Coen Verbraak vindt Janine Abbring niet echt scherp

Geplaatst op wo 24 jul 2019 om 13:00

Coen Verbraak heeft niet de ambitie om in de toekomst het programma Zomergasten te gaan presenteren. Hij is druk genoeg met zijn eigen kenmerkende interviewprogramma’s. Dat zegt hij vandaag in gesprek met De Telegraaf. Verbraak heeft nog nooit nagedacht over de presentatie van de avondvullende VPRO-show. “Mensen roepen het weleens, maar ik ben nooit benaderd. Het is ook nooit mijn ambitie geweest: mijn series lopen parallel met Zomergasten“, zegt hij.

Dan wijst hij op de huidige gastvrouw. “En met Janine Abbring kunnen ze nog wel een paar jaar door. Ze is misschien niet de scherpste interviewer die je zou kunnen bedenken, maar wel de beste gastvrouw.

Abbring doet Zomergasten dit jaar voor het derde jaar op rij. Slechts drie andere presentatoren deden evenveel of meer seizoenen, namelijk Wilfried de Jong (drie), Adriaan van Dis (vier) en de eerste host Peter van Ingen (acht).

De meeste presentatoren van Zomergasten, waaronder Freek de Jonge, Hanneke Groenteman en Margriet van der Linden, deden het programma slechts één keer.

Vanavond is Coen Verbraak op de buis In De Beste Families, de opvolger van Kijken in de Ziel. Hierin staan familiebanden centraal.

Foto: Lilian van Rooij, NTR
13 Reacties op “Coen Verbraak vindt Janine Abbring niet echt scherp”


 1. Kerstboomprocessierups

  Coen mag dit zeggen. Con Verbraak maakt prachtige inhoudelijke televisie en is een scherpe, journalist van het hoogste niveau.
  Waren er maar meer van.
  Coen zou hoofd journalistiek moeten worden van de NPO.

 2. Broem

  Zomergasten is ook niet bedoeld als scherp interviewprogramma. Het is juist de bedoeling dat de presentator GEEN erkende interviewer is, dus Coen is helemaal niet in beeld

 3. Kerstboomprocessierups

  Door het scherp te maken, wordt het beter om naar te kijken. Het krijgt dan meer pit. Nu heeft het vaak een groot slaapverwekkend gehalte.

 4. Boxel Terror

  PSV!!!

 5. Ach

  Coen Verbraak is toe aan een multifocaaaaaale bril
  👓

 6. Stip

  Kijkt geen mens meer naar Zomergasten dus zo’n eer is het niet meer om het te presenteren.

 7. Jeep

  @Kerstboomprocessierups: helemaal mee eens!! Ik heb altijd enorm genoten van de serie ‘Kijken in de Ziel’ van Coen Verbraak. Nu komt hij met een nieuw programma over familiebanden. Ik vind het een gemis dat hij Zomergasten niet wil/kan presenteren, wat mij betreft de gedroomde interviewer…

 8. Misutoria

  Nee, ze is totaal niet scherp zelfs!

 9. Michiel

  Hij is zo iemand die het normaal vind om een term als ‘scherp’ op een niet ironische manier te gebruiken om een interview te bekritiseren. De interviewer als hyena met de gast als prooi, zie ikzelf totaal niet zitten. Ook typisch weer Nederlands van Verbraak, iemand totaal afzeiken, maar ook meteen aangeven dat hij Zomergasten niet wil presenteren.

 10. Henri Knap

  Ze is niet scherp, maar ook niet bot.

 11. Wout

  Kijken in de ziel is ook 1000000 keren beter en fijner om naar te kijken … Wachten is op een nieuwe reeks. Kijkt er nog iemand naar Zomergasten??

 12. Geronimo

  Het gras is groen, de hond die blaft en vroeg vogeltje is geen scherpe interviewster. Die Coen Verbraak mag graag een understatement toepassen.

 13. Sabine

  Niet sympathiek wat hij zei over haar. (zijn collega nota bene) Maar is op zich wel waar…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.