Net5 houdt ook onder Linda vooravond vol import

Geplaatst op vr 16 aug 2019 om 13:40

Net5 mag dan wel het nieuwe speeltje van tv-koningin Linda de Mol zijn, maar haar broer John heeft de geldkraan niet bepaald opengedraaid. De vooravond van de zender blijft gewoon een verzamelijk van buitenlandse import in het genre koken en eten, onderwerpen die de vrouw interesseren. “Vanaf maandag 26 augustus start de nieuwe culinaire vooravond bij Net5 met het nieuwste seizoen van My Kitchen Rules gevolgd door het nieuwste seizoen van MasterChef Australië.

Net5 wijst erop dat dit niet zomaar willekeurige import is. “MasterChef Australië is nog steeds het best bekeken kookprogramma ter wereld. Ook dit jaar maken wekelijks grote namen hun opwachting in MasterChef Australië, zoals de Brits-Israëlische ster van de vegetarische keuken Yotam Ottolenghi. Daarnaast keert ook kookgodin Nigella Lawson weer terug.

In het programma wordt gezocht naar de beste amateurchef van Australië. Het andere programma, My Kitchen Rules, draait om twee teams die een huis omtoveren tot een restaurant, inclusief driegangenmenu en een

My Kitchen Rules zal elke dag om 18.30 uur te zien zijn, MasterChef om 19.30 uur. De programma’s worden voorafgegaan door de Australische Het Blok om 17.30 uur.

Hoe ziet Net5’s primetimeprogrammering eruit vanaf september? Niet echt bijzonder:

 • Maandag: Films
 • Dinsdag: Station 19
 • Woensdag: Films
 • Donderdag: Films
 • Vrijdag: NCIS Los Angeles
 • Zaterdag: The Rookie
 • Zondag: Hawaii Five-O en NCIS

Foto: SBS
18 Reacties op “Net5 houdt ook onder Linda vooravond vol import”


 1. please

  Zware last voor Linda om zowel NET5 als SBS6 te moeten redden…

 2. TomTom

  John, wordt het niet eens tijd voor ‘n soft of HP-zender/programma ala Büch vroeger i.p.v. het zoveelste coke-programma met (om maar eens wat te noemen) El Gordo.

 3. By the way

  De vooravond van SBS6 is belangrijker. Eerst die maar eens op orde maken en dan de volgende stap.

 4. Koehoen

  Zet de Linda de Mol shows dan ook op Net5?

  Of moet ze nu alles gaan redden daar?

 5. Mink Vaillant

  Linda moet SBS6 redden met haar uitgemolken neplachshows en moet Net5 opkrikken als vrouwenzender. Onmogelijke combinatie, qua imago en doelgroepen, maar goed: family first. Die Amerikaanse series zijn hopelijk opvulling tot de eigen content is ontwikkeld, want op nog meer rotzooi zit ook de vrouwelijke kijker niet te wachten.

 6. Chiel

  Prima cijfers voor relatief goedkope producties. Prima toch. Geen herhalingen (niet de 32e herhaling van Gordon Ramsey zoals RTL5 afgelopen jaar) in ieder geval.

 7. Meneer Kaktus

  Hoera

 8. Andreas

  grrr, dat wordt weer een seizoen kangoeroehamburgers eten.

 9. 123

  Tja, programma’s als Station 19 en Grey’s Aanatomy scoren gewoon goed op die zender. Dus waarom dat weghalen?

 10. Laurens

  “Ons Mollen zijn zuinig. Geen cent teveel”. Cheap TV. Kansloos.

 11. Schele Ccchristina is in de grond een goede vrouw

  Flopperdeflop nummer zoveel van die proleet.

 12. UitHetVak

  Beetje voorbarig allemaal.
  Linda is net beginnen.
  Kom met een mening over 6 maanden

 13. Bart

  Wel slim om de avond buitenland te houden. Beter focussen ze zich eerst op de vooravond van SBS6 (ook in het weekend) en daarna die van Veronica waar ze Utopia beter heen kunnen verhuizen om 19.30u.

 14. Gwendolyn

  Avrotros moet gewoon commercieel gaan en die zender van vullen. Dat lijkt me een aanvulling. Uit de greep van de NPO-wetgeving, met wat geld van De Mol. Dán kun je een echte zender bouwen. Samen met alle voormalige RTL-rommel die John heeft overgenomen, heb je snel een mooie, complete zender staan met duidelijk profiel. SBS dan terug naar het oude, harde reality en dicht bij huis ‘nieuws’. Klaar.

 15. Gwendolyn

  Oh, dit is al een ouder bericht, daar zal vast niemand op reageren.

 16. Mieke K

  Kansloos !

 17. Joop55

  Gewoon Netflix zonder Linda-embleem erop smaakt altijd nog wat geiler.

 18. Chazia Mourali

  Wat een dom artikel. Natuurlijk kunnen ze Net5 niet meteen vullen met nieuwe Nederlandse series etc. Er moet eerst tijd zijn om deze te ontwikkelen en op te nemen etc.

  Niet echt nagedacht Mediacourant?
  Tot ziens!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.