Zomer Met Art opent tweede week met horrorscore

Geplaatst op Tue 25 Jun 2019 om 8:35

De tweede uitzendweek van Zomer Met Art, de late talkshow van Art Rooijakkers op RTL 4, is maandagavond met weinig bekijks van start gegaan. Sterker nog: het programma noteerde opníeuw een laagterecord. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Zomer Met Art kwam niet verder dan 181.000 kijkers en dat betekent dat Rooijakkers slechts 5,7 procent van alle tv-kijkers tussen half elf en half twaalf wist te boeien. Hij wist er geen plek mee te veroveren in de kijkcijfer top 25.

Rooijakkers trok in zijn eerste uitzendweek gemiddeld 326.000 kijkers en nu kijken er dus al minder dan 200.000 kijkers. Hij zit daarmee op het niveau van Twan Huys, die vanwege lage kijkcijfers van de buis af is gehaald.

Zomer Met Art scoort zo slecht, omdat het programma zoutloos is en niet urgent. Ook maandag zat er weer niets boeiend in: er werd wat gekletst over Maarten van der Weijden en er werd wat gepraat over de aanstaande wielerzomer.

Gedurende deze tweede uitzendweek heeft Rooijakkers een nieuwe sidekick, door het programma ‘zomerdate’ genoemd. Het gaat om Ryanne van Dorst. Vorige week was dat Richard Groenendijk.

Foto: RTL
49 Reacties op “Zomer Met Art opent tweede week met horrorscore”


 1. Norvo

  Ahhh, daar isie! Het nieuwtje dat je wist dat zou komen. Gaat Art de zomer uitzingen?

 2. Vince

  Er is werkelijk waar geen hol aan! Pauw en Jinek. Meer is er niet nodig in Nederland.

 3. beetje zielig

  wordt een beetje zielig en doorzichtig hoe mediacourant weer ‘op de man speelt’ met het proberen aan te pakken van dit RTL programma.

 4. thepat

  ik vind het wel een aardig programma wel lekker friss beetje luchtig prima

 5. #NPO kijker#

  Hij zit daarmee op het niveau van Twan Huys?

  Trok meer kijkers 2e week. Na januari is het pas ingestort.

 6. Johan Derksen

  Ik zie die billboards langs de weg en ik denk.. Peter met een Korst… hoe kun je een talkshow bouwen rondom het persoontje van Art Rooijakkers…. dat is een totale nobody

  Het is totale minachting van de kijker

 7. J

  Gerard Ekdom is nu blijkbaar ook opgedragen door Talpa om goede publiciteit voor dit programma te geven, want hij zei zojuist in zn radioshow dat “het echt een goed en leuk programma is”…..

 8. Leo

  Dit programma heeft de definitie van ‘Oppervlakkigheid’ een nieuwe betekenis gegeven.

 9. Laurens

  Het gaat het niet worden. “Het pakt niet”. Hoe graag RTL ook wil. Volgende week wordt Zomer met Art voorafgegaan door het (dagelijkse) Spaanse dorp Floppolopolos. Zal de kijkcijfers nog meer onder druk zetten.

 10. Ivo

  Art is niets. Kijk hoe hij met zijn bandplooibroek (bleh) op de billboards onzeker aan zijn vingers staat te plukken… (ughhh).

 11. Meneer Kaktus

  Art kan niks, maar wordt als de verloren zoon binnengehaald omdat Wie is de Mol miljoenen kijkers trok. Ja duh, al zet je Virginia Rens op dat programma, dan nog kijken er miljoenen. Ontzettend domme zet van RTL. Hebben ze daar collectief een zonnesteek?

 12. b

  J
  Die heeft live gekeken. Haha

 13. Bert

  Gisteravond weer even gekeken maar er is echt geen reet aan zo saaiiiiiii.
  Weer een FLOP!

 14. MolTalk

  FLOP

 15. Miep Oranje

  Het is ook werkelijk verschrikkelijk wat die vuile RAT ons voorschotelt.

  Ik zeg WEG ERMEE!

 16. Ronald

  Ryanne is vreselijk !! Kwam totaal onvoorbereid dit programma doen ! Aanfluiting !

 17. BREAKING NEWS.

  Uit betrouwbare welingelichte bronnen is vernomen dat Talpa en RTL de handen ineenslaan om de hegemonie in kwaliteit, urgentheid en betrouwbare talkshows van Jeroen en Eva een hand toe te roepen.
  Het wordt een trio gevormd door Art, Wilfred en Heleen.
  De voorlopige titel is: Wij gaan voor 0 kijkers.

 18. Arie B.

  Art is een tenger menneke

  Hit the weights, Art!

 19. Trudy

  Het keuvelende programma gaat ook werkelijk over niets..

 20. MediaPrak

  Volgens mij trekt Art nu ongeveer de kijkcijfers van Jensen. En die stond geprogrammeerd op een neven zender, met minder hoog marktaandeel. Maar deze horrorcijfers op 4? Dan moet je, als zenderleiding, onderhand echt eens een kopje koffie gaan drinken met Blue Circle en Art over een mooie afvloeiingsregeling. Plaats op dit tijdslot herhalingen van (hoe wrang) “De Zwakste Schakel” en start in juli met “Tour du Jour”.

 21. Bart

  Er zit potentie in. Hij is flamblolant, adrem en tevens humoristisch. Programma moet groeien

 22. Wij van T.V. eend

  Het probleem is niet de presentator maar de redactie/productie.

 23. Bart

  @ Leo wat weet jij er nou van joh halve tamme

 24. Bart

  @ Wij van tveendC goede analyse man! Vertel meer.

  Uhh nee laat eigenlijk maar

 25. Curryworst

  Trudy, en jij dan? Als jij wat zinnigs te melden hebt spreek mij aan. Tot nooit meer ziens dus

 26. Roen

  Art blijft de zomer aan.. Maar het programma mist wat Pauw wel heeft. Het is duidelijk, kijkers willen een journalisitieke late Night. Zoals RTLLN in het begin was, maar afgleed doordat Tan zijn vriendjes niet te hard wilde aanpakken of gemene vragen durfde te stellen. Dat willen kijkers later op de avond. En ik hoop dat Beau het wel zo gaat aanpakken.

 27. De schaamte voorbij

  Het was 3×0 (drie keer niks) en de kleding die R. droeg leek afkomstig van de jaarlijkse rommelmarkt van de lokale toneelvereniging. Hij leek Simon Stokvis wel.
  Wat een afgang. En kletsmajoor Ekdom met zijn neppe haar kan praten als Brugman, het is over en uit.

 28. De Dennis Weening Fanclub

  Haha karma!!!

 29. den Draaiert Joost

  Mensen zitten niet te wachten op weer een praatprogramma waar bekende Nederlanders en prominenten meanderend de tijd wegkeuvelen

 30. Bart

  @ Joost, mensen wachten ook niet op jou reacties.

 31. Joris

  @Joost daar heb je gelijk in! En hij heeft ook voetbal als concurrent, veel vermakelijker wat daar allemaal gebeurt.De VAR competitie.

 32. Ron

  Het kabbelt voort, saaie items en echt 1 op 1 kopie van alle late night varianten die hier voor waren en ook mee liften op grote nieuws gebeurtenissen zoals Pauw en Jinek doen, het is totaal niet vernieuwend, maar misschien is dat tijdens de zomer ook niet nodig en is dit juist de bedoeling. Slim is het niet omdat je natuurlijk veel vergelijk gaat krijgen met de andere late nightshows hiervoor en zo omarmt de kijker het nooit. Alle ogen zijn gericht op het najaar wanneer Beau het over neemt. Maar met een producent als Blue Circle hoef je je geen illusies te maken…..
  Ryanne van Dorst is dan wel weer grappig even voor een weekje, beetje recalcitrant en rebels. En eigenlijk past dat totaal niet bij die degelijke Art dus wellicht kan dat nu in deze week ook gaan meespelen dat dit niet zo’n hele slimme combi is. Maar ik moet wel om dat mens lachen als ze in programma’s zit.

 33. Happie

  Als je hem haar gang laat gaan is die Rianne van Dorst hartstikke leuk en authentiek zoals bleek uit dat programma met mensen die in de nacht op straat lopen.Gewoon een half uur Rianne van Dorst op zijn eigen manier en de kijkzeivers vliegen omhoog!

 34. Lieke van Lexmond Lover

  en het ligt niet aan het weer, want als voetbal een miljoen kijkers trekt zit iedereen ook binnen dus geen excuus voor Art de rat

 35. bastiaan

  Verschrikkelijk saai met de vervelende Art, gewoon heel slecht en heeft niks met het weer te maken

 36. Pul

  ik heb dit programma vrijdag een kans willen geven. Het eerste onderwerp was twee BN’ers die het over Prince gingen hebben en ben direct weggezapt. Ik snap werkelijk niet dat de redactie denkt: Zo, daar zit Nederland op te wachten en laten we er ook zeker de uitzending mee beginnen.

 37. Zonder Naam

  Het programma heeft nog wat minder inhoud dan de versies van Twan en Humberto (in z’n laatste maanden). Daarnaast is Art van het type ‘pratend pak’, dat z’n taken aan de ene kant professioneel uit voert, maar aan de andere kant nauwelijks in z’n gasten geïnsteresseerd is.

 38. Job

  RTL houdt van de lijdensweg. “het moet nog gaan groeien”, zullen ze wel zeggen. Direct van de buis ermee en voorkom zo verdere reputatieschade.

 39. Dominee Bonk

  Art Rooijakkers moet echt Skoda gaan verkopen, of vertegenwoordiger van kruimeldieven worden. Dat wezen is zo wezenloos saai. Ik wist niet dat er zulke nietszeggende wezens bestonden. Kan hij ontslagen worden? Op staande voet? Wat een weerzinwekkend treurige manier van tv maken. Faillissement RTL in zicht. Ik kijk er sowieso nooit naar. Ik houd het niet langer dan 5 minuten uit. RTL tv is echt voor mislukte randdebielen die geen leven hebben. Amen.

 40. Stan

  Heb gisteren een klein stukje gezien. Gelijk kwam die druktemaakster Ryanne in beeld die even geen zin had om mee aan tafel te gaan.
  Vind het ergens wel sneu voor Art, maar goed, dat had RTL vooraf al kunnen weten. De enige bij RTL die dit nog zou kunnen is Beau.

 41. Verbeterpunt

  @Bart (10:22): het is jouW reacties. Tot uw dienst.

 42. Jouw

  @verbeterpunt Hele ochtend en gisterenavond laat is niet de echte Bart. Deze persoon is heel kinderachtig aan het reageren onder zijn naam en anderen aan het uitdagen in de hoop dat er mensen reageren en denken dat het de echte Bart is. Moet je wel echt een heel kansloos leven hebben als je dat met die warme weer gaat zitten doen.

 43. Mark

  Nog een geluk dat Maarten vanavond niet bij Pauw zit, maar bij M. Anders was Pauw 1,3 miljoen geweest, en Art 100.000.

 44. Remco

  iedereen opgelet opsporing verzocht op het eerste ned

 45. Donald Dumb

  Remco. Ja, dus?

 46. Mick

  Jensen moet met die cijfers weg van RTL5. Zet Jensen op late night afwisselend met Beau en nog iemand. Dit Art(is) avontuur gaat niet lang duren.

 47. Mick

  Moest*

 48. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Horrorscore.
  Dát is een mooi woord.
  En een houten plank met het charisma van een pakje margarine hadden ze al nooit een zó prominente plek mogen geven. Wat Een Blunder.
  Dat is evident. En we weten waar we over praten.

 49. BRAAK

  Daaaaag Art!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.