Vlaamse publieke omroep zet ‘historische tv-fout’ recht

Van 2001 tot 2008 was 1 Jaar Gratis een van de populairste quizprogramma’s in Vlaanderen. Elf jaar later wordt de succesformule helemaal opgefrist en nieuw leven ingeblazen door Thomas Vanderveken en daarmee wordt een ‘historische tv-fout’ rechtgezet. Dat zegt de presentator in een persbericht van de publieke omroep Eén. Het basisconcept van 1 Jaar Gratis blijft ongewijzigd. Het is een quiz waarin de hoofdprijs het netto jaarloon van de meest verdienende kandidaat is. 

Thomas Vanderveken vertelt: “Sommige programma’s hadden nooit gemaakt mogen worden. Maar de legendarische quiz 1 Jaar Gratis had nooit afgevoerd mogen worden. Die historische fout wordt nu rechtgezet.

Waar bij ons de televisiequiz Weekend Miljonairs nieuw leven in is geblazen, gaan de Vlamingen dus 1 Jaar Later reanimeren. “1 jaar gratis is een ijzersterk format dat perfect past binnen wat we vandaag met Eén willen brengen”, zegt netmanager Olivier Goris. “Een ontspannend programma waar je met de hele familie van kan genieten.”

1 Jaar Later is een quiz waar mensenkennis minstens even belangrijk is als feitenkennis en de mensen thuis kunnen meespelen.

Het programma is volgend jaar te zien op Eén. Het exacte uitzendmoment is nog niet bepaald.

Foto: VRT

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen