‘Afsluiting overweg in Hilversum ramp voor tv-sterren’

De afsluiting van een overweg in Hilversum zadelt tv-sterren (en gewone mensen in de mediastad) op met een enorm probleem. Waar ze nu nog vrolijk door de stad kunnen rijden met hun Porsches en Audi’s, adviseert de gemeente om van maart 2020 tot oktober 2021 – anderhalf jaar lang dus – de fiets te nemen. BNNVARA-presentator Renze Klamer is de eerste tv-ster die het doorheeft. “Alle mensen die in Hilversum werken: DIT WORDT EEN REGELRECHTE RAMP.

Klamer is ongelooflijk bezorgd. “Anderhalf jaar (!!!!!!) Oosterengweg dicht! DOE IETS!“, schreeuwt hij.

De overgang op de drukke Oosterengweg verdwijnt om plaats te maken voor een onderdoorgang. “Die onderdoorgang kan alleen veilig gebouwd worden als de spoorkruising op de Oosterengweg volledig wordt afgesloten voor verkeer“, laat de gemeente Hilversum weten.

De Oosterengweg is een belangrijke verkeersader in Hilversum, onder meer om vanuit het zuiden naar het Media Park te rijden. “Als de Oosterengweg eenmaal afgesloten is, wordt het drukker op het wegennet van Hilversum“, weet de gemeente.

Wat moeten tv-sterren als Linda de Mol, Wendy van Dijk en Martine van Os straks doen? “We adviseren automobilisten in die periode zoveel mogelijk gebruik te maken van de buitenring en binnen Hilversum de fiets te nemen.

EO-bekendheid Manuel Venderbos realiseert zich dat veel mensen straks zullen omrijden via de A1 en dat baart hem zorgen. “Supergaaf als je woont aan een straat die hét alternatief biedt naar de A1…“, zegt hij.

NOS-bekendheid Jeroen Stomphorst vindt dat Klamer moet stoppen met paniek zaaien. “Je bent echt in paniek hè? Je kunt ook via de A1 hoor. Zoveel om is dat niet. En anders: de trein! #autofiel

De bewuste afsluiting en de alternatieve route:

Foto: Pim Hendriksen

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen