Angela de Jong is back, voorspelt uitkomst tv-oorlog

Angela de Jong is back. De vakantie van de AD-diva zit erop en dat betekent dat we vanaf maandag weer elke dag in de krant kunnen lezen wat ze overal van vindt. Ze gaf vrijdagavond alvast een voorproefje: eerst zat ze in de talkshow van Eva Jinek en daarna ging ze gelijk door naar het NPO Radio 1-programma Nooit Meer Slapen. Iedereen trekt aan De Jong nu het nieuwe tv-seizoen nadert, want hoe pakt de oorlog tussen RTL en SBS uit? Volgens de opiniediva is de NPO de lachende derde.

Is het nou echt oorlog in televisieland? “Dat is het al een tijdje, ja, en dat heeft John de Mol zelf ook wel min of meer gezegd.”

De zaterdagavond wordt een felle strijd tussen Beste Zangers op NPO 1, Dancing with the Stars op RTL 4 en Ik Hou Van Holland op SBS 6. “Het zou me niet verbazen als de Beste Zangers toch gewoon gaat winnen. Het staat als een huis en je ziet ieder jaar die kijkcijfers verder omhooggaan. Er zitten wel BN’ers in en ondanks dat mensen BN’er-moe zijn, doen de BN’ers daar wel waar ze heel goed in zijn.”

Wie gaat verliezen? “Ik vrees een beetje voor Dancing with the Stars, als ik heel eerlijk ben. Ik denk dat dat het kind van de rekening is.”

SBS 6 gaat het prima doen met Ik Hou Van Holland, maar niet met Lingo, denkt De Jong. “Er is een soort sentiment dat iedereen denkt: o, het was heel zonde dat het stopte! Maar als je naar de kijkcijfers keek, dan haalde het vaak de 200.000 niet eens meer toen ze stopten, dus ik heb het idee dat we er met z’n allen echt niet zo op zitten te wachten. En met Jan Versteegh

Lingo gaat floppen, denkt ze. “Het stond op NPO 2 en de kijker die daarnaar kijkt, heeft nu gewoon genoeg andere dingen om te bekijken. Die NPO 2-kijker gaat niet zo heel snel naar SBS 6 en of de SBS 6-kijker hier heel erg op zit te wachten… Maar ik heb geen glazen bol. Wie weet wordt het een enorm succes.”

Wie gaat er uiteindelijk winnen? “Ik denk toch de publieke omroep, als ik heel eerlijk ben.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen