SBS 6 werkt aan terugkeer van Hart in Aktie

SBS 6 werkt aan een terugkeer van de Wendy van Dijk-show Hart in Aktie. De zender lanceert binnenkort een kandidatenoproep. Dat bevestigt een woordvoerder aan het AD. Van Dijk heeft RTL 4 verlaten om terug te keren naar waar het allemaal begon voor haar: SBS 6. Ze heeft aangegeven dat ze graag haar vroegere show Hart in Aktie nieuw leven wil inblazen en dat lijkt nu ook te gaan gebeuren. “We gaan kijken of er na de oproep goede cases zijn, maar we zitten in een testfase.

Deze maand schrijft Van Dijk in haar blad dat ze Hart in Aktie graag terug op de buis wil. “Dit is mijn moment om opnieuw te beginnen. Terug bij de zender waar ik ben begonnen. Dat was mijn motivatie. Hart in Aktie, diep in mij zit dat ik dat weer zou willen terughalen.

Tv-kenner Bert van der Veer adviseerde Van Dijk eerder ook al om terug te gaan naar haar roots. Hij adviseerde haar om een einde te maken aan haar negatieve imago: “Stoppen met het blad, stoppen met die fitnessapparatuur, veel bij de kinderen zijn en op zoek gaan naar een formule die haar het Hart in Aktie-gevoel teruggeeft.

Hart in Aktie was in 2017 voor het laatst te zien, toen met Airen Mylene aan het roer. Zij was best teleurgesteld dat de stekker er weer uit ging. “Ik heb het twee seizoenen gepresenteerd en het was wel een teleurstelling dat ik het niet verder heb kunnen ontwikkelen.

De lineaire televisie reanimeert momenteel de ene na de andere beroemde titel van vroeger. Zo blaast SBS 6 dit najaar de vroegere NPO-shows Man Bijt Hond en Lingo nieuw leven in.

Foto: Moon Jansen, Talpa persbericht

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen