SBS 6 zet Johnny op Het Mooiste Liedje van Nederland

SBS 6 komt met een grote show waarin het allermooiste liedje van ons land wordt verkozen. Het Mooiste Liedje van Nederland is dit najaar te zien en de presentatie is in handen van Johnny de Mol. Dat heeft de tv-zender laten weten. Het ‘hele land’ mag vooraf via een oproep op SBS 6 en Radio 10 meebepalen welke liedjes in aanmerking komen. “Op deze manier ontstaat er een lijst van de top 50 liedjes met mooie, blije, grappige en emotionele verhalen“, legt een woordvoerder uit.

De ‘beste zangers en zangeressen van dit moment’ gaan deze liedjes ten gehore brengen. “Waarbij uiteraard niemand zijn eigen lied zingt. En omdat het niet om de vertolking gaat, maar om het liedje, horen we geen nieuwe versies. Iedereen blijft zo dicht mogelijk bij het origineel.”

In elke aflevering zingen steeds vijf Nederlandse artiesten ieder twee liedjes. “Per aflevering gaan er twee liedjes door naar de finale: de vakjury selecteert er één, de kijker kiest het tweede lied. Welk liedje – en verhaal – heeft ze het meeste geraakt?

In de live-finale komen de tien uitverkoren liedjes terug. “Heel Nederland mag nu stemmen. Wij kiezen – met zijn allen – het winnende liedje, het allermooiste liedje van ons land.”

Om wat voor liedjes kan het gaan? “De vlieger. Het dorp. Parijs. Het is een nacht. Radar Love. Stuk voor stuk grote hits van eigen bodem, gemaakt of gezongen door Nederlandse artiesten. Liedjes die iedereen kent en kan meezingen. Die ons raken en vaak symbool staan voor belangrijke momenten in ons leven.

Liedjes kunnen vanaf nu worden opgegeven via www.sbs6.nl/hetmooisteliedjevannederland en www.hetmooisteliedjevannederland.nl.

Het Mooiste Liedje van Nederland is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties. Het programma is dit najaar te zien op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen