Dionne Stax zei niet direct ja tegen AVROTROS

Dionne Stax zei niet direct ja toen ze werd benaderd om over te stappen van de NOS naar AVROTROS. Ze vond het een lastige beslissing. Dat vertelt de presentatrice in gesprek met de Libelle. Het NOS-jasje begon Strax iets te strak te zitten. “Bij het Journaal werken is mooi en je zit boven op het nieuws, maar ik miste toch wel menselijk contact. Dus maakte ik voor mezelf de balans op: waar word ik echt gelukkig van? Ik wilde meer interviewen“, zo laat de televisiester weten.

Toen kwam AVROTROS met het voorstel om radio te gaan maken en DNA Onbekend te presenteren. “Een prachtig aanbod, maar ik zei niet direct ja, ik moest er echt even over nadenken. Ik vond het nogal wat om de NOS te verlaten.

Wie vroeg ze om advies? “Met vrienden en mijn ouders. Die zeiden allemaal: ‘Dit past ontzettend goed bij jou’. Het was tijd om verder te gaan, ik wist dat ik spijt zou krijgen als ik het niet deed.

Lachend: “Maar ik heb wel een potje zitten janken toen ik de afscheidsmail aan mijn collega’s schreef.

Voor Caroline Tensen is het overigens een beetje balen. Zij had DNA Onbekend graag meegenomen naar haar nieuwe werkgever RTL 4.

Het Libelle-interview met Dionne Stax kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR, Rogier Veldman

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen