Celine Huijsmans blij met combinatie VI en Shownieuws

Het SBS 6-programma Shownieuws heeft eigenlijk maar één goede presentatrice in huis: Celine Huijsmans. In haar schaduw volgen de ietwat gemaakte Airen Mylene en de niet al te snuggere Shelly Sterk. Sterker nog: Huijsmans is misschien wel het grootste rijzende talent dat Talpa Network in huis heeft. En haar kwaliteiten vallen steeds meer op; zo strikte Wilfred Genee haar voor zijn radioshow Veronica Inside, waar ze nu de vaste nieuwslezer is. Ze heeft het nu druk met de combi radio en tv.

Huijsmans is de enige vrouw naast Genee en zijn twee mannelijke sidekicks. “We raken nog iedere week beter op elkaar ingespeeld. Ik weet hoe ze op bepaalde zaken reageren en stel mijn nieuwsbulletins ook zo samen dat ze erop kunnen inhaken“, zegt ze in de Televizier.

Urenlang is ze bezig met het selecteren van de leukste nieuwtjes. “Het geeft een kick om ergens als eerste mee te komen, maar je staat wel voortdurend op scherp. Als de uitzending erop zit, ben ik even helemaal kapot.

Maar dan volgt ’s avonds Shownieuws nog. “Ja, dat zijn lange dagen, maar ik krijg er als nieuwsjunk ook veel energie van“, zegt ze.

Het ligt volgens Huijsmans ook in het verlengde van elkaar. “Het komt in de kern op hetzelfde neer: zo helder mogelijk het nieuws vertellen en het er aan de desk met elkaar over hebben. Feitelijk is Shownieuws radio met beeld.

Hoe komt ze tot rust? “Ik ga regelmatig floaten. Van zo’n uurtje drijven op zout water in een donkere kamer zonder prikkels knap ik helemaal op.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen