Voice-over Love Island stopt met ‘goedkope grappen’

Geplaatst op Wed 05 Jun 2019 om 14:45

RTL 5 heeft de voice-over van zijn dagelijkse kijkcijferflop Love Island aangepast, omdat die niet in de smaak viel bij kijkers. Dat heeft de tv-zender bevestigd aan RTL Boulevard. Love Island werkt met twee voice-overs: de Vlaamse Jeroen Verdick en ‘onze’ Rinie van den Elzen, vooral bekend van Joling & Gordon over de vloer en de Barbie-soaps. Het leidt op internet tot kritiek. “Zetten ze zo’n stom ‘lachen om homevideo’s’-stemmetje erachter”, klinkt het bijvoorbeeld.

Bovendien ergeren mensen zich ook aan de platvloerse grappen van de voice-overs. De voice-overs mogen blijven van RTL 5, maar wel moesten ze opnieuw achter de microfoon kruipen.

Er is bijvoorbeeld gesleuteld aan de grappen die ze tijdens Love Island maken, waardoor er minder ‘goedkope grappen’ te horen zullen zijn.

Bovendien moet de Vlaamse voice-over de teksten opnieuw inspreken met een ‘standaard-Nederlands’ accent. “Voor veel fans zal het een verbetering zijn“, denkt RTL Boulevard.

Foto: RTL, Nick van Ormondt
22 Reacties op “Voice-over Love Island stopt met ‘goedkope grappen’”


 1. High Def

  Dus je kijkt naar een totaal debiel programma dat speciaal gericht is op totaal debiele kijkertjes en dan ga je lopen klagen over de bijbehorende debiele grappen. Hoe debiel kan een debiel zijn?

 2. Mink Vaillant

  Hahaha inderdaad.

 3. Albert Verlinken

  @High Def Spot on!

 4. Ron

  Dit gaat echt het verschil niet maken. Teveel moeite voor zo iets onbenulligs.

 5. Elm

  Grappig om te zien hoe dit programma in Engeland een kijcijfer topper is en hier keihard flopt.

 6. Albert Verlinken

  Nog twee weekjes en dan komt er een of ander onbenullig programma met dashcam beelden voor in de plaats of zo. zo goedkoop en 4x zo goed bekeken waarschijnlijk.

 7. Ron

  Ja grappig, maar dat heeft gewoon te maken met de cultuur van dat land en verder wordt het daar veel chiquer gebracht. Ik zag ook iets van een liveshow die ze er aan verbonden, weet niet of dat alleen met de start van het seizoen was of dat ze dit wekelijks hebben. Net zoiets als bij Big Brother. Maar zoiets kan al wat meer sjeu geven. Maar wel een risico als blijkt dat dit ook gigantisch flopt. De uitvoering is dus helemaal verkeerd.

 8. DVDA

  Nou, de Britse jeugd is een stuk (seksueel) lomper dan de Belgische en vooral Nederlandse. Ze worden in het VK, in vergelijking met ons, seksueel nauwelijks opgevoed en dat merk je meteen. Niet alleen in dergelijke tv-programma’s maar let ook maar eens op de Britse jeugd als je op vakantie bent.

 9. Blok

  Waarom hebben Chinezen van die rare hoofden?

 10. Drik

  Die foto zegt genoeg over het niveau van dit programma

  Een tutje dat natuurlijk op papas naam meelift net als al het andere talentloze bn’er nageslacht
  En een steroide koelkast waar de acht erlijkheid vanaf straalt

  Prachtig man wat ze op tv aan proberen te smeren aan de massa’s
  Zo lachwekkend triest en goedkoop allemaal 🤣🤣🤣

 11. Ced

  @Drik, Over papa’s gesproken, wie denk je dat de papa van die kerel op de foto is?

 12. MediaPrak

  Rinie vd Elzen goedkoop? Vrij dure stem hoor. Maar wel heel erg Gordon/Jolink (=smakeloos)

 13. Luca

  Cedje dat is Gertje maar dat wist je al….Gert Verhulst is zijn vader, dus humor heeft ie sowieso niet…. zijn beiden kids van bekende nederlander/belg, dus tsja daar heb je het al

 14. Bart

  @Luca Gert Verhulst geen humor? Zeker nog nooit van Gert Late night gehoord? De leukste late night talkshow van de laatste jaren.

 15. Bart

  @Mediaprak Wel echt een irritante stem.

 16. Laurens

  Advies is om ook de kleuren van het beeld aan te passen. En, ook van eiland te wisselen. Wellicht trekt dit wel de extra kijkers?!

 17. Samson

  Whoooâh Gertje! Gij hebt Karen en Kristel geрaald en uwen zoon heeft Marthe gedekt. Wanneer ben ik eens aan de beurt om Klaasje vоl te blаffen (ik ben immers nen hond)?

 18. Lieke van Lexmond Lover

  Wie zijn die 2 op de foto? ik heb ze nog nooit in dat programma gezien? doen ze mee soms ? weg met die troep

 19. XXXX

  Ik snap er niets van, Love Island is een platvloers programma dus dan passen die platvloerse grappen er toch prima bij?!? Ga nou niet net doen alsof Love Island een hoogstaand programma is en zgn. veel minder ordinair dan Temptation Island. Het is allemaal 1 pot nat, pulp tv, rotzooi dus. ,,Beschaafde” grappen gaan het niveau echt niet verhogen.

 20. Edwin

  Terecht, sloeg echt nergens op die voice-over

 21. Ruud

  De vele positieve nieuwsberichten over Love Island op de site van RTL Boulevard slaan volledig door. RTL spreekt o.a. van een groot succes op Videoland.

 22. Smulpaap

  Die VO teksten en Stem, waren nou net het enige Love Island-achtige aan deze variant

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.