Pijnlijk voor Radio 538: Qmusic marktleider met Top 40

Behoorlijk pijnlijk voor Radio 538: de Top 40, die 25 jaar lang te horen is geweest bij de radiozender, is een enorm succes bij de grote uitdager Qmusic. Sterker nog: met de hitlijst is Q nu dé marktleider op vrijdagmiddag tussen 14 en 18. Dat heeft de zender laten weten. Radio 538 heeft de Top 40 ingeruild voor de nieuwe hitlijst 538TOP50, maar is daarmee niet langer de marktleider. Talpa Radio kreeg vanwege een prijsstijging bonje met de stichting achter de Top 40 en dumpte de hitlijst daarom.

Qmusic haalde de Top 40 maar al te graag binnen en boekt daar nu grote successen mee. “De Nederlandse Top 40 maakt de beloftes waar en blijft onverminderd populair. Het marktleiderschap is een grote mijlpaal voor onze zender. We willen deze positie graag handhaven en werken met veel plezier samen met de Stichting Nederlandse Top 40“, zegt Qmusic-baas Dave Minneboo (voorheen werkzaam voor 538).

Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Top 40, zegt: “We zijn heel blij met de samenwerking met Qmusic en hadden er met recht alle vertrouwen in dat onze hitlijst ook op de nieuwe plek goed zou scoren. Toch zijn we sneller dan verwacht weer marktleider geworden. Een mooie prestatie. De Top 40 bewijst zich als belangrijkste merk in de populaire muziek.

De Nederlandse Top 40 is sinds januari 1965 te horen op de radio. De eerste jaren was de lijst wekelijks te horen bij Radio Veronica en later op Radio 3 en daarna 25 jaar lang op Radio 538. Sinds de start bij Qmusic begin dit jaar is de presentatie in handen van Domien Verschuuren.

Vandaag bleek uit de luistercijfers dat Qmusic flink inloopt op de commerciële marktleider Radio 538. In de brede doelgroep 6+ is NPO Radio 2 marktleider.

Een overzicht van de luistercijfers:

Lees ook: Marc Adriani: ‘Top 40 vroeg achterlijk veel geld’ (14 oktober 2018)

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen