Dj’s noodlijdend 3FM gaan opnieuw wandelen met kerst

Voor de nieuwe radio-actie Serious Request: The Lifeline ruilden de dj’s van het noodlijdende 3FM hun glazen huis vorig jaar in voor een fikse wandeltocht door heel Nederland. Ze liepen zich het schompes voor een opbrengst die vier keer zo laag lag als het jaar ervoor. Toch trekken de radiomakers ook dit jaar weer hun wandelschoenen aan: van 18 tot en met 24 december lopen ze van Goes naar Groningen. Ditmaal komen ze in actie voor de slachtoffers van mensenhandel.

Zenderbaas Sharid Alles houdt bewust vast aan het gewandel. “De 3FM-dj’s lopen dwars door Nederland om zoveel mogelijk mensen te motiveren geld in te zamelen voor het Rode Kruis. En we nodigen vanaf nu al iedereen uit om vooral in actie te komen voor alle slachtoffers van mensenhandel in Nederland en daarbuiten.

Het gaat alleen maar om het goede doel, aldus Alles. “Als je je verdiept in het thema mensenhandel, draait je maag zich om. Het is verschrikkelijk hoe mensonterend de omstandigheden zijn waar slachtoffers van mensenhandel zich gedwongen in bevinden; het is ontzettend naar om de angst en de uitzichtloosheid te zien van de slachtoffers.

Op kerstavond hopen de lopende dj’s aan te komen op de Ossenmarkt in Groningen, waar een eindshow plaatsvindt en waar de opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline bekend wordt gemaakt.

Welke dj’s zich dit jaar voor 3FM Serious Request inzetten en hoe de te lopen route er precies uit gaan zien, wordt later bekend gemaakt.

Foto: NPO 3FM

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen