Dj’s noodlijdend 3FM gaan opnieuw wandelen met kerst

Geplaatst op Wed 03 Jul 2019 om 9:00

Voor de nieuwe radio-actie Serious Request: The Lifeline ruilden de dj’s van het noodlijdende 3FM hun glazen huis vorig jaar in voor een fikse wandeltocht door heel Nederland. Ze liepen zich het schompes voor een opbrengst die vier keer zo laag lag als het jaar ervoor. Toch trekken de radiomakers ook dit jaar weer hun wandelschoenen aan: van 18 tot en met 24 december lopen ze van Goes naar Groningen. Ditmaal komen ze in actie voor de slachtoffers van mensenhandel.

Zenderbaas Sharid Alles houdt bewust vast aan het gewandel. “De 3FM-dj’s lopen dwars door Nederland om zoveel mogelijk mensen te motiveren geld in te zamelen voor het Rode Kruis. En we nodigen vanaf nu al iedereen uit om vooral in actie te komen voor alle slachtoffers van mensenhandel in Nederland en daarbuiten.

Het gaat alleen maar om het goede doel, aldus Alles. “Als je je verdiept in het thema mensenhandel, draait je maag zich om. Het is verschrikkelijk hoe mensonterend de omstandigheden zijn waar slachtoffers van mensenhandel zich gedwongen in bevinden; het is ontzettend naar om de angst en de uitzichtloosheid te zien van de slachtoffers.

Op kerstavond hopen de lopende dj’s aan te komen op de Ossenmarkt in Groningen, waar een eindshow plaatsvindt en waar de opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline bekend wordt gemaakt.

Welke dj’s zich dit jaar voor 3FM Serious Request inzetten en hoe de te lopen route er precies uit gaan zien, wordt later bekend gemaakt.

Foto: NPO 3FM
46 Reacties op “Dj’s noodlijdend 3FM gaan opnieuw wandelen met kerst”


 1. Norvo

  Trekken aan een dood paard. De eerste editie bewees al dat het niet leefde, maar toch doorgaan. Het is bijna sneu als het niet zo onwaarschijnlijk arrogant koppig was.

 2. Remi

  Te triést voor woorden …

 3. L.

  Tja, dit zegt alles over waarom 3FM zo slecht beluisterd wordt. Blijven trekken aan een dood paard, met dj’s die veel te politiek correct zijn en weer eens oproepen om het goede doel te steunen. SR was vroeger leuk, maar het is nu gewoon klaar.

 4. Corrie

  @L
  Met nietszeggende dj’s creëer je een dood paard. Waarvan akte.

 5. Sjors van Kempen

  Je kunt lullen wat je wil, maar 3FM is (behalve dat schreeuwmeisje in de middag) van een stuk hoger niveau dan 538, Q Music of Slam FM.

 6. west*

  Veel jongeren zenders op de jeugd gericht doen het slecht bij de doelgroep. Omdat grote radiozenders bij bedrijven aan staan, hebben ze nog bestaans recht !
  De jeugd zijn ze al lang kwijt, en de iets oudere luistert naar RADIO 2 RADIO 5
  en 10 GOLD . SKY RADIO staat ook aan bij veel winkelcentra`en bedrijven
  maar echte luisteraars die voor hun plezier naar SKY luisteren ,hebben ze niet!

 7. #NPO kijker#

  Prachtig

  Alles voor het goede doel.

 8. Gerard Cocks

  Achterhaalde radio. Bedel-radio scoorde leuk in 2010, niet in 2019.

 9. BB

  Triest. Concept compleet kapotgemaakt. Maar veel plezier met sjokken.

 10. Wauter

  Ik zou als dj weigeren hieraan mee te doen, of is het een verplichting?

 11. Zangeres Zonder Stem

  @ #NPO kijker# – Inderdaad alles voor het goede doel, met als goede doel dat het meer kost dan het oplevert.

 12. S

  @Wauter: de djs van 3fm kunnrn niet anders. Op deze manier hopen ze nog enige bekendheid te krijgen.
  Dat kunnen ze allemaal namelijk niet op de manier waarvoor ze worden betaald.

 13. Zomaar

  Livestreams van die wandeltocht waren best te pruimen.

 14. Roelof

  Misselijk politiek correct gedoe. Ik zou als dj inderdaad ook weigeren, dan maar geen plek op een prominente luistertijd.

 15. Albert Verlinken

  Kunnen ze mooi onderweg alle luisteraars de hand schudden

 16. berend

  Wat een gezeur. Hartstikke positief initiatief. Niet zo groots als vroeger, maar elk dubbeltje kan goed gebruikt worden. En het idee is origineel. Niets doen is gemakkelijk en lost niets op,

 17. Joop

  Wat is radio? Reclame onderbroken door muziek.

 18. peter

  @ Berend. Volkomen mee eens. Elke cent die wordt opgehaald voor een goed doel, op wat voor manier dan ook, is prachtig. Je hoeft echt geen miljoenen op te halen, maar met een paar ton kun je ook heel veel doen als goed doel zijnde. Als het maar op de juiste plaats terecht komt en daar moeten we maar vanuit gaan.

 19. Bart

  Serious Request hoort al ruim 5 jaar op Radio 2.

 20. Bobby Eden

  Nou dat wordt een eenzame kerst weer voor 3FM. Benieuwd of die Sharida eigenlijk wel 2021 haalt. Duidelijk dat zij de zender niet op orde gaat krijgen.

 21. Meneer Kaktus

  sneue vertoning.
  Beter idee misschien om voor hun eigen noodlijdende zendertje te lopen.

 22. Meneer Kaktus

  Sjors van Kempen
  Wed 03 Jul 2019 om 9:12

  Nou!!! Wát een hoogstaand niveau op dat 3! Ottenooijen!!

 23. Meneer Kaktus

  Zomaar
  Wed 03 Jul 2019 om 9:41

  Waren die pruimen maar te streamen!

 24. Ron

  Fail. Dit is gewoon geen mediageniek evenement wat Het Glazen Huis natuurlijk wel was. Het komt allemaal zo houtje-touwtje over dat niemand er naar kijkt, laat staan luistert. Gaat hem weer niet worden dit…En we moeten nog maar afwachten of 3FM überhaupt de kerst gaat halen….

 25. Zonder Naam

  Weer dat evenement dat er op tv voornamelijk uit ziet als een paar schokkerige, vermoeide hoofdjes, ergens in the middle of nowhere? Echt zoiets dat je na 5 minuten al af zet.

 26. RaymondVL

  Tja, het exorbitant jaarsalaris voor de directeur van het Rode Kruis moet toch ergens van betaald worden.

 27. iam

  Ze voelden zich kasplantjes in het glazen huis. Gelijk hebben ze dat er de boel laten lopen.

 28. Joost

  Och, daar zijn ze weer met hun goede doelen in de heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele wereld.
  Salaris Rode Kruis-directie + druppel op een gloeiende plaat + corrupte landen en regimes + ver van m’n bed-show = van deze kant 0 euro bijdrage.
  Wel weer voor minimaal 1500 euro ergens eten met kerst.

 29. Remi

  … Dat wordt stevig doorstappen, voor onze Hilversum 3 jocks ;)

  https://www.rodekruis.nl/over-ons/het-salaris-van-de-directeur-van-het-nederlandse-rode-kruis/

 30. Lieke van Lexmond Lover

  Waarom slaan niet alle radio zenders hun handen in 1 en organiseren weer een glazen huis met verschillende dj’s van radio stations om geld in te zamelen?

 31. StefanV

  Het succes van Serious Request hangt nauw samen met de luistercijfers van 3FM en die zijn dramatisch slecht. Ze zijn nog een fractie slechter geweest dan nu, maar van herstel is tot dusver nauwelijks sprake.

  3FM schotelt luisteraars een onbegrijpelijke muzikale mix voor. Ze springen van de hak op de tak. Er komt van alles voorbij, behalve kwaliteit. Alle verhalen over 3FM, slechte DJ’s en dergelijke doen niet ter zake. Ze draaien structureel de verkeerde muziek. Ze noemen zichzelf “alternatief”, maar draaien doodleuk Ed Sheeran en Justin Bieber. En het oudere deel van de luisteraars (zeg maar de groep 25-40 jaar) is allang gillend weggerend.

 32. Partisan Shaggy

  Waardeloze radio met waardeloze acties die niet meer van deze tijd zijn. Radio 1 is ook al een zo’ n extreem links bolwerk van wereldvreemde dwazen. Werkelijk nemand zal deze shit missen als het niet meer zou bestaan, op een stoffige oude naar shag ruikende alcoholische pvda-er na.

 33. Zonder Naam

  @StefanV – Op zich heb ik geen probleem met zeer brede formats. Draai gerust dance, hiphop en rock naast elkaar. Het vereist alleen goede voelsproeten, of moet ik zeggen: een goed begrip van je doelgroep, om precies díe nummers uit te kiezen die bij elkaar op één zender kunnen (ondanks de verschillen in genre).

 34. Joop55

  Tis een kwestie van geduld rustig wachten op de dag dat Radio 5 op FM komt onder de naam Radio 3.

  Wegwezen met dat 3FM, beste tijd wel gehad.

 35. Michel Schut

  Waarom waarom waarom ??? Heeft mevrouw Alles niet eens het lef om eens drastisch te stoppen met de SR-verhaal. Haar imago daalt zienderogen, weer niet iemand die keihard zaken kan doen. Even niets !!!! Is dat nou zo moeilijk ??
  Wie volgt Alles op ??

 36. Michel Schut

  @ Sjors
  Radio 538 is van veel hogere niveau dan 3FM.

  Laat 3FM een bedrijf zijn dan moeten ze wel betere kwaliteit leveren. Zeg nou eerlijk er is in de hele geschiedenis van Hilversum 3 tot 3 FM niet 1 periode geweest waarin alle dj’s gewoon onbekend zijn. In al die tijd had je diverse bekende jocks. Als iedereen de tent verlaat is het niet alleen omdat ze elders een betere deal konden krijgen. Zinkend schip… Alles zal weldra dit schip ook verlaten, heeft ze zelf al gezegd. Vooral niet als laatste het licht uit doen.

 37. Ja ja Zo zo Nou Nou zegt

  Prachtig om te zien hoe 3fm eindelijk wordt afgebroken. De radiodinosaurus heeft geen bestaansrecht meer. De kweekvijver is overgenomen door anderen en youtube. Ik zal bij de sluiting aanwezig zijn en een glas heffen op al die mafklappers die daar de skepter hebben gezwaaid. Het is al 20 jaar lang beroerde radio met hobby dj’s.

 38. Zonder Naam

  @Ja ja Zo zo Nou Nou zegt – Hobby dj’s? Misschien zijn ze juist wel te professioneel bezig, waardoor het prikkelende eraf gaat. Door middel van dingen als dj-opleidingen worden ze stuk voor stuk in hetzelfde malletje geduwd. Daar levert radio op die heel keurig klinkt, en dat is nou net een deel van het probleem.

 39. Flexi

  Als ze zo begaan zijn met het goede doel heffen ze de overbodige zender op en besteden ze de vrijkomende miljoenen aan een lokaal verpleeghuis.

 40. west*

  Is het niet zo dat bovenstaande reageerders te oud zjjn voor popzenders met muziek
  die ze niet meer aanspreken ??? de top 100 hitlijst van vandaag de dag spreekt ook niemand meer aan als je de 40 gepasseerd bent ,
  Als het je muzoek genre niet is , dan vind je het gauw niets!
  Ik denk dat de meeste hierboven naar RADIO 2 luisteren ! maar de mensen die nog wel 3 FM op hebben staan, zullen het wel cool vinden!
  Heel veel luisteraars kunnen ook niet meer mee met nieuwe muziekstromen , eens haak je af, en grijp je terug naar nostalgie zenders ! daaom is radio 2 10 gold radio 5 populair !!

 41. Zonder Naam

  @west – Geen Radio 2. Wel Studio Brussel en 6Music, waarvan de eerste iig best jeugdig klinkt. Maar ook op de tweede hoor je gewoon hedendaagse geluiden. Weliswaar aan elkaar gepraat door veertigers en vijftigers, die het geheel een bepaalde mate van inhoud meegeven die ik op 3fm ook graag had gehoord. Dat kunnen twintigers ook, maar je moet de júiste twintigers zien te vinden, én als zenderleiding open staan voor een beetje diepgang op de zender.

 42. Kim Ypenburg

  @West

  Ik ben 19 jaar en vind 3FM ook helemaal niets. Het zou mij moeten bekoren, maar in tegendeel ik voel me totaal niet aangetrokken tot deze zender. Ze maken programma’s voor een veel te grote doelgroep en het is rusteloos, teveel: kijk kijk wat ben ik goed. En ja… ik ben van de Spotify generatie, maar dat wil niet zeggen dat ik tijdens mijn werk geen radio luister. Ik probeer het wel om naar 3FM te luisteren, maar hoe gauw ik soms de knop weer om gooi naar, jaaaa zelfs Veronica, dan heb ik weer rust.

 43. Kim Ypenburg

  Zet een paar ervaren dj’s aan het roer van deze zender. Laat die het huidige team opleiden. Is mevrouw Anders ooit ergens een ervaren dj geweest??

 44. west*

  3fm kan beter afgesloten worden. Het is een rommeltje en de managers hebben het gedaan. Er helpt niks meer in dat bejaardenbolwerk. Sluiten die hap.

 45. Jan

  Kim, dj’s van naam willen niet naar het dwalende 3FM.

 46. Kim Ypenburg

  Tja, vind maar eens zo’n dj. Maar als die alle rechten van dit station krijgen, dan wordt het binnen afzienbare tijd weer een goed station. De naam 3FM is inderdaad ten dode opgeschreven. Studio Amsterdam (naar goed voorbeeld StuBru).

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.