Jan Kooijman ging in 2016 met bonje weg bij RTL

Geplaatst op wo 31 jul 2019 om 13:10

Jan Kooijman is in 2016 wel degelijk met onmin vertrokken bij RTL. Hij stapte over naar KRO-NCRV na een meningsverschil met de commerciële tv-zender. Dat vertelt de presentator in de Linda. Kooijman weigerde het verzoek van RTL om mee te doen aan Dance Dance Dance. “Jarenlang heb ik met plezier bij RTL gewerkt en daar ook veel waardering voor gekregen. Tot ze me vroegen of ik samen met Henna als kandidaat mee wilde doen aan Dance, Dance, Dance. Dat wilde ik niet.”

De presentator vond het gek om als kandidaat mee te doen. “Ik wilde wél als jurylid, maar niet als kandidaat; ik ben jarenlang professioneel danser geweest. Die weigering werd me niet in dank afgenomen.”

RTL was not amused. “Er werden dingen tegen me gezegd die misschien niet zo gemeend waren, maar waar ik wel van schrok. Even voelde ik me erg kwetsbaar, maar ik koos toch voor mijn principes. Voor mij zit authenticiteit in dat soort keuzes.”

Toen ik van de KRO-NCRV een aanbod kreeg om maatschappelijk betrokken programma’s te maken, hoefde ik niet lang na te denken. Al blijf ik RTL altijd dankbaar voor de mooie kansen die ik daar heb gehad.”

Kooijman maakte zijn RTL-exit eind 2015 bekend. Door het plotselinge vertrek moest RTL in allerijl op zoek naar een vervanger voor de presentator in het nieuwe programma Battle on the Dancefloor.

Binnenkort is Kooijman overigens wél te zien als jurylid in Dance Dance Dance. Het programma is komend seizoen niet langer op RTL 4, maar op SBS 6 te zien.

Het LINDA-interview met Jan Kooijman kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV, Stijn Ghijsen
25 Reacties op “Jan Kooijman ging in 2016 met bonje weg bij RTL”


 1. wim

  Ook nooit meer iets gehoord van Jan K evenmin van zijn maatschappelijk betrokken programma’s.

 2. Boris

  Wie is Jan Kooijemans? Waar heeft hij dan verdedigende middenvelder gespeeld?

 3. Curryworst

  Nou, die maatschappelijk betrokken programma’s waren me toch een kijkcijferhit.
  Lekker de halve wereldbol over reizen en even voor de camera een serieus gezicht opzetten als een local een tranentrekkend verhaal vertelt.
  Je verstaat er toch geen klap van wat die man zegt maar hey, je ziet wel wat van de wereld op staatskosten.

 4. @Boris

  Echt goede humor anno 2919.. Pfff

 5. n

  Wat hebben ze bij RTL gezegd? ”Je hebt geen talent”,of zo.

 6. M.

  Jan Kooijman, over jou uiterlijk zullen we maar niet hebben, maar wat ben jij een ongekend knap man, alles aan hem is werkelijk perfect. Nooit je principes weg doen in ruil voor geld, iedereen zonder uitzondering die bij de commerciëlen werkt, heeft gene principes en zijn te koop. Jan ik wens jou alle goeds in het leven, ik bewonder jou en respecteer jouw keuzes, jij inspireert!!!

 7. Gerard de Groot

  Ik snap Kooijman helemaal en geef hem groot gelijk. En dan maak je na zo’n weigering ook ineens mee wat het ware gezicht van RTL4 is. Goed dat hij naar KRO-NCRV kon overstappen. Ik wens je alle succes!

 8. Ready

  Wie moet er ook zo lachen om Huiskаmer, Rеmi en sрammende consorten die beweerden dat Bаudet en zijn flutpartijtje het wel ff zouden doen? Iedereen met een gezond stel hersens had al voorspeld dat ze de LРF achterna zouden gaan. Maar nee, want complotdenkers geloven in sprookjes.

  En wie lacht er nu het laatst? Haaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

 9. Snake Charmer

  Ja en kijk hoe goed die programma’s bekeken werden.

 10. Snake Charmer

  @Ready helemaal gelijk

 11. Leni

  Tja … Die Kooijmans…. Wat n diepgang heeft die man!! En hij staat echt midden tussen de mensen … Echt!!

 12. Puntje

  Dat moet je ook niet willen als jurylid. Hij heeft groot gelijk. Bij die lui van RTL zit duidelijk een steekje los. Het is alsof ze Janny van der Heijden vragen om zich als kandidaat aan te melden voor het nieuwe seizoe van Heel Holland bakt. .. .. … … .. … . . .. … .. . … … … ..

 13. Rww

  Hou op zeg, jan k is een onbenul, maar ik heb er heel veel respect voor dat hij geweigerd heeft om een amateur danser te spelen en daarmee de kijker voor de gek te houden…..

  Een professionele danser die doet alsof hij een amateur is tijdens een afvalrace, dat is gewoon de zaak bedonderen.

 14. José

  @Rww:

  Dat is niet de bedoeling geweest hoor. Dat gaat helemaal niet, want het is bekend dat Jan een professioneel dansverleden heeft. In dat soort shows heb je vaak meer ervaren kandidaten, zoals ook die K3-zangeres die meedeed aan It takes two.

 15. Dennis

  RTL zal blij zijn dat ze van hem af zijn. Zijn eigen programma’s scoren voor geen meter.

 16. Simon

  Is dat niet die homo die zo goed kon dansen?

 17. Krezus Jistus

  Deze man is – met Yvon Jaspers – verantwoordelijk voor het fletse en domme imago van KRONCRV these days

 18. Anonymusje

  Volgens mij heeft RTL er juist heel goed over nagedacht…de manier om van deze man af te komen. Hij heeft posters van zichzelf aan de muur hangen.

 19. Johnny👀

  Arrogante talentloze nicht.

 20. Bart

  @Ready Wat heeft dat met het bericht hierboven te maken?

 21. Coca Cola

  @Bart en Simon, het klopt dat de meeste knappe mannen op mannen vallen, maar deze niet. Jan valt duidelijk op vrouwen.

  Jullie vallen overigens duidelijk niet in de categorie knappe mannen, anders hadden jullie wel aardiger gereageerd.

 22. FlyingLotus

  ‘jan de strakke legging man’

 23. Simon

  @Coca Cola… Er is ook een hele categorie knappe en minder knappe mannen die zogenaamd enorm op vrouwen vallen om hun ware geaardheid te camoufleren…. Maar dat hoef ik jou toch niet uit te leggen Coca Cola?!

 24. Ready

  @Вart. Niks. Ben je nu echt te dom om dat zelf uit te vogelen? Moet je daarvoor je vraagje stellen? Тering, wat een verstand.

 25. Bart

  @Ready Nee jij hebt geen verstand. Het bericht gaat helemaal niet over het onderwerp wat je aansnijd. Ga lekker ergens anders domme linkse praatjes uitkramen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.