Na Amsterdam/Rotterdam Project nu Platteland Project

Beau van Erven Dorens keert na The Amsterdam Project en Het Rotterdam Project met een derde programmaserie over daklozen. Die zal echter búiten de Randstad worden opgenomen. Dat vertelt de presentator in De Telegraaf. Van Erven Dorens is er alweer drie maanden mee bezig. “Dat speelt zich deze keer helemaal buiten de Randstad af. We maken in Hilversum veel tv vanuit Amsterdam of Rotterdam en hooguit een klein beetje Utrecht. Ik wilde dat eens anders aanpakken.”

Zijn daklozenshows zijn arbeidsintensief. Heeft hij daar nog wel tijd voor nu hij het nieuwe RTL Late Night gaat presenteren? “Ik moet wel selectief zijn: ik kan niet honderdduizend dingen doen.”

Stoppen met zijn maatschappelijk betrokken programma’s doet Van Erven Dorens niet. “Zelf heb ik al een reeks van programma-ideeën over subculturen waar we eigenlijk niets van af weten. Wat ik vooral interessant vind, is om een aantal individuen te helpen en daardoor hun hele wereld aan de kijker te laten zien.”

Dit soort programma’s zijn ‘best zware kost’, zegt hij. “Voor de deelnemers, voor mij en m’n team, maar ook voor de kijker is het best heftig. Ik denk dat wel goed is om hier aandacht aan te geven.”

Tegelijk lijkt het me goed voor mezelf dat ik straks met RTL late night wat anders ga doen. Maar nee, ik las geen pauze in voor dergelijke programma’s.”

Het Telegraaf-interview met Beau van Erven Dorens over het lopende seizoen van Beau en de Veteranen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen