Art Rooijakkers: ‘Zomer met Art was heel leerzaam’

Geplaatst op do 22 aug 2019 om 11:00

De lijdensweg van Art Rooijakkers is bijna voorbij: op vrijdag is hij voor het laatst te zien met zijn kijkcijferflop Zomer met Art. De presentator, die sinds zijn komst naar RTL kampt met een imagoprobleem, heeft er ondanks de lage kijkcijfers geen spijt van dat hij de klus heeft aangenomen. “Ik heb het wel met veel plezier gedaan en ik vond het ook een heel leerzame ervaring Zomer met Art. Ik had het nog nooit gedaan zo’n dagelijks programma waarbij je aan de kop van de tafel zit.

In het begin was de druk wel wat groot, aldus Rooijakkers bij RTL Boulevard. “Mijn naam zit in de titel, dus het hangt ook van jou af. Zeker in het begin toen er veel op ons gelet werd is dat iets waarbij je steeds weer de focus op de uitzending en de aflevering moet leggen. Dat is echt topsport.”

Rooijakkers wist de kritiek steeds beter naast zich neer te leggen. “Wat ik ervan geleerd heb – iemand zei dat tegen me – is dat het net een tenniswedstrijd is: als iemand de bal in het net slaat, moet je daar niet te lang bij stilstaan, want je moet weer door.”

Als een gesprek iets minder loopt, dan komt er weer een nieuw gesprek achteraan. Elke dag heb je nieuwe kansen.”

Volgende week gaat RTL 4 een week lang De Zwakste Schakel herhalen op de late avond en daarna begint de nieuwe talkshow van Beau van Erven Dorens.

Foto: RTL
37 Reacties op “Art Rooijakkers: ‘Zomer met Art was heel leerzaam’”


 1. Remi

  Op zich was het niet eens zo slecht.

  Maar ja … #Artgunfactor is en blijft een dingetje ;)

 2. Ad Visser

  Ook de RTL propaganda machine draait weer volop.

  “Hoe verkopen we een drol als een gebakje”.

 3. Coca Cola

  Het is heel simpel: Haal een andere re-dactie in huis voor de talk show. Nu is het dezelfde redactie die ook Koffietijd en Boulevard doen en dat merk je. Er zit niets verniwuwends in. Ik hoop echt dat Beau een andere redactie krijgt anders is het gedoemd te mislukken.

 4. #NPO kijker#

  Maar blijkbaar niet leerzaam voor RTL.

  Ze blijven maar geld pompen in deze rat.

 5. Valerio Zeno

  Eigenlijk hadden ze mij ook eens uit moeten nodigen… Ik had graag een boekje open gedaan over Bnn/Vara en de media-maffia…

 6. Valerio Zeno

  Mja… Ik besta niet meer….

 7. yo

  Ik mis het “Expeditie Robinson”schandaal in dit bericht van jullie MC?

 8. Valerio Zeno

  Wel een duur ‘studieklasje’ Art… Had je niet beter eerst een LOI cursus ‘presenteren’ kunnen volgen van 400 euro?!

 9. Max

  Was een erg leuk programma, niks mis mee. Alleen bij voorbaat al afgebrand door types die deze presentator niks gunnen. Vooral op deze site vanwege verdenkingen m.b.t. Expeditie R. Stempel erop en afbranden maar, keer op keer.

 10. Bart

  Hij heeft geleerd de kritiek naast zich neer te leggen. Een heel fout uitgangspunt. Kritiek moet je nooit naast je neerleggen. De kunst is de kritiek waar je iets aan hebt dus de onzin reacties uit te filteren. Een leerzame ervaring is het niet gebleken anders had het programma wel verbeteringen aan gebracht. Zo praat Art (en gisteren Ron Vergouwen ook) steeds over een leuk en luchtig zomerprogramma. Dat was het helemaal niet. Dit was gewoon talkshowtje spelen net als bij Twan en Humberto maar dan in een decor van hout en kleurtjes. Werkelijk alles was fout aan het programma om het een goede talkshow te laten zijn of om een zomers programma te zijn.

 11. Sjaak

  Valt mee met de zure NPO reacties vandaag? Is er een bejaarden bijeenkomst vandaag? Alleen NPO kijker huilt over het verraad aan zijn kleine wereld. Hoe durft iemand van de NPO naar een commcieel te gaan?

 12. Remi

  Valerio’s “Wiki” …

  “In 2018 werd Zeno ontslagen bij BNNVARA”.

  … Als multi-talent Valerio z’n eigen Wiki zou voorlezen is het avondvullend.
  Bob Ross is er niks bij ;)

 13. Punt

  “Ik had het nog nooit gedaan zo’n dagelijks programma waarbij je aan de kop van de tafel zit.“

  Hij maakte toch al eens ‘De zomer draait zomer’. Dat was een dagelijks programma waar hij aan de kop van de tafel zat.

  Als je al een imago hebt van leugenachtig zijn dan is dit niet een heel handige uitspraak.

 14. Punt

  “De zomer draait door” uiteraard

 15. Pro Du Cent

  En toch… dankzij sitekick mevrouw Erica Terpstra werd het deze week ineens wel een leuk programma!

 16. John het Kruis

  Ik kijk weer uit naar de zwartepieten-discusie, jullie ook?

 17. Bep

  Overstap naar RTL 4 was dom, vanaf het begin al problemen. Bij WIDM was het iemand, nu is het niks meer. Gauw terug Art. Kijk naar Rik v d Westelaken,met hem ging het precies zo.Nu weer een respectabele presentator.

 18. No. 14

  Koffietijd met Art?
  Peter vd V zal hem toch al flink gepolst hebben?

  Inmiddels heeft hij goed kunnen oefenen op een tijdstip waarop niemand keek.
  Eerste vraag voor de gasten: “Melk en suiker, of liever een zoetje?

 19. Valerio Zeno

  Lees ik dat goed… Heeft Peter, Art ‘gepolst’ 😋😋😋

 20. Valerio Zeno

  Die Peter zou zomaar kunnen uitgroeien tot de Epstein van Rtl4 🤣

 21. Ad Visser

  Art staat nog wat langer op de loonlijst bij RTL. Dus kunnen (en willen) ze nog afscheid nemen.
  Art was bedoeld als Unique Selling Point. Helaas nog niet geheel gelukt tot nu toe. Nu schade beperken via uitgekiende media-strategie. Dus Art moet weer opgepoetst worden de komende weken.

  Zeer doorzichtig allemaal.

 22. Valerio Zeno

  Mooi klusje voor Peter…. Even Artje ‘polsen’ en ‘oppoetsen’….

 23. Jantje

  Ik keek er laatste weken regelmatig naar of een gedeelte. Inhoudelijk al veel beter dan Late Nite. Gisteravond zelfs niet meer over geschakeld naar Jinek (weer Holleder en Belleman) Ik heb het puur over de inhoud niet over Art. Heeft toch iets te weinig persoonlijkheid om dat te kunnen dragen

 24. Andreas

  Ene Peter laat op dit moment door RTL P&O berekeningen maken wat het kost om Art te laten gaan.

 25. MediaPrak

  Inderdaad heeft Art geen USP* Hij blijft het ‘pratend pak’ de iets te gladde makelaar/ keukenboer/ arts van privé kliniek, die je iets aansmeert waar je, 2 sec. na tekenen, al spijt van hebt. Zou prima bij de proef-ballonnen format fabriek van Talpa passen, maar is bij RTL niet op z’n plaats. De enige reden welke ik kan bedenken is dat onder Galjaard, wel meer presentatrices (Kluivert, Kemper, van Lexmond e.d.) zijn ‘binnengehaald’ waar je ernstig van moet afvragen wat in hemelsnaam de toegevoegde waarde is. Art mist de empathie, de geloofwaardigheid om een talkshow te dragen en de tegenvallende kijkcijfers zullen bij zijn komende klus “… Ziet Sterren” niet anders zijn. Ik voorzie dat RTL hoopt dat het negatief imago van Art zal verstommen en hij volgend jaar alsnog Expeditie Robinson kan presenteren (*incl de Art Frons)

 26. FlyingLotus

  Kolere, wat een spruitjeslucht komt er van die Art?

 27. Lies

  @MediaPrak: helemaal mee eens!
  Ik had meer van Art verwacht, hij is door de mand gevallen.

 28. dennis

  Vooral Erica Terpstra, onze vette VVD er die alles maar enig vindt.

 29. Ad Visser

  Heb net vernomen dat Albert Verlinde en Jan Versteegh morgenavond in Zomer met Art zitten. Zij zullen hem de wisselbokaal “winterflopper/zomerflopper” overhandigen. De aardige jongens van 6Inside (mocht het al vergeten zijn)

 30. Marc E. Putto

  Zoutloos, anoniem, vervangbaar, geen esprit, weinig enthousiasme, geen improvisatie, geen humor, kortom totaal onaantrekkelijk om dit programma te moeten zien.

 31. Fox Mulder

  Voor de kijker was het ook heel leerzaam.

 32. Bart

  @Marc E. Putto Volgend jaar gewoon lekker de maanden juni, juli en augustus Lekker Laat met Paul de Leeuw. Die weet wel hoe je lekker zomers programma op de late avond maakt.

 33. RaymondVL

  TV kijkers: “Zomer met Art was echt geen r**t aan!”

 34. Annoniemus

  Als er één ding van geleerd is dan is dat , dat ze Art nooit meer zo’n programma moeten laten doen !

 35. Marjory

  Even over volgende week, ik kijk liever naar Art met ’n nieuwe zomerdate dan ouwe meuk van de zwakste schakel. En ik kijk uit naar Beau, die niet voor niets de Televisierring heeft gekregen. Als jullie hem maar Carte Blanche geven. Anders wordt ’t wéér niets.

 36. HERMAN

  art heeft zich laten polsen door peter,gatver

 37. Ton

  Voortaan zonder die Bram nogwat…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.