Martien Meiland kijkt elke ochtend naar kijkcijfers

Geplaatst op do 22 aug 2019 om 10:20

Martien Meiland, de grote realityster van SBS 6, kijkt elke ochtend naar de kijkcijfers van de avond ervoor. Dat geeft hij vandaag aan in het AD. Meiland is nu zelf een kijkcijfer-top-15-tijger. “Wij waren ooit in Ik Vertrek een kijkcijferkanon met 1,7 miljoen mensen, maar dat is alweer twaalf jaar geleden. En we zitten op SBS 6, een zender waar nog niet alles scoort. Maar de cijfers blijken prachtig. Ik kijk sowieso elke ochtend bij het ontbijt naar de kijkcijfers. Zo interessant! Is echt een tic, erg hè?!’

Chateau Meiland is vanaf maandag weer op zender, maar later in dit seizoen debuteert hij ook als presentator bij SBS 6. Hij krijgt zijn eigen show Cash or Trash. “Spannend, hè? Ik ben helemaal geen presentator, maar ach ik doe het gewoon. We zien wel.”

Verlaat hij zijn chateau dan om tv-ster te worden? “Ik hoef me verder niet op tv te richten hoor. Ik werd ook gevraagd voor een soort dansprogramma. Nee joh, vreselijk. Breek ik weer wat, schiet niet op.

Ziet hij andere BN’er-shows wél zitten? “Achter de desk staan bij Ik Hou van Holland, dát lijkt me nog wel leuk.”

Het AD-interview met Martien Meiland kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS
37 Reacties op “Martien Meiland kijkt elke ochtend naar kijkcijfers”


 1. Edwin Biezemans

  Verlaat hij zijn chateau dan om tv-ster te worden? “Ik hoef me verder niet op tv te richten hoor. Ik werd ook gevraagd voor een soort dansprogramma. Nee joh, vreselijk. Breek ik weer wat, schiet niet op.”

  Eerlijk, ik moest hier lachen. Hysterische, maar wonderlijk nuchtere vent.

 2. Remi

  Wat góed !!!!!

  Martien is een held.
  Maxime ook, overigens … en kleine Claire uiteraard !

 3. Ron

  Eindbaas :-).

 4. Punt

  Hahaha, ik kan die quotes ook echt alleen maar lezen met zijn stem in mijn hoofd.

 5. Deze droevige figuur past echt bij Talpa

  Als dit een van de kurken is waar Talpa op moet drijven. Deze kleine simpele opleving van een gejat format gaat het noet worden.

  Stekker kan er direct uit hoor.

 6. Rick

  Martien, vind je super, alleen die bitchy opmerking over Rolf van Haeften van RTL 4 (“hij is een opgeblazen pad met nul talent”) ging wel iets te ver…

 7. Bep

  Over een jaar is iedereen hem helemaal zat, is het hem naar het hoofd gestegen en is Eer weer van hem gescheiden. Het Chateau wordt verkocht en Martien gaat een “gevallen-ster “ leven leiden in de Halvemaansteeg.

 8. Jantien Visser

  Ooit maar een glimp van wel programma met deze man gezien. Maar door al dat gepraat over hem en dat hij zo hoog op het schild wordt gehesen. Ik ben dit figuur nu al zat @Bep

 9. Valerio Zeno

  Kiekeboe :-)

 10. Arno

  Martien stijgt de aandacht naar zijn door wijn benevelde hoofd. In zijn enthousiasme vergeet hij 1 ding: met louter gilletjes slaken bouw je niet blijvend een bekende Nederlanderschap op. Remember Adje van Paul de Leeuw? Of Roy Donders? Iemand nog iets vernomen van Barbie na haar rehab? Allemaal vleesgeworden gimmicks waar de rek op een gegeven moment uit is. Martien draagt eigenhandig het succes van SBS op zijn smalle schoudertjes, het is niet een kwestie van óf maar wanneer hij daaronder bezwijkt.

 11. K

  Heerlijk toch,leuk programma 👍

 12. Hermann Boring

  Buitengewoon vermoeiend figuur. Maar elk beest zijn feest.

 13. Ron

  @Arno: zuuuur. Voor nu is het leuk. Gordon en Joling zijn ook al lang over de houdbaarheidsdatum heen, en nu is er Martien. Zo gaat dat.

 14. maatje te groot

  Dit kan alleen in ons achterlijk land. Zulke nitwits worden gezien en gepresenteerd als sterren.. En waarom?

 15. Ad Visser

  De Talpa propaganda machine draait weer op volle toeren…. Het is weer bijna zover….

 16. Valerio Zeno

  Zelfs John mag mij niet meer bellen voor een programma… Ik mag ook niet meer meedoen aan spelletjesprogrammas en zelfs dit mag ik niet meer, hier iets zeggen, maar ik doe ’t lekker toch….

 17. jahaha

  Is niet meer zoals het was, ze beginnen kapsones en sterallures te krijgen…

 18. anoniem

  Martien praat je ook over de betaalde oplage van AD

  en wie de duurste auto van de zaak heeft van AD.

  neem een kijkje bij AD van groot naar klein

  oplage
  salaris

  milieu vervuiller

 19. Peter

  Martien Meiland kijkt elke ochtend naar kijkcijfers.

  Ik ook.

 20. Marijke

  Is er gewoon eerlijk over dat hij even keihard komt cashen, hahaha.

 21. aammehoela

  Vreselijk aanstellerig type. Schijnt weer hertrouwd te zijn maar wil eventueel hiernaast nog een tweede relatie te willen met een man. Ach ja, in de randstad vindt men dat normaal. In de rest van Nederland vindt men dit abnormaal. Neen, ik kijk niet naar dit figuur. Trouwens, het wordt ook overdreven. Rond de 600,000 kijkers waarvan het merendeel huisvrouwen zijn met een laag iq,

 22. De Eerlijke

  Maxime zou ik wel heerlijk passievol willen neuken zeg…

 23. Valerio Zeno

  ***Aammehoela

  Weet u hoeveel Nederlanders er zijn met een laag iq?
  Loopt u op zaterdag maar eens door een willekeurige winkelstraat in een willekeurige stad… Daar ziet u waarmee het merendeel van onze bevolking ‘gezegend’ is, een laag iq….

 24. aammehoela

  Heel veel en als ze geen laag iq hebben dan ontwikkelen ze het zelf door enkel simpel nieuws te volgen. Men kijkt geen journaal of RTL-nieuws meer. Enkel HvN en Shownieuws en wat er in de wereld gebeurt interesseert ze niets. Enkel dom gepraat over niets.

 25. mark!

  dus rtl heeft hem gevraagd voor dancing with teh stars……. hmmmm beetje laag…

 26. Den Draaiert Joost

  Typetje in de markt gezet dus alles nep

 27. Aammehoela

  Ik ben dan natuurlijk ook een simpele gelovige en kOts op iedereen die anders is, omdat ik dat zelf niet kan zijn.
  Hopelijk kom ik ooit van mijn beperktheid af en kan ik ook vrolijk gaan leven. Tot die tijd plaats ik zure berichtjes onder dit soort nieuws over vrolijke mensen.

 28. Valerio Zeno

  ***Aammehoela

  Als u denkt dat uw mening er niet toe doet en/of u geen invloed uit zou kunnen oefenen omdat u uzelf te klein en nietig vind… Denkt u dan maar aan hetvolgende…

  Al eens rustig proberen te slapen met een mug in de kamer?!

 29. Mark

  Die staat 100% bij IHVH dit seizoen, let maar op. Zie je ‘m al zitten op de stoel met geen ja en geen nee en geen uhh. Of met zo’n pakje met confettibom? Wordt hilarisch! Dan kijkt half tv-kijkend NL. Talk of the town bij de koffiecorner.

 30. Andreas

  Lekker wijntje erbij en dan kijkcijfers uitpluizen… wat een heerlijk begin van de ochtend!

 31. Jacob

  Martien en de rest van de familie kijk uit voor de over-kill.
  Ga er niet te veel naast doen; zorg dat je niet te commercieel gaat ogen; het kan zo maar weer voorbij zijn.
  Juist de eigenheid van jullie met de verbouwing scoort, het spontane, laat je niet te veel gebruiken als kijkcijferkanon voor SBS

 32. Guttegut

  Ik moet wel lachen om het woord Kijkcijferkanon. Voor SBS begrippen monsterscores maar De Slimste Mens scoort 3x zo hoog man.

 33. Martien

  @ Rick, opmerking over Rolf van Haeften van RTL 4 was terecht hoor! Die man komt straks met Brasserie van Haeften. Na-aperij!!!

 34. FlyingLotus

  Martien: ooit gedacht dat je vijfde chakra volledig op slot zit met zo’n beroerde en kee stem?

 35. Dizzie

  Hij wordt totaal opgebruikt door Talpa en dan straks weggegooid als een vies wc papiertje. Hoop dat hij wel zo slim is nu centjes te scoren, anders loopt het nog helemaal verkeerd af ook. ”Martien in de goot”. Nieuwe real life soap, tot hij dood is.

 36. Lies

  Love Martien, Erica, Maxime, Caroline en kleine Clairtje.
  Wel goed dat @Dizzie hier boven waarschuwt voor het feit dat teveel exposure stress gaat opleveren. Blijf exclusief, schroef de prijzen op en pak de tijd om te kunnen relaxen.
  Een voorbeeld voor velen qua werk ethos, nuchterheid en creativiteit.
  Maar bovenal een liefdevolle familie, chapeau!
  Die Televizierring gaat dit jaar vast naar Chateau Meiland!
  Ik wens de familie Meiland het allerbeste toe!

 37. WEsterik

  Dizzie je praat echt onzin

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.