Jan Kooijman ging in 2016 met bonje weg bij RTL

Geplaatst op Wed 31 Jul 2019 om 13:10

Jan Kooijman is in 2016 wel degelijk met onmin vertrokken bij RTL. Hij stapte over naar KRO-NCRV na een meningsverschil met de commerciële tv-zender. Dat vertelt de presentator in de Linda. Kooijman weigerde het verzoek van RTL om mee te doen aan Dance Dance Dance. “Jarenlang heb ik met plezier bij RTL gewerkt en daar ook veel waardering voor gekregen. Tot ze me vroegen of ik samen met Henna als kandidaat mee wilde doen aan Dance, Dance, Dance. Dat wilde ik niet.”

De presentator vond het gek om als kandidaat mee te doen. “Ik wilde wél als jurylid, maar niet als kandidaat; ik ben jarenlang professioneel danser geweest. Die weigering werd me niet in dank afgenomen.”

RTL was not amused. “Er werden dingen tegen me gezegd die misschien niet zo gemeend waren, maar waar ik wel van schrok. Even voelde ik me erg kwetsbaar, maar ik koos toch voor mijn principes. Voor mij zit authenticiteit in dat soort keuzes.”

Toen ik van de KRO-NCRV een aanbod kreeg om maatschappelijk betrokken programma’s te maken, hoefde ik niet lang na te denken. Al blijf ik RTL altijd dankbaar voor de mooie kansen die ik daar heb gehad.”

Kooijman maakte zijn RTL-exit eind 2015 bekend. Door het plotselinge vertrek moest RTL in allerijl op zoek naar een vervanger voor de presentator in het nieuwe programma Battle on the Dancefloor.

Binnenkort is Kooijman overigens wél te zien als jurylid in Dance Dance Dance. Het programma is komend seizoen niet langer op RTL 4, maar op SBS 6 te zien.

Het LINDA-interview met Jan Kooijman kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV, Stijn Ghijsen
TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.