‘Afsluiting overweg in Hilversum ramp voor tv-sterren’

Geplaatst op Wed 05 Jun 2019 om 15:30

De afsluiting van een overweg in Hilversum zadelt tv-sterren (en gewone mensen in de mediastad) op met een enorm probleem. Waar ze nu nog vrolijk door de stad kunnen rijden met hun Porsches en Audi’s, adviseert de gemeente om van maart 2020 tot oktober 2021 – anderhalf jaar lang dus – de fiets te nemen. BNNVARA-presentator Renze Klamer is de eerste tv-ster die het doorheeft. “Alle mensen die in Hilversum werken: DIT WORDT EEN REGELRECHTE RAMP.

Klamer is ongelooflijk bezorgd. “Anderhalf jaar (!!!!!!) Oosterengweg dicht! DOE IETS!“, schreeuwt hij.

De overgang op de drukke Oosterengweg verdwijnt om plaats te maken voor een onderdoorgang. “Die onderdoorgang kan alleen veilig gebouwd worden als de spoorkruising op de Oosterengweg volledig wordt afgesloten voor verkeer“, laat de gemeente Hilversum weten.

De Oosterengweg is een belangrijke verkeersader in Hilversum, onder meer om vanuit het zuiden naar het Media Park te rijden. “Als de Oosterengweg eenmaal afgesloten is, wordt het drukker op het wegennet van Hilversum“, weet de gemeente.

Wat moeten tv-sterren als Linda de Mol, Wendy van Dijk en Martine van Os straks doen? “We adviseren automobilisten in die periode zoveel mogelijk gebruik te maken van de buitenring en binnen Hilversum de fiets te nemen.

EO-bekendheid Manuel Venderbos realiseert zich dat veel mensen straks zullen omrijden via de A1 en dat baart hem zorgen. “Supergaaf als je woont aan een straat die hét alternatief biedt naar de A1…“, zegt hij.

NOS-bekendheid Jeroen Stomphorst vindt dat Klamer moet stoppen met paniek zaaien. “Je bent echt in paniek hè? Je kunt ook via de A1 hoor. Zoveel om is dat niet. En anders: de trein! #autofiel

De bewuste afsluiting en de alternatieve route:

Foto: Pim Hendriksen
20 Reacties op “‘Afsluiting overweg in Hilversum ramp voor tv-sterren’”


 1. Blok

  MC ‘citeert’ iets wat niet is gezegd om reaсties te genereren. Eens zien hoeveel dombj’s er in traрpen.

 2. Blok

  dombo’s*

 3. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Echt vreselijk dit.
  We huilen even mee met de wolven in het bos en plengen dikke krokodillentranen.
  Niemand had dit zien aankomen. 2 jaar treurnis.
  En wie weet, is je carrière bij de omroep alweer voorbij na twee jaar.
  Opschieten!

 4. itisIagain

  ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  1

 5. Huub

  Hahaha. Linda de Mol, Wendy van Dijk én Martine van Os.

 6. ilionx

  doner op met je eentje

 7. ilionx

  döner :D

 8. OMG

  Hij is toch écht wel een beetje gay he?

 9. breaking!

  Geen reclame meer op publieke omroep tot 20 uur, NPO 3 grotendeels regiozender

 10. LLRV

  Wie begint een crowdfunding actie? “Help onze BNers en tv sterren de winter door!” Maar het zijn anderhalf jaar, twee winters mss. Sorry: ANDERHALF JAAR, EEN REGELRECHTE RAMP! Dat zal Renze bedoelen. Maar wacht, is dat niet die linkse Renze, hyper-linkse Renze, die is toch zeker ook hyper-groen. AUTOSCHAAMTE, CO2-neutraal ademen. Kom op Renze! Pak de fiets of …

  “Scotty, beam me to the Mediapark!”

 11. MediaPrak

  Hilversum krijgt een HOV lijn evenwijdig aan spoorbaan Hilversum-Baarn. Die ‘overweg’ zorgde alleen maar voor filles op de ‘ring’. 1 1/2 jaar omrijden (Diependaalselaan) en daarna is het Mediapark een stuk beter bereikbaar

 12. Ron

  Als je doorrijd naar Hilversum Noord kun je via de Johan Gerardsweg het Mediapark benaderen. Dat is dus voor ‘BN’er’ Nederland die uit zuidelijke richting dus een stukje verder rijden. ‘BN’ers’ uit de richting Amsterdam en Blaricum/Laren doen dit natuurlijk al ga ik vanuit…

 13. Jan Mastwijk

  Ze moeten niet zo zeuren daar in de Randstad. Wij in Hoogeveen moeten het ondanks mijn doorgaande strijd nog steeds stellen zonder intercity, en dat is vele malen erger! Zelfs de Violenbus en Violentrein durven het niet aan. Een schande!

 14. west*

  Hilversumradiostad ? geweldig !! niets mis mee

 15. tim

  Wereldnieuws dit, tijd voor een inzamelingsactie op tv voor de slachtoffers

 16. Mick

  En zo zie je maar weer dat dat linkse Hilversumvolk enkel en alleen aan hun eigen bubbel denkt. Komt ook nooit buiten de randstad dat type mens.

 17. Ingrid

  Zijn net mensen,daar in Hilversum 🛵 👑

 18. Y-pet

  Hier kan ik wel om lachen. Ze praten als tsunamislachtoffers. Yvon is er niks bij.

 19. Tim H

  Is dit satirisch bedoeld? Ik kan me niet voorstellen dat het serieus is.

 20. Joost

  Ach wat zielig.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.