BN’ers teleurgesteld in KLM om borstvoedingsbeleid

Bekende Nederlanders zijn teleurgesteld in onze nationale trots KLM vanwege het borstvoedingsbeleid van de blauwe vogel. De airline twitterde dat borstvoeding is toegestaan aan boord, maar ‘om te verzekeren dat al onze passagiers van alle achtergronden zich comfortabel voelen aan boord, kunnen we een moeder verzoeken om zichzelf te bedekken’. Bij veel mensen schiet dat in het verkeerde keelgat; KLM komt door deze conservatieve tweet behoorlijk negatief in het nieuws.

Eén van de mensen die zich boos maakt is Tim Hofman. “WIE kan er (waarom???) offended zijn bij het zien van een fucking borst KLM?

KLM: “Hoi Tim, vanzelfsprekend is het geven van borstvoeding aan boord toegestaan. Echter, als internationale maatschappij vervoeren wij passagiers met vele achtergronden, en niet alle passagiers voelen zich comfortabel wanneer er in hun nabijheid borstvoeding wordt gegeven.

Hofman daarop: “Ja snap ik, alleen is dat hun probleem: niet die van een moeder die haar kind voedt. Mensen kunnen wegkijken of een dekentje (blauw fleece!) over hun hoofd doen. Slaapmaskertje. Ogen dicht. Thuisblijven.

Het zal wel om moslims en preutse Amerikanen gaan, denkt Buitenhof-bekendheid Marcia Luyten. “Verontrustend dat KLM bijdraagt aan verpreutsing onder aanvoering van Amerikaanse puriteinen en conservatieve moslims. Juist een Nederlands bedrijf moet uitdragen dat een baby voeden niks seksueels maar de gewoonste zaak van de wereld is.

3FM-dj Wijnand Speelman: “Waarom een moeder vragen om zich te bedekken? Als iemand ‘offended’ is kan diegene toch ook een KLM slaapmasker krijgen?

Jinek

Het onderwerp werd woensdag ook besproken aan tafel bij Eva Jinek. Tafelgast Mart Smeets: “Wat een flauwekul. Als een vrouw borstvoeding wil geven, dan kan ze dat doen waar ze wil. Wat een onzin.”

Jinek: “Een man naar mijn hart.”

Smeets: “Al die idiote Amerikanen die geen blote borst willen zien.”

Jinek: “Het is wel de KLM die dit doet, hè, Mart? Onze KLM!

Smeets: “Als er iets onschuldig is, dan is het een moeder met een kind aan de borst.”

Jinek: “Dat zou ik ook denken.”

Arjan Postma: “Iets wat een ongelooflijk praktisch lichaamsdeel is, wordt blijkbaar alleen nog maar gezien als mannenspeelgoed. Voor de rest zien we het niet anders meer.”

Inzicht

Hopelijk komt KLM spoedig tot inzicht, aldus Radio 2-dj Wouter van der Goes. “Volgens mij zou het onwijs tof zijn als onze nationale blauwe trots vandaag even een meeting inlast met wat belangrijke types en het ‘may request’ deel uit de regeltjes haalt. Tweetje erachteraan en klaar! Iedereen weer trots.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen