Angela de Jong is back, voorspelt uitkomst tv-oorlog

Geplaatst op zo 25 aug 2019 om 9:40

Angela de Jong is back. De vakantie van de AD-diva zit erop en dat betekent dat we vanaf maandag weer elke dag in de krant kunnen lezen wat ze overal van vindt. Ze gaf vrijdagavond alvast een voorproefje: eerst zat ze in de talkshow van Eva Jinek en daarna ging ze gelijk door naar het NPO Radio 1-programma Nooit Meer Slapen. Iedereen trekt aan De Jong nu het nieuwe tv-seizoen nadert, want hoe pakt de oorlog tussen RTL en SBS uit? Volgens de opiniediva is de NPO de lachende derde.

Is het nou echt oorlog in televisieland? “Dat is het al een tijdje, ja, en dat heeft John de Mol zelf ook wel min of meer gezegd.”

De zaterdagavond wordt een felle strijd tussen Beste Zangers op NPO 1, Dancing with the Stars op RTL 4 en Ik Hou Van Holland op SBS 6. “Het zou me niet verbazen als de Beste Zangers toch gewoon gaat winnen. Het staat als een huis en je ziet ieder jaar die kijkcijfers verder omhooggaan. Er zitten wel BN’ers in en ondanks dat mensen BN’er-moe zijn, doen de BN’ers daar wel waar ze heel goed in zijn.”

Wie gaat verliezen? “Ik vrees een beetje voor Dancing with the Stars, als ik heel eerlijk ben. Ik denk dat dat het kind van de rekening is.”

SBS 6 gaat het prima doen met Ik Hou Van Holland, maar niet met Lingo, denkt De Jong. “Er is een soort sentiment dat iedereen denkt: o, het was heel zonde dat het stopte! Maar als je naar de kijkcijfers keek, dan haalde het vaak de 200.000 niet eens meer toen ze stopten, dus ik heb het idee dat we er met z’n allen echt niet zo op zitten te wachten. En met Jan Versteegh

Lingo gaat floppen, denkt ze. “Het stond op NPO 2 en de kijker die daarnaar kijkt, heeft nu gewoon genoeg andere dingen om te bekijken. Die NPO 2-kijker gaat niet zo heel snel naar SBS 6 en of de SBS 6-kijker hier heel erg op zit te wachten… Maar ik heb geen glazen bol. Wie weet wordt het een enorm succes.”

Wie gaat er uiteindelijk winnen? “Ik denk toch de publieke omroep, als ik heel eerlijk ben.”

Foto: KRO-NCRV
84 Reacties op “Angela de Jong is back, voorspelt uitkomst tv-oorlog”


 1. Curryworst

  Het was jammer dat aandachttrekker Carlo Boszhard er doorheen begon te kakelen toen ze iets over Jan Versteegh wilde zeggen met betrekking tot Lingo.
  Aan dat toontje ‘en met Jan Versteegh…’ kon je al opmaken dat haar mening niet mals was.
  Maar helaas… Carlo wilde weer de camera op zich gericht hebben.

 2. Bianca

  Heeft Angela nou echt niet door dat Linda gestopt is met Ik Hou van Holland omdat het al helemaal klaar was, zowel met het format als met de lagere kijkcijfers? Mij een raadsel waarom Linda dit programma toch weer gaat doen..

 3. Kees

  Willekeurige huismuts die gewoon beetje logisch nadenkt en het verweeft met persoonlijke voorkeur en teveel vrije tijd. Meer heb je dus niet nodig om ‘tv kenner’ te zijn. In tekst is het al kut om haar verhaaltjes tot je te nemen, maar als ze met dat domme accent en hoofd op tv verschijnt is het helemaal ondraaglijk.

 4. Ad Visser

  Helemaal mee eens. Eigenlijk heel 2019 al zichtbaar. CO komen niet echt meer aan de bak.

 5. John

  Dat bewijs maar weer hoe weinig Angela af weet van de tv wereld. De publieke omroep betalen wij met gemeenschapsgeld en doet dus helemaal niet mee in deze oorlog.
  Tevens jammer voor Dancing dat dit programma bij mevrouw geen kans maakt en volgende week de eerste negatieve publicatie kan verwachten, terwijl dit bijvoorbeeld in de UK het meest succesvol programma is de afgelopen jaren.

 6. Mark2

  Die Angela liet blijken veel te praten maar niet echt een voorspelling te kunnen doen. Dat durfde ze niet. Bleef steeds twee mogelijkheden zeggen. Ik blijf het een betweterig stom wezen vinden

 7. Wim Vis

  De kijkcijferkastjes zijn gehackt. Slechts 135 personen kijken nog TV, waarvan 87 hier in bejaardentehuis “De Laatste Halte’.

 8. Bart

  Angela haat Veronica, dus valt zij sowieso niet serieus te nemen

 9. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  En o ja, dat programma met die maskers wordt sowieso niks.

 10. #NPO kijker#

  Bart
  Sun 25 Aug 2019 om 10:10

  Nee, ze haat de mol en staat op de loonlijst van RTL.

  Psss. niet zeggen tegen baas AD.

 11. Rick1711

  Ik ben benieuwd naar haar mening over Rolf van Haeften van RTL 4 straks…

 12. kritisch avro-lid

  Heel simpel. Jongeren kijken voornamelijk online en liefst Netflix achtige programma’s. Ouderen kijken graag “klassieke” tv…en aangezien dit voornamelijke mensen van middelbare en hogere leeftijd zijn, kijken ze graag naar programma’s die bij die leeftijd horen. De publieke omroep is sterk in het maken van “oude l*llen” programma’s (dit is geen kritiek trouwens). RTL maakt alleen schreeuwerige programma’s, dus is kansloos. TALPA zal eieren voor zijn geld kiezen en die kant op gaan (Meiland e.d.) en zal aan het einde van het seizoen boven RTL uitkomen. Maar RTL en TALPA tezamen zullen het afleggen tov de publieke omroep , uitgaande van de officiele kijkcijfers

 13. bobby

  Er is geen gun factor voor sbs6 en spelletjes dat hebben we wel gehad.
  De kwaliteit van SBS met oude meuk? nee dank u.

 14. Remi

  TV-godin was weer uitstekend op dreef !

 15. JAN

  Alsof ik van de Laak ( Hou je er buiten cock) hoor praten

 16. Bep

  Angela heeft meestal een goede mening,een scherpe blik en een leuke column, ben het heel vaak met haar eens. De haters zijn bang voor Angela.Logisch, ze heeft een scherpe pen.Maar het is wel de waarheid.Wendy en Gordon denken dat hun afgang de schuld van Angela is.Hahaha Het publiek weet wel beter.

 17. Hans

  Angela mist kennis op het gebied van kijkcijfers en hoe Talpa of RTL kijken naar inkomsten vs baten. Iemand zonder echte kennis van de inside wereld, zinloos dus om naar te luisteren.

 18. critikast

  Goed nieuws dat “mijn” Angela terug is. Geen blad voor de mond, deskundig, ad rem, grappig soms , maar het mag wat mij betreft allemaal wat scherper Angela! Voordat je het weet word je aangestoken door het Hilversum-virus: voorspelbaar, zelfoverschattend, hautain, slaapverwekkend, verwaand en niet grappig. Laat het zover niet komen, lekker ding van me !

 19. Bart

  @Bep Helemaal mee eens!
  @Hans Onzin wat je zegt!

 20. #NPO kijker#

  Net zoals Ellie Lust is Nederland ook vetklep Angela helemaal zat.

 21. Nerd

  Wie???

 22. Henk

  Hans@
  Inkomsten vs baten? Man we kijken tv niet naar de boekhouding!

 23. Flexi

  Natuurlijk gaat de NPO winnen. Alleen oudere mensen kijken nog intensief lineaire tv en oudere mensen zijn over het algemeen niet meer zo flexibel en happig op veranderingen. Zo zitten ouderen vastgeroest aan de nummers 1 en 2 op de afstandsbediening en daar gaat geen verandering in komen.
  Zelfs een video van groeiend gras op primetime trekt enkele honderdduizenden ouderen naar npo 1

 24. Lau

  Toch vraag ik mij af of de Beste Zangers nog boven het miljoen uitkomt, zodra de twee andere programma’s begonnen zijn. Bij RTL vind ik het heel moeilijk, kan alle kanten op. Het is al even geleden, het is live en juist gebracht kan dit echt wel werken. Toch is het laatste seizoen van DWTS een soort van geflopt.
  Beste Zangers mist toch een grote naam, de club ziet er niet zo gezellig uit als in voorgaande jaren. Ik denk dat IHVH nipt wint, maar datligt ook grotendeels aan de uitvoering van DWTS.

 25. Herman

  Maar ff hè…. wie gaat Merel Westrik eigenlijk vervangen bij het nieuws? Wanneer is de persdag?

 26. Chantal

  @Herman
  Diana Matroos.

 27. Aziz

  @Hans, de kijker kijkt tv om de programma’s, dat geleuter over doelgroepen en de boekhouding is totaal niet interessant voor een echte tv-liefhebber.

 28. Sabine

  Ook eens met Bep!

 29. JAN

  @ kritich avro lid, en het is…. Hoe weet u nu dat ik Cor van der Laak ben ?
  Maar dat terzijde. Er was maar èèn figuur die dat altijd zei in zijn rol in het programma Koot en Bie, wat hij overigens op bijzonder wijze acteerde, zeer knap om zo iemand neer te zetten! En of u het nu wel of niet bent doet er niet toe.
  Het kwam spontaan in me op toen ik uw reactie onder de naam : Kritisch AVRO lid las.

 30. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  https://www.nrc.nl/nieuws/2014/07/31/lingo-moet-wijken-maar-lucille-vecht-door-1407780-a454068

 31. Sabine

  DWTS is langer geleden dan IHVH. Dus maakt mssch meer kans??
  Fifty fifty zou ook kunnen.. Geen groot verschil in kijkcijfers denk ik.

 32. MM

  De commerciële omroep is al lang dood.
  Niemand zit nog te wachten op reclame om de 15 minuten.
  Ik verwacht dat in 2025 de CO niet meer bestaat.
  Er is dan de NPO en Netflix achtige zenders.

 33. Weg Ermee

  De Staats TV en Radio zijn al jaren dood.
  Deze subsidie slurpende gedrochten worden kunstmatig in leven gehouden door de overheid.

  Wij hebben veel liever ondernemingen die hun eigen broek ophouden!

 34. anonymous

  SBS gaat zeker niet winnen met “Ik hou van Holland”
  Kijkers zijn dat programma al lang zat.

 35. 123

  Carlo was idd heel erg bezig om vooral RTL te promoten, en gaf allesbehalve onafhankelijke nieuwswaarde mee aan de kijker. Ik had juist andere media-kenners en/of recensenten tegenover Angela gezet; dan krijg je een evenwichtig beeld. Maar Carlo als mediadeskundige opvoeren… 🙈

 36. anonymous

  Dancing with the stars gaat het winnen van.Ik hou van Holland.

 37. JAN

  @MM Als we de trendwatchers mogen geloven, zou u wel eens gelijk kunnen hebben.
  RTL NEDERLAND zal in 2025 niet meer onder deze naam bestaan, en opgekocht worden door een andere partij! Dat was ook al te lezen op diverse mediasites, maar heel raar dat je op deze site daar niets over leest. Talpa zal als grootse mediabedrijf overblijven . waardoor SBS 6 gaat groeien! Diegene die dit niet willen toegeven zijn blind!

 38. anoniem

  ANGELA

  heb je ook een dure auto van de zaak

  vertel

  komt er ook een oorlog bij AD/persgroep

  komt er een nieuwe olie bol test

  maar dan positieffffffffffffffffffff

  foei foei

  zodra ik een olie bol zie

  denk ik aan die hard werkende olie bol verkopers

  Huilen…

 39. MediaPrak

  Er zullen op 7 Sept best wel veel mensen naar 6 kijken. Maar door de onvermijdelijke ellenlange reclameblokken zullen ze die ook net zo snel weer kwijtraken. DWTS populair op de Beeb? Ja logisch, de oudere Britse kijker is opgegroeid met dancing en ballrooms. Geldt niet voor Nederland. Vorige reanimatie bij Avro is jammerlijk mislukt. En dan gaat het een live-show worden? Een paar verkeerde schakelingen, een paar ‘Brandsteder’ telfouten en een overhaaste reclame-break verder en de show wordt gewoon weer opgenomen.

 40. ano@niem.nl

  Het verhaal Lingo en NPO2 is niet te volgen. Lingo is destijd van een goedbekeken zenders en een goed bekeken tijdstip gestopt. NPO2 heeft het nooit gezeten en al was dat zo op een onmogelijk tijdstip. Dus dat vergelijk van de kijkers toen gaat niet op.

  Dat Lingo om 20:00 uur staat begrijp ik niet. Een uurtje eerder was beter.

 41. WEST*

  @ ANONYMUS Daar zou ik mijn geld niet op durven wagen
  Natuurlijk heeft RTL het geluk op 4 te zitten , en meestal na de NPO , de 2e keus van veel kijkers, maar iedereen kent SBS6 , en de kijker zal kiezen! We zullen het wel zien! Het is gewoon koffiedik kijken, Zelfs kenners durven geen uitspraak te doen!
  De tijden dat RTL 4 het altijd wint is wel voorbij !

 42. Ik wilde dit even kwijt.

  NPO word echt geen lachende derde.

  De mensen zijn Linda de Mol beslist niet beu, mij kan het iig niks schelen op welke zender ik naar haar kan kijken, ik kijk toch wel.

 43. WEST*

  Mediaprak John heeft geld zat, kan het zijn leven nooit meer opmaken, dus waarom niet genoegen nemen met wat minder reclame , of zet het voor en na een programma , dan zal het tegenwicht bieden, en RTL veel kijkers verliezen!
  Je weet toch dat iedereen wegzapt tijdens reclame blokken in een programma !
  Snap niet dat ze dat nou niet willen inzien! De reclame blokken zullen de COM TV zenders op ten duur vernietigen !

 44. Flexi

  Gut WEST*
  Laten reclames nou net de enige inkomstenbron zijn.
  Je bent in de war met de publieke omroep waar ze ongelimiteerd uit de staatsruif vreten.

 45. Drama Queen

  Ik ben Angela moe!!!

 46. WEST*

  @ ik wilde dit even kwijt Natuurlijk kijkt men, net zoals bij de Belg, die ene presentator van, op de koop toe , die zij altijd ….
  U KIJKT TOCH OOK ????

  Er is geen nieuw schierig volkje als de Nederlander, en hunkerend naar iets anders,
  of iets vertrouwd van toen ,en daar kan SBS profijt van hebben !

 47. Mick

  Lingo zakte in toen het vroeger op de avond kwam – zeg maar op het moment dat iedereen aan tafel zit, met 20.00 op primetime SBS6 doet Talpa natuurlijk wel een gok, wie weet is er nu meer publiek te vinden dan om 18.30.

 48. WEST*

  @ FLEXI Dat is niet waar, want weet jij hoeveel distributie geld Talpa ontvangt?
  Er zijn kleine com. tv zenders , die bijna geen reclame hebben, en toch kunnen bestaan. Dus voor Talpa als moederbedrijf, die meer dan een miljard omzet heeft
  zou dat best kunnen! En dat gaat zeker werken, en schopt Talpa, RTL voorgoed de kelder in! Met de nieuwe reclame regels zou je overdag iets meer reclame kunnen uitzenden, of meer thuiswinkel programma`s, ter compensatie , want overdag werken we ,althans de meeste , en wordt er minder naar tv gekeken!

 49. Bea

  O mijn god… daar is dat vreselijke mens weer…. Ik dacht dat MC eindelijk inzag dat ze dat mens geen aandacht moeten geven.. jammer … gemiste kans…

 50. Robert

  Het wordt weer smullen met Angela, heerlijk haar commentaar en vrijwel altijd gelijk.

 51. Flexi

  @west
  Dat distributiegeld is slechts een paar procent van de begroting. Daar kun je geen onderneming mee financieren.
  En als je het niet met me eens bent, moet je met cijfers komen.

 52. WEST*

  Dat moet te vinden zijn op Google , maar ik weet wel dat RTL miljoenen op jaarbasis krijgt. Dus zal Talpa over haar zenders ook wel veel krijgen, daar doen de providers geen uitspraken over, of heel geheimzinnig ! weet niet zeker… maar ik dacht 750 euro per kijker , per maand ??????? Dus reken maar uit !
  Maar wat ik bedoelde is dat Talpa ook met minder reclame op SBS 6 , John de M ook een goed belegde boterham heeft , en zal die wat minder inkomsten op 6 niet merken!

 53. Flexi

  Je weet het niet en roept dus maar wat. west.

 54. WEST*

  @ Flexi , By the way er zijn providers die distributie geld voor de kleinere com tv willen afschaffen, Die kleine zenders gaan dan zeker het loodje leggen, Zoals de vrees bij 192 TV Dat stond te lezen op diverse mediasites !

 55. AD (Angela's Dagblad)

  DAAR IS ZE WEER! Ik ben extreem gelukkig dat TV Godin Angela de Jong terug is! Ze heeft natuurlijk kunnen genieten van een welverdiende vakantie maar nu kan Ze Haar Goddelijke licht weer laten schijnen op alles wat de TV wereld beweegt. Ik ben het natuurlijk weer totaal eens met wat Zij hier zegt. Jan is passé, zelfs zijn grote geslachtsdeel kan hem niet redden, en de Beste “Zangers” is natuurlijk een verbijsterend goede hit. Wanneer luisteren RTL en SBS naar Haar? Alleen Zij kan hen nog redden. Het nieuwe seizoen is AAN!

 56. WEST*

  Ik heb het zelf gelezen op een media site TV TOTAAL
  als dat niet waar zou zijn, dan viert NEPNIEUWS hoogtij

 57. Guttegut

  Ze wordt wel steeds dikker

 58. Flexi

  west, kom op met die bron dan!

 59. Dirk

  Wat MM zegt. Tenzij ze heeeeeeel snel overschakelen naar een succesvolle, onderscheidende VOD-dienst, is het uit met de pret voor zowel SBS als RTL. Vroeger keek ik er nog wel eens naar, maar sinds ik films en series zonder reclame kan kijken bij Netflix, ga ik natuurlijk niet meer naar die driemaal tien minuten door reclame onderbroken, opgewarmde oude meuk als NCIS of CSI uit 2011 of een tergende B-romcom uit 2013 kijken. Het alternatief, de shows waarin BN’ers met matig succes een truukje doen of een stel kansloze tokkies met een probleem als scheve tanden of een rommelig huis worden geholpen, of shows waarin die programma’s worden besproken… Tja, die heb ik inmiddels ook wel gezien. En met mij vele anderen. Voorspelling: over 5 jaar bestaan RTL en SBS niet meer in deze vorm, ondanks de De Mol-miljarden.

 60. WEST*

  @ flexi tv totaal, wel wat maanden geleden, trefwoorden , Ziggo , kpn , herzien distributigelden .
  Nou tevreden ??

 61. MC Lover #NOT!

  Wat vindt u?

  Angela de Jong treedt te vaak op in de media
  Ja, het is allemaal een beetje too much (63%, 2,661 Stemmen)

  Nee, Angela is een heldin (37%, 1,555 Stemmen)

  Totaal aantal stemmen: 4,216
  Doe eens wat aan, de meerderheid wilt Media Courant!
  Oh nee daar heeft de Media Courant toch schijt aan.

 62. Flexi

  West, kun je niet linken? Weet je niet hoe dat moet?

 63. Flexi

  En ik weet ook wel dat distributiegelden bestaan. Het gaat nu tussen ons om de hoogte daarvan. Jij beweert dingen daarover en ik wil daar graag bewijs van zien.
  Zo simpel is het. West.

 64. sukkel

  En zoal altijd heeft Angela de Jong weer gelijk

 65. G.ossip

  Goed dat Angela terug is en ongezouten haar mening kan en mag geven,dat houd ook verwend bekend Nederland wakker.

 66. IkDENK

  We zullen zien, of dat dit zwaar over het paard getilde mokkol gelijk heeft?
  Dat mens wens je toch een electrische rolstoel toe, voor de rest van haar leven.

 67. G.ossip

  13.54 en jou wens ik veel jeuk toe met je veel te korte armpjes

 68. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Angela de Jong heeft hier wel een punt
  En ze formuleert het heel keurig, zonder gelijk Jan Versteegh te bashen, en verklaart wat de kijkertjes ook wel denken. Lingo had veel en veel beter met Marlayne Sahupala kunnen aanvangen.
  Maar wat niet is kan nog komen.
  Op een dag zullen ze hun verstand wel hervinden bij de Talpa omroep en dit soort side-jobs aan de leuke mensen geven ipv aan die contractelingen met bewezen gebrek aan sjeu en goodwill.

 69. Henk

  G.ossip@ Heerlijk toch? De SBS” sterren” zweten peultjes.De goeden hebben niets te vrezen en ja, die zitten vooral bij de NPO.Daar is meer respect en aandacht voor de kijker.

 70. G.ossip

  @Henk,het natuurlijk niet alleen om SBS6,het gaat erom dat op welke zender dan ook door Angela een goed en onderbouwd commentaar mogelijk moet zijn,is trouwens ook haar beroep,en zij is er goed in.

 71. Moud

  Aan die “tv-oorlog” is Angela de Jong ook niet geheel onschuldig.
  Met haar columns zet ze kijkers zoniet ook programma’s/zenders tegen elkaar op. Of te wel prestatie drang wordt omhoog gedreven. Kan positief maar ook negatief uitwerken.

 72. Don

  Taarten-troelala zal het volk wel weer eens even gaan vertellen waar ze wel en niet naar mogen kijken! :-(

 73. Ad Visser

  Winnen en verliezen? Wat een discussie. Heel 2019 is al duidelijk dat de NPO meters voor ligt. Neemt kijker en kwaliteit als uitgangspunt.

 74. WEST*

  Waar maakt de mens zich druk om, wie er gaat scoren? 99% van de Nederlandse inwoners hebben nooit van deze site gehoord? Maar voor die paar mensen is het een kostelijk tijdverdrijf!

 75. Gert

  Zo te zien lekker veel gegeten op je vakantie Angela… Gelukkig hebben we breedbeeld tegenwoordig.

 76. WEsterik

  “Wie weet wordt het een enorm succes”

  Dat is je eigen een beetje indekken he mocht je het achteraf toch verkeerd hebben gehad.

 77. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Angela de Jong heeft hier wel een punt
  En ze formuleert het heel keurig, zonder gelijk Jan Versteegh te bashen, en verklaart wat de kijkertjes ook wel denken. Lingo had veel en veel beter met Marlayne Sahupala kunnen aanvangen.
  Maar wat niet is kan nog komen.
  Op een dag zullen ze hun verstand wel hervinden bij de Talpa omroep en dit soort side-jobs aan de leuke mensen geven ipv aan die contractelingen met bewezen gebrek aan sjeu en goodwill.

 78. Bas

  De slacht van rtl gaat deze week beginnen.

 79. Jolanda Braaksel (columniste)

  Mijn intellect is naast dat van Angela ook zeer onmisbaar. Ik heb wel degelijk een glazen bol en weet precies hoe alles zal verlopen. Ik ben een stijlvolle en intellectuele columnistische vrouw.

 80. IkDENK

  Jolanda Braaksel (columniste), dat rijp bent voor het Pieter Baan centrum, Net zoals je collega mevrouw de Jong. Ik denk alleen oprecht dat zij haar roeping heeft misgelopen, want met zo´n kop kon je vroeger namelijk rijk worden.

 81. IkDENK

  *dan

 82. Marc

  Angela?, wat moeten we met zo’n zelf ingenomen TV goeroe?

 83. Gerard Ek(streem)dom💩💨 

  Angela zag er dus écht ge-wel-dig uit, nieuwe tanden ook zo te zien. Vroeger had Angela een behoorlijke overbite, vermoedelijk door langdurig duimzuigen, maar nu een prachtige Hollywood-smile.

  Dus toch de stap gezet meid, knap hoor, mooi resultaat.

 84. Kayleigh

  Ach…..Carlo hoort zichzelf zo graag praten….ga dat lekker thuisdoen omhooggevallen drol.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.