SBS 6 blij: ‘Hart van Nederland al vier dagen in top tien’

Geplaatst op do 06 jun 2019 om 16:00

Marc Veeningen, de hoofdredacteur van Talpa Nieuws, is er trots op dat Hart van Nederland het de afgelopen dagen zo goed doet. Het late-avondprogramma van SBS 6 staat al vier dagen op rij in de kijkcijfer top tien. Dat laat hij weten op Twitter. Hart van Nederland bezette woensdag zelfs de vierde plek met een score van 853.000 kijkers (23 procent), nog meer dan Pauw er had. “Al sinds zondag staat Hart van Nederland in de top 10 van best bekeken tv-programma’s. Gisteravond op 4.

Veeningen wijst erop dat Hart van Nederland een echte vaste waarde is in tv-land. “Veel (vaste) kijkers en een relatief klein hardwerkend team maken dit programma groot.”

Het succes heeft er volgens hem mede mee te maken dat Hart van Nederland dichtbij de kijker staat. Özcan Akyol klaagde een paar maanden geleden in zijn programma Eus in Medialand over de kloof tussen burger en media.

Veeningen, die destijds net was overgestapt van Omroep Gelderland naar Talpa, zei destijds: “Eus in Medialand heeft een punt. Maar er is al meer dan twintig jaar een landelijk tv-programma dat wél elke dag het nieuws van buiten de randstad laat zien. En Hart van Nederland trekt daarmee dagelijks nog altijd bijna 1 miljoen kijkers. Hoor je de journalistieke elite dus ook nooit over…

Nieuwsuur-verslaggever Rudy Bouma daarop: “Ik heb voor voor het programma van Eus daarom meerdere keren contact gezocht met jullie HR en persdienst (om ook jullie kijkers te laten interviewen door Eus) maar helaas kwam daar niets uit…

Veeningen: “Wat jammer. Kan niet achterhalen hoe dat toen gegaan is (werk hier pas sinds december), maar ik had hier graag aan meegewerkt.”

Hart van Nederland vormt al jaren een succesvolle tandem met Piets Weerbericht, maar dat programma wordt om onduidelijke redenen gekielhaald: Piet Paulusma is de succesvolste presentator van SBS 6.

Foto: SBS
29 Reacties op “SBS 6 blij: ‘Hart van Nederland al vier dagen in top tien’”


 1. Ron

  Tja, en toch gaat het stoppen naar alle waarschijnlijkheid…Bovendien scoort HvNL altijd goed tijdens de zomermaanden….

 2. Meneer Kaktus

  Heeft Oom Sjon SKO ook opgekocht?

 3. skol

  komt troch us Piet

 4. Jelte

  Zijn ze daar trots op? Volgens mij waren er jaren dat het in de top 5 stond dagelijks.

 5. Eddie

  @Ron: luIletje rozenwater.

 6. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Precies. Stoppen op het hoogtepunt!
  Of even snel Patsie de Patsie Brard aan die desk zetten.
  Dan is het ook snel gepiept met het succes en de populariteit.
  Topper. Next!

 7. Wolter

  Nepnieuws! Veronica doet het beter!

 8. Henk

  @Wolter
  Veronica is slechts een oubollige merknaam.

 9. Alotta Fagina

  Kan echt wel door één presentatette gepresenteerd worden i.p.v. twee, scheelt een hoop geld.

 10. Ja nee

  Solopresentatie isp een tijdlang uitgetest maar sloeg totaal niet aan bij de kijker.

 11. White Angel.

  Wij kijken graag naar SBS 6, en wat een ander daarvan vind dat boeit ons niet.
  Wij kijken naar wat wij leuk vinden.

 12. Meneer Kaktus

  Hart van NL gepresenteerd door 2 naakte jonge stoten van een jaar of 25: dan zat Meneer Kaktus elke avond likkebaardend in de caravan.

 13. Virginia Rens

  Wat lief dat je aan me denkt Kaktus

  Vanavond vervang ik Selma, dus als je me zoekt, ik ben op het terrein van de Rietlanden.

 14. west*

  @ White Angel u weet toch dat u niet naar TALPA of NPO hoort te kijken
  van 98% van de MC reageerders , zij hebben ook altijd een vooroordeel
  maar zetten RTL op een voetstuk ~! de domheid van zulke lui is met geen pen te beschrijven en RTL profiteert van die domheid!

 15. Baron von Habenichts

  Maar ze heeft best wel goeie tieten op die foto.

 16. Baron von Habenichts

  Over foto’s gesproken…
  Vroeg of laat gaat MC voor de bijl met al die gestolen stills zonder auteursrechten.
  Als een beeldbank daar werk van maakt is het over en sluiten. Of niet Getty?

 17. Wolter

  Henk is een schuilnaam van 1 van die vele Hilversumse elitemensen die er alles aan doen om de best scorende zender van Nederland -Veronica- zwart te maken en de werkelijke kijkcijfers tegen te houden! Maar ooit komt de waarheid naar boven zonder dat iemand dat tegen kan houden, want Veronica doet het beter!

 18. Ot van Sien

  Psst, Wolter, kijkcijfers hebben?

 19. Mick

  Het huidige decor, vormgeving en leader zijn echt verschrikkelijk, enkel de tune is steengoed. Breng rood terug en een mooi decor! Het is toch niet te geloven als je dat huidige ding ziet en dan dat decor van 2012, wat een achteruitgang.

 20. Bep

  Beschaafde, vertrouwde gezichten die mij nog even bijpraten voordat ik ga slapen.Serieus en vriendelijk. Selma, Sandra, Marlayne, Eveline,Galyon.John zal ze binnenkort wel gauw vervangen voor onnozele giechelende meiskes.John weet een omroep om zeep te helpen.

 21. Sandertje

  Voor John het vaste team eruit gooide keken er dagelijks meer dan één miljoen kijkers.

 22. Michael

  haha, trots op 4 dagen in de top 10.Voor het jaar 2011 (de mol/sanoma overname) stond dit programma ELKE dag in de top 5.

 23. Zucht

  Hart van Nederland is een vorm van ramptoerisme. Deze week was het stormachtig. Vandaar meer kijkers.

 24. Liesje

  Meneer de Mol wil er eigenlijk van af en heeft een voorschot genomen met het ontslag van Paulusma. Het zou te volks zijn. Ben benieuwd of hij principieel blijft of dat hij toch een opportunist blijkt te zijn.

 25. Laurens

  Maar Piet blijft topscorer. Daar kan geen Hart van Nederland tegen op. Ook al Twitter je je suf! Goed gedaan John. Ga zo door!

 26. pinda

  Gaat binnenkort toch van de buis, John de Mol wil niks dat goed scoort. Zie Piet Paulusma. Nee, doe dan maar Homevideo’s of knip en plak programma DE 25, dat scoort tenminste

 27. Mark

  HvNl haalde vroeger altijd al meer kijkers in de zomer, want dan gaan mensen die buiten zitten net naar binnen. Ze hebben wel eens tussen de 1,5 – 1,9 miljoen gezeten een hele zomer lang, soms nog meer dan 8 uur journaal.

 28. T

  Het best scorende SBS programma is Hart van Nederland, symbool voor het “oude” SBS wat volgens ome De Mol écht op de schop moest.

  Maar wat blijkt….Gordon, Jandino, Johnny, Albert en alle andere nieuwe sterren kunnen bij SBS alleen maar dromen van dat soort kijkcijfers…

 29. Talpa is er voor het tok kenieuws

  Een kinderhand is snel gevuld. Blij met een lege dop.

  De gunfactor is ver te zoeken. Gekochte geldgraaiers zijn binnengehaald om de simpele kijker te bedienen. Tja wat een blijheid.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.