Wilfred Genee baalt van gesprek met Peter R. de Vries

Geplaatst op Tue 02 Jul 2019 om 8:30

Wilfred Genee baalt hoe zijn interview met Peter R. de Vries zondagavond is verlopen in Café Hendriks & Genee. Het was niet zijn bedoeling om een stekelig gesprek te hebben. Dat heeft de presentator gezegd in zijn show op Radio Veronica. Het interview was alles behalve Sonja Barend Award-waardig: Genee was niet lekker op dreef, het ging eigenlijk nergens over en aan het eind noemde De Vries hun tienminutengesprekje pure tijdsverspilling. Genee begrijpt de kritiek wel.

Het was onnodig stekelig, aldus Genee. “Ik geef het eerlijk toe: ik heb hem iets te scherp ingesneden. Ik zat er ook dubbel in, want ik ging er ook zelf niet goed in en ik ging er zelf ook niet fel in, ik reageerde ook bijna niet. Ik zat eigenlijk te denken: ik wil dit niet. Ik had me voorgenomen om het eigenlijk een beetje luchtig te houden, maar dat lukte niet.”

De Vries werd geïrriteerd toen het ging over zijn dubbele pet in RTL Boulevard. “Ik had nog tegen Hélène gezegd: ‘Zodra we het gaan hebben over de dubbele petten, gaat hij met name mij aanvallen over mijn deskundigheid. Hij wordt dan heel persoonlijk. Het wordt dan een Johan Derksentje meteen.’ Dat werd het ook meteen. Toen dacht ik bij mezelf: ik had me voorgenomen om er niet in mee te gaan, en dan zit je er toch weer in.

Ik vind wel dat het bespreekbaar moet zijn als je zo veel petten op hebt, maar Peter ging gelijk met de hakken in het zand en ik werd meteen veel te fel.

Ze hebben na de uitzending nog wel contact gehad. “Ik heb Peter uitgelegd dat het misschien wel een tandje te hard was.”

Foto: SBS, RTL
44 Reacties op “Wilfred Genee baalt van gesprek met Peter R. de Vries”


 1. E!

  Even terugkijken op kijk.nl

 2. Nick

  Volkomen terechte vragen over de dubbele petten van speurneus.

  Peter R de Vries heeft definitief afgedaan met zijn hysterische reacties op wat kritiek.

 3. Jaap Aap

  Twee knuppels met een heleboel petten op bij elkaar.

 4. Mohammed Baardman....

  Peter R. de. Vries begon zelf al als inleiding van zijn komst Baudet aan te vallen, met zijn venijnige blik….
  Verder denk ik dat Peter. R de Vries een tikkeltje geestelijk gestoord is……
  Nee, die man is geen toegevoegde waarde voor Nederland….
  Dus, Wilfred Genee, ga maar rustig zo door met Peter. R de Vries hard te ondervragen, want hij lokt het zelf uit…

 5. jaap kooiman

  Als ik die peter voor mn bus krijg , geef ik gas, en zet de ruitenwissers aan!!
  Ja meneertje , he meneer harmsen …. ik zeg nog net tegen Simon hier, die Peter R de VRIES draagt toch niet bij in die programma`s, met zijn flauwe kul!!!

 6. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Wat is die Genee een hyprocriet mannetje.

 7. Meneer Harmsen

  Flauwe kul??? Kooiman voor deze ene keer heb je gelijk!!1 ha ha ha ha ha ha ha

 8. zus stokvis

  bij ons in Emmercompascium hadden we ook een meneer Harmsen, maar dat was een hele rare, ging savonds als het donker was naar een rood verlicht huis, ja ik mocht daar noot komen van oom tedde weet nog steeds niet waarom??

 9. NEL

  EH …. JA !!

 10. roevka

  Ik vond het een topuitzending.
  Genee baalt misschien omdat toekomstige gasten huiverig zullen zijn aan te schuiven aan de stamtafel in het Hendriks en Genee café. Maar er zijn al teveel laffe talkshows. Hendriks leert snel bij en ded goed mee. Genee wordt soms iets te fanatiek en verliest het belang van z’n gasten soms wat uit het ook.

 11. Woltertje

  Oh Genee heeft geen dubbele pet? Jan de snabbelaar!

 12. Patrick

  Genee is een held!

 13. Sjors van Kempen

  Genee ging er helemaal niet te hard in, hij ging er zonder voorbereiding en zonder doel in. Was een slecht gesprek, volledig te wijten aan de gemakzucht van Genee.

 14. HansR

  Genee valt steeds meer door de mand. Hij is zeker niet de TOPinterviewer die Johan D in hem ziet/zag. En die lieve Helene die leest haar vragen keurig van een blaadje, maar enige diepgang is ver te zoeken omdat ze niet goed begrijpt waar het echt over gaat. Het is en blijft een poep en pies show met bulderend gelach om helemaal niets.

 15. M

  Wat een laffe k*tsmoes van Genee om te zeggen dat hij het helemaal niet zo had bedoeld. Want het was wél zo bedoeld:

  Op een supergoedkope en doorzichtige manier De Vries uit zn tent proberen te lokken, wat totaal de mist in liep omdat Genee en Hendirks heel slecht voorbereid waren (wat in iets mindere mate ook te zien was in het gesprek met Baudet)
  Het had niks met serieuze of kritische journalistiek te maken, wel met amateuristische riooljournalistiek.

  En dan nu doen alsof het niet zo bedoeld was van dat laffe kereltje….

 16. Enzo Voorthuijsen

  Je hoeft niet te balen van het gesprek Wilfred, met een betweterige, eeuwig ruziezoekend mensch als Peter R. kun je sowieso geen normaal gesprek voeren.

 17. o.p. lichter

  Wat een verschil met jeroen pauw die wel met respect maar ook als het moet kritisch met zijn gasten omgaat ,vooral gisteren met de vader van het doodgeschoten meisje , genee zal daar nooit in de buurt komen .

 18. Theo

  @o.p. lichter
  Dom vergelijk.

 19. Huismaker

  Genee werd ook door Tjerrie tot moes geprakt. Maar geen woord in de media hierover.

 20. Klaasje v

  De slechtste irritantste presentator ooit. Was zeker n slecht gesprek en geheel te wijten aan die Genee zelf, die dit zeker met voorbedachten rade zo heeft gedaan. Als het maar n relletje oplevert, net als bij VI, daar is t hem alleen maar om te doen.

 21. Henk

  Lokale omroep niveau, niet meer, niet minder.

 22. Henk

  Wilfred en Helene gewogen en te licht bevonden voor een talkshow op tv.

 23. Japio

  Wat is er mis met P.R. kritisch te interviewen ? De man zal altijd met zijn ‘vriendschap van vroeger’ moeten dealen. Dat heeft niets met ‘oude koeien’ te maken.

 24. Gerard de Groot

  Genee had een punt en Peter R. zweette peentjes. Misschien qua formulering iets op aan te merken, maar voor de rest Chapeau! Aanpakken die Peter R
  De man wordt onuitstaanbaar en zo onecht.

 25. Cees

  Zitten die twee lachzakken ook in dat programma? Bij Veronica inside in dat radioprogramma erger ik me zo aan die twee.

 26. ad

  ach, peter weer 2000 euro rijker……

 27. Leo

  Genee wou in het begin van het gesprek een compliment geven aan Peter R. de Vries over dat hij het waarschijnlijk wel gehaald had in de politiek (“geen mening” weghalen op stemformulier). Hier reageerde Peter juist eerder vijandig op dan vriendelijk. Na een heftige belediging van Peter snel hierna (het ontbreekt je aan kennis van zaken) leek Genee geïrriteerd en was het hek van de dam.

 28. Krakaka!!!

  Genee is een zuiger pur sang.
  Dat is helemaal leuk in de flauwekul van VI maar niet als je ambities hebt om een serieuze talkshow te presenteren.
  RTL had gelijk door hem alleen maar VI te laten presenteren en een flauw spelletje,voor het echte werk is Genee niet geschikt.

 29. White Angel.

  Wilfred, je moet zoiets ook niet uit nodigen, laat hem links liggen die kwal.

 30. Mick

  Peter R de Vries is gewoon een zure hypocriete vent. Zo politiek correct als het maar kan, maar natuurlijk enkel als hij een wit voetje kan halen.
  Als je niet denkt als Peter is hij ineens niet zo politiek correct.

  Kritiek op Maxima dat ze met een man praatte die opdracht gaf tot moorden, Peter doet niets anders dan praten met moordenaars. Hypocriet tot op het bot!

 31. Mick

  Overigens vond ik Wilfred nog valser bij Baudet. Wilfred kon ongestoord allerlei ‘citaten’ over ras oprakelen die Baudet dus nooit gezegd heeft. Wilfred vervangt ‘volk’ gewoon voor ‘ras’. Zeer kwalijk, pure demonisering.

 32. rooie Rinus

  Gespeelde verontwaardiging, en ook meteen weggezapt. Niets is vervelender dan naar een geborneerde peter de vries kijken.
  Nodig de man gewoon niet uit. Of wel en laat m dan z’n obligate boertje laten. Zet m wel aan t eind, anders storten de kijkcijfers ( zoals nu ) te vroeg in.

 33. Flexi

  Maar wel 2500 eurootjes binnengehengeld. Prioriteiten.

 34. rooie Rinus

  @flexi die 2500 is bij de publieke, neem aan dat z’n jukebox tarief bij de commerciëlen hoger ligt?

 35. Kees

  Waarom nodig je dan ook zo’n NIETSZEGGEND persoon uit

 36. Eikenprocessierups

  Wat een slappe zak die Genee, hij is nog erger dan ik dacht. Als je je later toch weer gaat verontschuldigen kan je beter helemaal niets zeggen. Moet je ook al helemaal niet bij zo iemand als narcist PRDV doen, die kickt daar helemaal op.

 37. nel kooymans

  ik vind van ehh

 38. Dorus

  Genee lulde dit keer wel erg uit zijn nek. Totaal niet voorbereid alleen maar proberen De Vries onderuit te halen. Jammer van alle moeite…

 39. Simon

  Hoeveel petten hebben ze dan op in dat voetbalprogramma van Genee?

 40. Ingrid

  Is er nou niemand die denkt dat ze deze “ruzie” in scène hebben gezet om de kijkcijfers omhoog te krikken! Overal media aandacht en het programma wordt bekend bij een breder publiek! Trap toch niet in deze nep ruzie!

 41. Roelof

  Precies, het valt wel vaker op dat als programmas het niet goed doen of de cijfers vallen wat tegen dat er opeens een ‘rel’ plaatsvind. Met name Talpa kan op het eerste oog bedriegen en manipuleren op een zeer hoog niveau.

  Ik weet zeker dat Wilfred en Peter na de uitzending elkaar de hand hebben gegeven en tegen elkaar gezegd hebben dat zeetocht maar even ‘top tv’ hebben gemaakt.

 42. Roelof

  Zeetocht moet zijn ‘dat ze toch’. Pfff

 43. Ivo

  In boulevard dinsdag zei de Vries dat alles al was opgelost met Genee en dat hij vrijdag alweer bij Genee in zijn radioprogramma zit.

 44. Sven L.

  Gesprek had van mij nog 10 minuten mogen duren hoor. Het bleef een beetje bij soundbites waar je eigenlijk niet zoveel mee kon….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.