeer bijzonder goed. Het Jeugdjournaal is vaak een ‘ kweekvijver’ en daarmee een opstapje voor het NOS Journaal en ook Rtl nieuws. Rtl kijkt natuurlijk mee (naar Jeugdjournaal ed) en haalt de krenten uit de pap ook regelmatig zelf weg. Vele talenten, Brecht, Winfried ze vonden allemaal hun weg elders. En van de oude garde is Ten Brink nog altijd bij Rtl in dienst.

 26. Sven L.

  Paolo, Robbie Kammeijer komt ook uit die vijver. Die gaat ook nog wel een grote (nieuws)carrière tegemoet denk ik. Crone is super inderdaad.

 27. Mister1979

  Saida Magge is niet Marokkaans of Turkse, ze is INDISCH..

 28. Kijker

  Dan kan ze de komende jaren elk journaal beginnen met een alarmerend bericht over het klimaat en iedereen bang maken met onheilstijdingen. Fijn hoor!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.