Historisch lage kijkcijfers voor seizoensopener GTST

Het dertigste seizoen van Goede Tijden Slechte Tijden is maandag met historisch lage kijkcijfers van start gegaan. Slechts 665.000 mensen (14 procent) namen de moeite om de afloop van de zomercliff te bekijken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is een volstrekt unicum dat een seizoensopener van GTST zó slecht bekeken wordt: nog nooit eerder stelde de soap aan het begin van het seizoen zó teleur. Vorig jaar keken er nog ruim 1,1 miljoen mensen naar de seizoensopener.

In de jaren ervoor keken er nog veel meer mensen naar de seizoensopener van GTST, namelijk 1,3 miljoen in 2017, 1,4 miljoen in 2016, 1,7 miljoen in 2015, 1,9 miljoen in 2014 en 2,3 miljoen in 2013.

Het is voor de trouwe fans van GTST moeilijk te verteren, maar het begint er toch echt op te lijken dat de soapserie heel hard richting de afgrond glijdt.

Er wordt door diverse media al tijden gespeculeerd over een verhuizing van GTST naar RTL 5 of Videoland, maar als de kijkcijfers zo laag blijven of verder afglijden, kun je je afvragen of de soapserie überhaupt nog wel blijft bestaan.

Maar het was gisterenavond toch mooi weer? Dat is in vrijwel alle jaren het geval op de avond van de seizoensopener van GTST. Bovendien wist de concurrentie gisteren wél te scoren op hetzelfde tijdstip.

Het Achtuurjournaal scoorde 1,5 miljoen kijkers (32 procent) en SBS 6 verbaast vriend en vijand door 802.000 kijkers (17 procent) te noteren met Lingo.

AD-mediajournalist Marcus den Blanken: “Eerste slag is sowieso voor SBS 6. De zender verslaat op tijdstip van Lingo GTST op RTL 4. De seizoensopener van de soap noteert slechts 665.000 kijkers. En dat zijn er niet genoeg.

Lees ook: Erop of eronder voor GTST: laatste jaar op RTL 4? (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen