Huub Stapel ergert zich aan RTL: ‘Totaal disrespect’

Huub Stapel is woest over het feit dat RTL 7 aldoor een versnelde versie van zijn vroegere film Amsterdamned herhaalt. Het is een totaal disrespect naar de makers toe. Dat zegt hij dit weekend in het AD. Amsterdamned, uit het jaar 1988, werd recentelijk wederom uitgezonden door de mannenzender van RTL. “Regisseur Dick Maas stuurde me die avond nog een bericht dat de zender de films weer te snel afspeelde, waardoor wij een halve octaaf hoger klinken“, zo laat hij weten.

Het is geen geluid, vindt Stapel. “Dat is echt verschrikkelijk om aan te horen, van die halve kinderstemmetjes. En het getuigt van een totaal disrespect voor de maker.”

RTL is hier al lang geleden over verwittigd, meent hij. “Er is al zo vaak wat van gezegd, maar kennelijk denken ze daar: het zal ons rotten, als het maar beweegt.”

Zelf kijkt Stapel niet naar die herhalingen. “Het doet me helemaal niets als ik die oude beelden zie. Ik ben slecht in terugkijken en nostalgie, das war einmal. Punt. Alleen de toekomst telt.”

RTL laat in een reactie op NU.nl weten: “We weten dat het uitzendmateriaal van Amsterdamned waarover RTL beschikt niet optimaal is in de ogen van de makers. We zijn daarom bezig met een nieuwe versie. Deze zal bij de volgende uitzending van Amsterdamned ingezet worden.

Het AD-interview met Huub Stapel kunt u lezen via Blendle.

Foto: AVROTROS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen