Jan Roos: ‘De Mol vindt mij soort massamoordenaar’

Jan Roos heeft zijn column in de Radio Veronica-show Veronica Inside puur en alleen te danken aan Wilfred Genee, want de grote Talpa-baas John de Mol vindt hem een soort massamoordenaar. Dat heeft de opiniemaker disdag gezegd in VI. Genee confronteerde Roos ermee dat hij achter elke boom een vijand zou zien. “Jij denkt veel te veel in te complotten, man. Dat was echt geen opzetje. Je ging er bij Pauw & Jinek zelf met open ogen in omdat je te overmoedig was op dat moment.”

Roos denkt dat Pauw en Jinek een aanval tegen hem hadden voorbereid. “Het was een-op-een uitgeschreven. Alexander Pechtold had de speech bijna geschreven voor zijn neus liggen.”

Genee: “Ik heb nog met Jeroen Pauw nagezeten en hij zei: ‘Die mensen denken altijd zo in complotten, dat is zo belachelijk.’ Waarom denk je inderdaad altijd in complotten, Jan?

Roos: “Ik denk helemaal niet altijd in complotten, Wilfred.”

Genee: “Het feit dat mensen jou op dit moment niet helemaal velen vind jij toch ook een complot, of niet? Wij velen jou wel, hè, voor de duidelijkheid. Wij zijn vrienden van jou.”

Roos: “Ja, kijk, daar zie ik helemaal geen complot in. Wat ik alleen een beetje vreemd vind, is dat ik bij sommige mensen – en jij weet wel over wie ik het heb, jullie grote baas (John de Mol, red.) – wordt gezien als bijna een soort van hele enge massamoordenaar, terwijl ik helemaal niets misdaan heb ooit. Dat begrijp ik niet helemaal.

Genee heeft daar wél begrip voor. “Je schiet verbaal nog wel eens uit de bocht, Jan.”

In de show van Genee krijgt Roos een podium om zijn columns voor te lezen. Ditmaal maakte hij gehakt van Yvon Jaspers.

Foto: SBS

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen