Jack Spijkerman vindt terugkeer Echt Waar armoedig

Geplaatst op di 06 aug 2019 om 15:40

Jack Spijkerman vindt het getuigen van creatieve armoede dat zijn vroegere tv-show Echt Waar óók al nieuw leven in wordt geblazen door Talpa. Dat heeft hij maandag laten weten aan RTL Boulevard. John de Mol vult het schema van SBS 6 ijverig met voormalige shows van RTL 4. Naast formules als Ik Hou Van Holland en Dance Dance Dance, gaat het ook om de vroegere Jack Spijkerman-show Echt Waar. Die keert terug bij SBS 6 met het manusje van alles Jan Versteegh aan het roer.

Wat vindt Spijkerman ervan? “Jack Spijkerman zegt dat hij geen enkele behoefte had om terug te keren op tv en ook vindt hij het creatieve armoede dat alle oude programma’s gereanimeerd worden op tv“, onthulde Luuk Ikink in Boulevard.

Tv-critici verwijten John de Mol al langer creatieve armoede, omdat hij zijn zender aan het vullen is met hits van concurrent RTL 4. Het maakt het komende tv-seizoen wel erg spannend: gaat Linda de Mol op SBS 6 bijvoorbeeld net zo goed scoren als op RTL 4?

Linda moet dé publiekstrekker worden van SBS 6. Als zij scoort, heeft dat effect op de overige programmering, bijvoorbeeld op Echt Waar. Dat programma staat vanaf zaterdag 7 september elke week na Ik Hou Van Holland op het menu.

Foto: RTL
60 Reacties op “Jack Spijkerman vindt terugkeer Echt Waar armoedig”


 1. Mark2

  John de mol neemt zn eigen programma’s mee naar zijn eigen zender. Wie zou dat niet doen? Is geen armoede!

 2. Pier

  Marc wat is je achternаam, De Mоl?

 3. Lies

  2006:
  “Ik vind het onbegrijpelijk dat Jack is overgestapt na jaren van fulmineren tegen commerciële televisie”, zegt Van Vleuten in het interview. “De artistieke vrijheid waar Jack zo op uit is, heeft opgeleverd dat hij met oudjaar exact hetzelfde programma maakte als hij bij de Vara deed.”
  Volgens zijn oud-collega is Spijkerman gevoelig voor kritiek en stroopsmeerderij. “Hij is door De Mol ingepakt en is er met boter en suiker ingelopen.” Ook Erik van Muiswinkel weigerde de overstap. “Ik wil niet als een pion worden gekocht om Talpa salonfähig te maken”, zegt hij in het artikel.

 4. FlyingLotus

  Past prima, deze man heeft zo’n armoedige uitstraling. Echt Vara.

  Brrrr linkse rakkers die zakken vullen, blijf dan principieel armlastig met een uitkering.

 5. Pakalu Papito

  Creative Poverty Productions Int. gaat Talpa binnenkort heten.

 6. Martosaurus

  Wordt het programma om TIEN uur uitgezonden? Jack en het getal tien zijn geen vrienden. Dat wist een vriendin mij te vertellen.

 7. Minder of Mirjam

  TALPA

  T-is
  AL-weer
  P-rogrammatisch
  A-rmoedig

 8. ano@niem.nl

  Erg vervelend hoe MC nu al een voorschot neemt op de kijkcijfers van Linda de Mol. Elk stukje schrijven ze nog maar even dat ze DE publiekstrekker is van SBS.
  Om haar dan neer te sabelen wanneer de cijfers net niet zijn wat ze op RTL waren.

  Ik denk dat de realiteit is dat SBS er wel komt, maar dat je niet kan verwachten dat Miljoenenjacht op dag 1 al gelijk dezelfde scores heeft als bij RTL. Kijkers moeten toch de weg naar knop 6 weer gaan vinden.

 9. Zalmneusje

  @ano@niem.nl

  Megaul!

 10. Peanut

  Ik heb het idee dat sommige reageerders niet eens doorhebben dat Jack het programma niet gaat presenteren. Just saying…

 11. Bart

  Linda moet de grote publiekstrekker worden. Het zal een beetje effect hebben dat ze nu op SBS6 te zien. Echter is wel wat meer voor nodig om de zender succesvol te maken. Dat is om te beginnen de naam veranderen en de zender een duidelijk profiel geven. Daarna zorgen voor urgentie met o.a. eigen nieuws en dan niet alleen maar regionieuws. Daarna bouw je aan een sterke vooravond waarna je dan pas de avonden en de dagprogrammering op gaat bouwen. Als het staat dan ga je bouwen aan je 2e en 3e zender. Niet zoals nu van alles een beetje en maar door elkaar op verschillende zenders wat programma’s de buis op knallen. En dan heb ik het nog niet eens over de domste aankopen ooit, Wendy en Gordon.

 12. dennis

  Dat zegt Spijkerman, die zelf voor het grote geld ging , met zijn Albino uiterlijk. Overigens zak de gehele rtl club in elkaar, gezien de kijkcijfers. Die herhalen nu de shows van Linda, zielig hoor.

 13. Leni

  Die hele familie De Mul lekker op een boot naar Noord-Korea zetten en bellen naar Kim dat ze d’r aan komen ….

 14. Henk

  @Pier: Wie ben jij, anti piet over alles wat maar over SBS of met John de Mol te maken heeft? Je bent één van de velen die zo snel getriggerd zijn.

 15. Pier

  Wat klets jij nou weer dom, stumperd?! Ga schijt uit je moеders dаrmkanaal scheppen, Talpamedewerker!

 16. Job

  2019-2020 wordt het seizoen waarin de tv peilloze dieptes gaat verkennen. Het is klaar.

 17. Prof. dr. Traagzaath

  Programma was zonder er nieuw leven in te blazen ook al armoedig.

 18. tim

  los van alles blijft her armoe om oude programma’s nieuw leven in te blazen. Veel programma’s zijn bekend bij de oudere generatie en zeggen de jongere generatie weinig terwijl Talpa daarvoor wilde gaan.

 19. Henny Huisman

  Hallo lieverds,

  Kennen jullie mij nog?

 20. WEST*

  Jongeren zijn niet belangrijk meer voor tv zenders ,daarom is het beleid verandert
  steeds meer worden programma`s gemaakt gericht op oudjes ! dat levert misschien voor com tv zenders nog iets op!

 21. WEST*

  @ Hennie Ja schandelijk dat ze je niet meer vragen , terwijl je miljoenen kijkers aan de buis wist te houden met je soundmix shows, We hadden een Mies , maar ook een Hennie jij was groot heel groot en daar mogen de mensen wel respect voor hebben !

 22. Sick Kockhuysen

  Hennie ouwe r u k k e r. Weg met jou!!!!!

 23. Emma Wortelanus

  De meeste tv kijkers zijn reeds overleden maar zij weten dat zelf nog niet.

 24. Lies

  Lieve mensen, mag ik een klein oproepje plaatsen?
  Wie van jullie heeft ervaring met een iptv abonnement, een dreambox of een ander systeem waar mee je buiten een provider om duizenden tv zenders kunt ontvangen?

 25. Henny moet terug!

  Als ze dan toch zo nodig recyclen doe het dan goed.

  Soundmixshow terug met Henny Huisman
  Wedden Dat terug met Rolf Wouters
  Honeymoon Quiz terug met Ron Brandsteder
  Sterrenshow terug met Willem Ruis

  Vooral dat laatste kunstje gaat kijkcijfers opleveren. Mark my words! :P

 26. Lief mens

  Lies, abo hoeft niet i.g.v. IPTV. App + lijsten vind je op internet. Lijsten in app plakken en streamen maar.

 27. Mick

  Rolf Wouters mag wat mij betreft zeker terugkeren op de Nederlandse televisie, niet aanstellerig, vind zichzelf niet zeer belangrijk, kan goed improviseren en is gewoon een vrolijke gast om te zien. Breng Rolf Wouters terug met shows met gewone mensen.

 28. Betalen doen we niet

  @ Lief mens: nuttige tip, ja
  Alles kun je gewoon opzeggen.

 29. Henny moet terug!

  @Mick: zonder sarcasme, helemaal mee eens

 30. Mick

  vindt*

 31. Johnny👀

  Een zender om zeep helpen kan je met een gerust hart aan de Mol overlaten.

 32. pip

  Jack is verleden tijd.

 33. Bart

  @Job Oh ja Job en waar baseer je dat op? Je roept het gewoon omdat anderen het ook roepen. Het is echt totale onzin. Televisie is springlevend en het einde daarvan maken wij allemaal niet mee.

  @ano@niem.nl SBS gaat er niet komen zolang de zender SBS blijft heten, geen duidelijk profiel heeft, geen eigen nieuws en niet het gesprek van de dag heeft en daardoor niet urgent is, de verkeerde programma’s op de verkeerde tijden met de verkeerd aangekochte presentatoren blijven uitzenden. Al komt dan Linda elke dag op tv dan gaan ze het niet redden. Al zouden ze Mies Bouwman, Willem Ruis en Rudi Carrel opgraven.

 34. aammehoela

  Bedankt voor de waarschuwing, gaan we niet kijken.

 35. Henny moet terug!

  Check youtube. John de Mol bij College Tour. Allemaal boute uitspraken over dat SBS binnen een paar jaar succesvol gaat zijn. We zijn 7 jaar verder, en het is nog niet gelukt. Hij moet natuurlijk zelf weten wat hij met zn miljarden doet, maar hardleersheid is niet de sleutel tot succes. Wake up John, met nog meer van hetzelfde kom je er niet. SBS6 heeft een imago probleem. Dat komt niet meer goed. Er is maar 1 oplossing: de Buckler route. Weg met dat merk.

 36. Jan

  Henny moet terug! heeft gelijk.

 37. Gob Reus

  Wow, helemaal vergeten. Maar Hennie moet terug kicks ass. Helemaal waar. De kans dat 6 succesvol wordt is denk ik niet zo groot. Er gaat momenteel een heleboel geld in, maar komt er ook geld uit?

 38. critikast

  Jack Spijkerman is natuurlijk niet gebeld voor de presentatie van dit programma, maar stel dat dat wel was gebeurd, was hij in een snel tempo naar Hilversum afgereisd. Henny Huisman 2 Jack !

 39. Ramon

  Het schijnt dat er bij dat Talpa echt fulltime mensen in dienst zijn die zich enkel en alleen bezig houden met creatieve vernieuwing en het bedenken van onderscheidende content.

  Zou Johnny dit ook weten? Zoja; dan is het ontslag toch in gang gezet veronderstel ik??

 40. RTL Late Night zonder Twan Huys

  John de Mol is zijn ..mojo… kwijt. Dit gaat door tot zijn geld op is. :)

 41. v.o.f. de media

  Ik ben het idd eens met henny moet terug, John, wees een kerel en bel hem! Die grote naam heb je nodig!

 42. SBS666

  Chateau Meiland is gewoon Ik Vertrek 2.0, net zoals Mr. Frank Visser Doet Uitspraak de Rijdende Rechter 2.0 is. Niks vernieuwende content. Nu gewoon de oude titelnamen gebruiken is effectiever, maar maakt het wel eerder sleets en teleurstellend.

 43. Jomanda

  Ken je me nog, Jack?
  En waar blijven de kijkcijfers?

 44. Willem Ruis

  Zal ik de Sterren show dan maar weer gaan doen?!

 45. Sonja Barend

  @Willem Ruis
  Goed idee, dan doen we weer die scène van Cleopatra en Marcus Antonius?

 46. Annoniemus

  Jack pruttelt ook weer eens over iets waar hij geen donder mee te maken heeft!
  Jack kan beter straal bezopen op een voetbal-tribune oerklanken brullen !

 47. Willem Ruis

  Jack zal toch onderhand ook al wel dik in de 80 zijn?!

 48. Willem Ruis

  @Sonja Barend

  Goed plan Son…. Iedereen herhaalt alles op tv dus waarom zouden wij dat niet doen :-)

 49. Bart

  Zo sneu deze man! Nog los van die overstap naar Talpa ooit. Bij de VARA en Talpa is men er al die jaren vanuit gegaan dat Jack het succes was van Kopspijkers. Echter was het succes van het programma de club cabaretiers en juiste mix van onderdelen. Jack was de enige die vervangbaar was in het format voor zo’n beetje iedereen.

  Het denken dat het succes aan Jack lag is zelfs zo ver gegaan dat Jack het op een gegeven moment zelf ook ging denken. Eigenlijk is de man helemaal nooit geschikt geweest voor televisie. Dit is de leraar handenarbeid die altijd stinkt naar shag en het pakje in de borstzak bij zich draagt. Nu is hij met pensioen en is de drang naar de camera zo groot dat deze overal weet te vinden. Zelfs als schreeuwende voetbalfan bij Ajax. De man die jaren heeft afgegeven op commerciële televisie maar toen hij zijn zakken kon vullen gelijk naar die kant rende. Nu heeft hij een centje overgehouden maar verder heeft hij niets.

 50. MediaPrak

  Er wordt maar steeds geroepen over ‘doorkijk effect’ of ‘goede leadin’. Maar kijk naar de kijkcijfers van NPO2. Na De Slimste schakelen dagelijks 1 miljoen kijkers naar een ander net. Ik vrees dat dit ookin ’t weekend bij SBS gebeurd na IHVH en MJ.

 51. Roen

  John de Mol, John de Mol, blablabla. Ik hoor ook nooit de naam van de eigenaar van RTL door de Medi gescheeuwd worden. Die man is dan wel eigenaar maar heeft mensen die voor hem bepalen. Hij heeft een programma directeur balblabla.. Die zender moet eerst weer een positie hebben voordat ze nieuwe programma’s durven te ontwikkelen. Het enige wat zij fout doen is flut namen op programma’s neer zetten

 52. Sven L.

  @ Roen; klopt deels wat je zegt. Echter hoor je vanuit meerdere hoeken dat De Mol zich wel degelijk bemoeit met de dagelijkse gang van zaken. Tot aan de kleuren van de kussens in een willekeurig decor. Dus zoveel afstand als hij pretendeert te hebben tot de werkvloer, is onzin. Man is gewoon een control-freak. Is verder prima, maar kom er dan ook voor uit want het is niet per sé een slechte eigenschap.

 53. Bart

  @Mediaprak Het doorkijkeffect is bestaat wel alleen de kijkers van De Slimste zijn grotendeels andere kijkers dan van de andere programma’s op NPO2. De Slimste zou in die zin beter passen op NPO1. De vraag is bij SBS6 of men überhaupt op Ik hou van Holland gaat afstemmen. Als dat massaal het geval is dan profiteert Echt waar daar van. Al blijft het creatieve armoede om dit flut programma terug op de buis te brengen. Sowieso de gene die het bedacht heeft moeten ze echt afschieten.

 54. Henny moet terug!

  @Roen: Het enige wat zij fout doen is flut namen op programma’s neer zetten

  Het enige? Ja inderdaad, een verwaarloosbaar puntje…

 55. Meter

  Cheque Spijkerman, de grootste loser van Hilversum, die altijd zijn bek vol heeft over anderen die volgens hem niets kunnen, etc. Hij is zelf volslagen talentloos, en nog lelijk ook. Vooral lelijk qua karakter. Dat nog het meest. Maar een ego, nee !

 56. ron

  Jack jij willen het wel poen

 57. Grob

  Het eeuwige schreeuwgeval van de VARA, later zijn ziel verkocht aan RTL. Door domheid in de val van een glad pratende commercieele vos getrapt. Dacht dat het allemaal om hem ging, maar vergat dat hij zelf niets kan. Nooit gekund ook. O schande, zoveel onbenul, zo schaamteloos…dom.

 58. Umfufu

  10 Jack, 10 !!!

 59. Henny Huisman

  Hallo lieverds

  Iets voor mij misschien? Wil het graag presenteren hoor, echt waar!

 60. BRAAK

  Links lullen en rechts zakkenvullen een volger van Wim de rode multimiljonair Kok.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.