Dennis Schouten: ‘Pieter Storms? Die ken ik niet’

Dennis Schouten gaat samen met Bram Krikke een programma maken waarin hij opkomt voor de slachtoffers van onrecht. Daarmee treedt hij in de voetsporen van Pieter Storms, was de eerste gedachte van een journalist die hem interviewde voor de regionale omroep. Zelf was de presentator daar nog niet opgekomen; hij heeft geen idee wie de Breekijzer-ster is. “Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik geen flauw benul heb wie Pieter Storms is“, gaf het PowNed-talent onomwonden toe op 1Twente.

Schouten heeft dat niet meegekregen van vroeger? “Nee, wij hebben het meer over Alberto Stegeman, Thijs Zeeman en een klein beetje Peter R. de Vries. Van Pieter Storms heb ik geen flauw benul. Is dat de Peter R. de Vries van vroeger?

De interviewer: “Ja, zoiets inderdaad.”

Het programma van Schouten en Krikke wordt in elk geval niet zo serieus als Breekijzer. “Er zijn natuurlijk al veel programma’s waarin ze van alles bestrijden qua onrecht. Ik dacht dus: ik wil het wel maken, maar dan moet het wel een soort van parodie zijn op wat al heel veel wordt gemaakt. Daar doen we nu ons best voor.”

De première is op 14 oktober. “We moeten het maar zien te redden, want als je iemand wil confronteren, laat dat zich niet lenen voor een bepaalde datum. Maar het gaat wel lukken.”

Lees ook: Bram Krikke debuteert bij PowNed: de eerste beelden (12 juli)

 

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen