Liedje Danny Vera op de radio, auto’s aan de kant

Sommige mensen in Nederland zetten hun auto aan de kant als het nieuwe liedje van Danny Vera op de radio is. Dat beweert de huiszanger van Veronica Inside in gesprek met De Telegraaf. Vera heeft de single Roller Coaster uitgebracht. “Het was mijn vriend en Radio 2-dj Rob Stenders, die aan mij vroeg welk nummer hij van mijn nieuwe album Pressure Makes Diamonds kon draaien. Ik zei dat ik Roller Coaster wel een lekker akoestisch nummer vond“, legt de zanger uit.

Toen Vera de volgende dag ook nog toevallig bij Tijd voor Max aan tafel zat, heeft hij het opnieuw gezongen. “Dat gevoelige liedje over pieken en dalen in het leven koos ik ook uit omdat het gewoon erg praktisch is om in een tv-studio te zingen. Ik heb dan alleen mijn akoestische gitaar nodig en kan de band thuislaten.

Het liedje slaat aan, merkt Vera. “In verschillende hitlijsten, op Spotify en bij de radiozenders scoort het nummer enorm. Het is echt ongelooflijk.”

Het leek wel een gekkenhuis toen het liedje een aantal keren op de radio voorbij kwam. Ik hoorde dat automobilisten zelfs aan de kant gingen staan en sommige luisteraars een traantje moesten wegpinken.”

En dat terwijl Vera helemaal niet in de hitlijsten wil. “Misschien ben ik daar een te nuchtere Zeeuw voor. Ik wil gewoon mooie liedjes schrijven en zingen.

Het Telegraaf-interview met Danny Vera kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen