SBS 6 blij: ‘Hart van Nederland al vier dagen in top tien’

Marc Veeningen, de hoofdredacteur van Talpa Nieuws, is er trots op dat Hart van Nederland het de afgelopen dagen zo goed doet. Het late-avondprogramma van SBS 6 staat al vier dagen op rij in de kijkcijfer top tien. Dat laat hij weten op Twitter. Hart van Nederland bezette woensdag zelfs de vierde plek met een score van 853.000 kijkers (23 procent), nog meer dan Pauw er had. “Al sinds zondag staat Hart van Nederland in de top 10 van best bekeken tv-programma’s. Gisteravond op 4.

Veeningen wijst erop dat Hart van Nederland een echte vaste waarde is in tv-land. “Veel (vaste) kijkers en een relatief klein hardwerkend team maken dit programma groot.”

Het succes heeft er volgens hem mede mee te maken dat Hart van Nederland dichtbij de kijker staat. Özcan Akyol klaagde een paar maanden geleden in zijn programma Eus in Medialand over de kloof tussen burger en media.

Veeningen, die destijds net was overgestapt van Omroep Gelderland naar Talpa, zei destijds: “Eus in Medialand heeft een punt. Maar er is al meer dan twintig jaar een landelijk tv-programma dat wél elke dag het nieuws van buiten de randstad laat zien. En Hart van Nederland trekt daarmee dagelijks nog altijd bijna 1 miljoen kijkers. Hoor je de journalistieke elite dus ook nooit over…

Nieuwsuur-verslaggever Rudy Bouma daarop: “Ik heb voor voor het programma van Eus daarom meerdere keren contact gezocht met jullie HR en persdienst (om ook jullie kijkers te laten interviewen door Eus) maar helaas kwam daar niets uit…

Veeningen: “Wat jammer. Kan niet achterhalen hoe dat toen gegaan is (werk hier pas sinds december), maar ik had hier graag aan meegewerkt.”

Hart van Nederland vormt al jaren een succesvolle tandem met Piets Weerbericht, maar dat programma wordt om onduidelijke redenen gekielhaald: Piet Paulusma is de succesvolste presentator van SBS 6.

Foto: SBS

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Welk trio ziet u graag meedoen aan de knikkershow Marble Mania?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in januari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen