Coen Verbraak vindt Janine Abbring niet echt scherp

Coen Verbraak heeft niet de ambitie om in de toekomst het programma Zomergasten te gaan presenteren. Hij is druk genoeg met zijn eigen kenmerkende interviewprogramma’s. Dat zegt hij vandaag in gesprek met De Telegraaf. Verbraak heeft nog nooit nagedacht over de presentatie van de avondvullende VPRO-show. “Mensen roepen het weleens, maar ik ben nooit benaderd. Het is ook nooit mijn ambitie geweest: mijn series lopen parallel met Zomergasten“, zegt hij.

Dan wijst hij op de huidige gastvrouw. “En met Janine Abbring kunnen ze nog wel een paar jaar door. Ze is misschien niet de scherpste interviewer die je zou kunnen bedenken, maar wel de beste gastvrouw.

Abbring doet Zomergasten dit jaar voor het derde jaar op rij. Slechts drie andere presentatoren deden evenveel of meer seizoenen, namelijk Wilfried de Jong (drie), Adriaan van Dis (vier) en de eerste host Peter van Ingen (acht).

De meeste presentatoren van Zomergasten, waaronder Freek de Jonge, Hanneke Groenteman en Margriet van der Linden, deden het programma slechts één keer.

Vanavond is Coen Verbraak op de buis In De Beste Families, de opvolger van Kijken in de Ziel. Hierin staan familiebanden centraal.

Foto: Lilian van Rooij, NTR

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen