Thank You For The Music bescheiden succes op SBS 6

Geplaatst op Sun 16 Jun 2019 om 9:15

SBS 6 heeft eindelijk een bescheiden tv-succes te pakken: Thank You For The Music zag zijn scores zaterdagavond stijgen na de veelbelovende start van vorige week. De show groeit van 582.000 kijkers (12 procent) naar 619.000 kijkers (14 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Normaal gesproken gaan nieuwe programma’s van SBS 6 veel slechter van start, maar deze muzikale show van de 38-jarige Kim-Lian van der Meij doet het alles behalve slecht.

Drie BN’er-duo’s spelen in het programma diverse muziekspellen met elkaar. Elk duo bestaat uit een vaste teamcaptain: Soundos el Ahmadi, Sanne Hans en Johnny de Mol, de zoon van SBS-baas John de Mol.

Sanne Hans zei voorafgaand aan de première: “Eigenlijk is het ‘t nieuwe Ik Hou van Holland, maar dan met alleen muziek. Het is minstens zo hilarisch.

Al met al is 619.000 kijkers (14 procent) voor SBS 6-begrippen dus niet slecht. Het programma scoort maar liefst 69 procent boven het laatste weekgemiddelde van de zender en dat is een behoorlijke prestatie.

Bovendien zit SBS 6 de grote concurrent RTL 4 op de hielen met deze show. Die wist slechts 28 procent kijkers méér te bekoren: Ondertussen in Nederland zette 795.000 kijkers (19 procent) neer.

Zoek De Fouten, dat ná Thank You For The Music wordt uitgezonden, is met 312.000 kijkers (7 procent) géén succes. Dat programma begon vorige week met 345.000 kijkers (8 procent).

Foto: SBS
46 Reacties op “Thank You For The Music bescheiden succes op SBS 6”


 1. Sukkel

  Let op, daar komen ze zo weer. Volstrekt gestoord. De absurde dagelijkse reacties van Erik, NPO-kijker, Veronica-doet-het beter en Wollter.

  Onzinnig, aantoonbaar onjuist, zielig, vooringenomen en elke dag hetzelfde. Laat maar komen sukkels en niet vergeten morgen weer, overmorgen weer. Zet jezelf maar voor gek. Niemand die jullie serieus neemt, zelfs niet als je het elke dag herhaalt.

 2. Frl

  Volgende week weten we meer….

  Fijne zondag

 3. Erik

  Aldus een onderzoek onder 1250 huishoudens (over het algemeen oudere NPO mensen) met een kijkcijfer kastje die staan voor 17 miljoen inwoners.
Hilarisch!

 4. Erik

  Heb weer een gevoelige snaar geraakt merk ik en dit keer bij ‘Sukkel’
  Of het is iemand met een kastje thuis of zij/hij heeft belangen bij de organisatie en wil geen veranderingen en/of is bang.
  Het is goed dat mensen eens gaan nadenken over hoe absurd het is dat we in 2019 nog steeds op deze ouderwetse manier aan het meten zijn.

  En om dit duidelijk maken is kracht van de herhaling noodzakelijk (net als reclames)

 5. Zonder Naam

  Er is gewoon geen concurrentie. Dan zetten mensen die zin hebben om tv te kijken (er zijn nog best wat mensen zonder Netflix) deze onzin toch maar op.

 6. Viking

  @Erik
  Het is gewoon oervervelend om elke keer dezelfde reactie te lezen. Breng dan wat variatie in hoe je je boodschap brengt. Dat kan toch niet zo moeilijk zijn!?

 7. AD (Angela's Dagblad)

  De Columns van TV Godin Angela de Jong worden meer gelezen dan alle SBS6 programma’s bij elkaar worden bekeken!

 8. Yuri

  Dit is geen succes. Wat een onzin om 600.000 kijkers een succes te noemen voor een grote zender als SBS

 9. rob

  heerlijk genoten van Undercover op netflix kan niet wachten op serie 2

 10. Theo

  @Eric,

  eerst eens goed doornemen en onderzoeken voordat jij met je zogenaamde wetenschappelijke bewering komt: https://kijkonderzoek.nl/het-kijkonderzoek-in-vogelvlucht

 11. Jan Versteegh

  We zullen het moeten accepteren, Eric en Wollter zijn net vervelende str×nt vliegen. Je komt er nooit vanaf. Klagen heeft geen zin!

 12. Chef

  ‘t gaat toch redelijk de goede kant op met sbs6. Natuurlijk nog geen topknallers maar toch de laatste tijd wat succesjes.

  Chateau Meiland
  Urk
  Hooeveel ben je waard
  Frank Visser
  Paleis voor een prikkie
  Thank you for the music
  Ook hart van Nederland doet ‘t wat beter.

 13. #NPO kijker#

  SBS 6 heeft eindelijk een bescheiden tv-succes te pakken.

  MC vergeet voor het gemak maar de maandagavond. Martien Meiland met Chateau Meiland met stijgende kijkcijfers.

 14. Drs. G.A.E.S. Bierhalen

  @rob 100% eens, een bijna on-nederlands goeie serie met zeer hoogstaand acteerwerk van o.a. Frank Lammers!

 15. Bob

  @Erik:

  Over kijkcijferkastjes gesproken, het meten van kijkcijfers werkt niet meer zo. GfK peilt onder duizenden leden naar welke televisieprogramma’s lineair en uitgesteld is gekeken en wat de kijkers ervan vonden.

  Tevens wordt via de digitale kabel het kijkgedrag gemonitord.

 16. Dr phil

  Wat is dit sbs 6 toch een k.u.t zender

 17. west*

  Jan Versteegh oh ik dacht dat ik dat was op deze site ,ik ben toch altijd tegendrsaads, en ik weet er niets van??

 18. Klaasje v

  Hart van Nederland die t het goed laatste tijd om dat er geen concurrentie is om half 11. Als straks Art met zn zomershow komt en daarna Beau met een late night show zakken die cijfers weer terug.

 19. Bart

  Erik klaagt hier elke dag over het zelfde maar komt nooit met de oplossing hoe het beter zou kunnen. Zeg maar klaagde medewerker in het bedrijf maar houd tijdens een vergadering zijn mond dicht. Dit soort types zijn dan altijd boos en zielig als ze er uit vliegen bij een reorganisatie. Aan mensen zoals Erik heb je niks in een samenleving.

 20. Klaasje v

  Doet

 21. "Veronica Doet Het?....Beter!":

  K.u.t. = kwalitatief uitermate teleurstellend.

 22. west*

  @ ROB, Even kijken of je straks ook nog zo zal genieten, als er reclame op komt!!

 23. Sjaak

  Gisteren alle 4 de afleveringen van Chernobyl gekeken. Snap niet waarom deze serie niet in Nederland uitgezonden wordt. Kijk nooit meer naar die platte NPO / RTL / SBS rommel.

 24. west*

  Ook Netflix zal in de toekomst moeten adverteren, het geld dat gemoeid is met de inkoop van content is schrikbarend hoog Ook videoland zal dat merken als ze bkijven opboksen tegen Netflix om geen gezichtverlies te lijden , er steeds weer nieuwe titels bij te voege!en als Nextflix met reclame komt, zal Videoland niet achterblijven

 25. west*

  @ Sjaak Zal wel met rechten te maken hebben!

 26. Sjaak

  @west* Sun 16 Jun 2019 om 10:07
  Misschien wat minder aan voetbal uitgeven, dat kunnen de commercielen wel doen. En met dat geld programma’s uitzenden die wat meer diepgang hebben.

 27. Curryworst

  Die Soundos el Ahmadi zag ik eergisteren toch ook in een spelletjesprogramma voorbij komen. Stond ze ook achter een desk met iemand anders.
  Beetje vragen beantwoorden, grappig willen zijn en zo.

  Waarschijnlijk zit haar carrière zo in het slop na het DWDD debacle dat ze voor het snelle geld heeft gekozen.

 28. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wat is er dan zo hilarisch aan dit hele programma.
  Wij zien een ‘lach-of-ik-schiet’ mevrouw die niet leuk is als ze haar grappen voorleest van de autocue, we zien de zoon van John de Mol die de gunfactor van een downie heeft en we zien Sanne Hans.
  Graag méér Sanne Hans en nog een paar andere mensen mét talent verzamelen en dan opnieuw beginnen. Dit was een halfzachte aanfluiting. Als we dom willen lachen dan gaan we wel naar de kroeg.

 29. Ron

  Erik, copy/paste elke dat zijn ‘betoogje’ hier neer, maar is verder niet inhoudelijk en komt met slappe argumenten. De kijkcijfers zijn nog steeds een representatief! aandeel van de Nederlandse bevolking. Als dat niet zo zou zijn had er al lang wat aan gedaan geworden. Dus neen Erik je slaat zoals elke dag dezelfde wartaal uit….next.

 30. Mick

  Ik vind die Soundos verschrikkelijk, maar het programma is wel een stuk beter dan Ondertussen in Nederland, RTL levert veel kwalitatief mindere programma’s af momenteel. Ik vond de vorige zaterdagavond véél beter met Kees&Co, Paul Pakt Uit en de Tv kantine. Gelukkig is Millionairs er nog, want OiN is het slechtste wat ik in jaren heb gezien, een beetje het niveau van dat zure VPRO snijtafel zootje.

  Hopelijk kan Talpa ook goede eigen series op zaterdag programmeren.

 31. Jan

  @Pluk van de Petteflet: Wie ben jij om al je reakties met “we of wij”te beginnen?
  Gewoon een permanent menstruerend takkewijf die denkt dat ze heel wat is.
  Hou eens een keer een tijdje je bek, NIEMAND zit op jouw aanstellerige humor te wachten.

 32. Viking

  Jan, denk aan die ANWB bejaarden met gelijkgekleurde jassen en fietstassen. Die spreken ook in de we-vorm.

 33. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Jan, snuif ff lekker een aspirientje, muts, daar zal je van opknappen. Next.

 34. Viking

  Niks next. Jan heeft gewoon gelijk.

 35. ano@niem.nl

  Thank you for the Music gaat alleen maar meer stijgen. Het lijkt wel of er tussen aflevering 1 en 2 geevalueerd is want ik vond dat in aflevering 2 de vaart er veel beter in zat en het allemaal wat losser was. Het format kan nog worden bijgeschaafd en Soundos kan ook vervangen worden op den duur.

  Maar ik voorspel een verdere stijging, gewoon omdat RTL met Umberto goeinafent niet veel soeps aflevert en er verder ook geen concurrentie is waardoor de kijkers 6 weten te vinden.

  Weekend Miljonairs scoort ook bagger en is weer tenenkrommend slecht met al dat gerek bij die vragen. Hier zit niemand meer op te wachten.

 36. emmely

  Ik ben heel blij om te zien dat het de laatste weken goed gaat met SBS6.
  Er zitten heel wat leuke programma”s in de lift. Ik hoop dat ze de verworven succesjes vasthouden. Yes, ik ben fan van SBS6. Zit met spanning te wachten op Linda en Wendy.

 37. Rob

  Leuk succesje voor SBS al denk ik dat programma in bv sep/okt niet overeind blijft tegenover npo 1 en 4 op prime time. Hopen dat ze een evt 2e seizoen goed programmeren bv op de zaterdagavond na Linda om 21:30 na bvik hou van Holland.
  Sowieso ben ik wel benieuwd naar de weekend programmering van 6 in het nieuwe seizoen. Linda gaat wel scoren met miljoenenjacht en ik hou van Holland, maar lukt om bv na miljoenenjacht ook te scoren/ dat de kijker blijft hangen op 6? Of zappen de kijkers massaal dan naar 1 en 4.

  Ook de programmering van 4 in het weekend straks in het nieuwe seizoen wel benieuwd naar. Wat gaan ze tegenover miljoenenjacht programmeren ? . Expeditie R is een optie misschien ?En wat tegenover Linda op zaterdagavond?. De volgende programma’s zijn bekend voor de zaterdagavond : dancing white the stars -Paul-
  praat Nederland met me- weekend miljonairs (verwacht ik ook een nieuw seizoen wel)- wie ben ik- HGT?- all you need ?.
  Onbekend nog: Ooh wat een jaar ..geen officieel bericht gezien nog of op 4 blijft?.
  Ik zie nog wel gebeuren dat straks eerst dance dance dance tegenover dancing white the stars staat en daarna ik hou van h tegenover Ooh wat een jaar.
  Zondag bekend o.a : Meisje van plezier- famy kruys – 1 tegen 100 – nog onbekend of op 4 blijft : weet ik veel
  Wie meer weet graag aanvullen deze lijst.

 38. Frl

  Volgende week maar afwachten…..

  Fijne Zondag

 39. Ik kijk wel

  Eindelijk een programma die niet ordinair schreeuwerig is.
  Genot om naar te kijken.

 40. Even reageren

  Chernobyl op HBO gekeken. Een absolute aanrader. Wat een spannende en goede serie!

 41. Henk

  @Yuri: Dat geld net zo goed voor RTL4. Daar komen de kijkcijfers vaak niet meer boven het miljoen uit. Het is een tendens die bij alle tv zenders speelt, dat de kijkcijfers veel lager uitvallen. En SBS heeft altijd veel minder gescoord dan haar concurrent RTL4.

 42. Nutkikker

  @Even reageren
  Ja hè, vooral het verrassende einde. Not.

 43. aammehoela

  Het zal allemaal wel. Dit soort programma’s boeit me niet en zeker zolang er iedere keer weer die ir ritant e reclames er tussen zitten.

 44. Lieke van Lexmond Lover

  Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik vond Thank you for the music leuker om naar te kijken dan dat programma van Humberto!
  Ondertussen in NL was bedroevend slecht en saai

 45. J

  @Rob:
  Weekend programma’s RTL4:
  – Dancing With The Stars (vanaf zat. 7 september 20:00 uur)
  – The Big Music Quiz
  – De Battle
  – Holland Belgie (zaterdag)
  – All You Need Is Love (zaterdag nov/dec)
  – De Nummer 1 Show
  – De Kleinste Show Van Nederland
  – The Masked Singer (vrijdag tussen TVS en TVOH ??)
  – Een Tegen 100 (zondag)
  – De Weg Naar Het Miljoen (zondag)

  SBS6:
  – Dance Dance Dance (zaterdag)
  – Superkids (vrijdag)
  – Ik Hou Van Holland (zaterdag)
  – Komt Een Man Bij De Dokter
  – Miljoenenjacht (zondag)
  – Sterren Dansen Op Het Ijs
  – Farla, man of mystery

  DDD waarschijnlijk gewoon van 20:30 – 22:25 en dan gewoon HVNL.
  Vervolgens IHVH 20:30-22:00 en om 22:00 nieuw seizoen Komt een Man…

 46. MC bezoeker

  @J Ik denk dat niet alles in het weekend terecht komt. The Big Music Quiz verwacht ik bijvoorbeeld op de donderdag 21:30. De spelshow: Schat, Je Kent Me Toch zou bijvoorbeeld wel weer op de zondagavond 20.00-21:30 kunnen komen. All You Need weer naar de wintermaanden januari/februari??

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.