Finishmoment Maarten in M trok bijna 2 miljoen kijkers

Geplaatst op Tue 25 Jun 2019 om 10:35

Het finishmoment van Maarten van der Weijden tijdens de uitzending van de Margriet van der Linden-talkshow M trok maandagavond bijna 2 miljoen kijkers naar NPO 1. Dat meldt de NOS, die zijn Elfstedenzwemtocht versloeg, in een persbericht. Met gemiddeld 1,4 miljoen kijkers zette M een kijkcijferrecord neer, maar nu is dus ook duidelijk hoeveel mensen er keken tijdens de kijkcijferpiek. “In deze tijd van het jaar kijken er normaal rond dat tijdstip circa 800.000 mensen naar NPO 1.

Nederland leefde de afgelopen dagen massaal mee met de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden voor het goede doel. “Bijna 4,2 miljoen mensen hebben de verrichten van Van der Weijden op televisie gevolgd.”

Ter vergelijking: vorig jaar keken 2,3 miljoen mensen naar de Elfstedenzwemtocht en trok de huldiging 1,4 miljoen kijkers.

Ook op internet deed de zwemtocht het goed. Het liveblog op de NOS-app en NOS.nl is gisteren 2,6 miljoen keer bezocht. Via YouTube zond de NOS een 360 graden livestream uit. “Die is 4,5 miljoen keer bekeken en daarmee de meest bekeken video van dit moment.”

Foto: NOS
30 Reacties op “Finishmoment Maarten in M trok bijna 2 miljoen kijkers”


 1. Paolo

  Zeer mooi moment. Van der Weijden, vol doorzettingsvermogen. Te zien hoe massaal men hem kwam aanmoedigen. Zijn lieve vrouw, ‘papa, papa roepende kinderen’ en zijn nuchtere ouders met een vader die zojuist uit het Ziekenhuis was onstlagen. Mooi. En ook Dionne en Joris deden ‘leuk Nederlands’ verslag.

 2. Ron

  Een historisch TV moment, de superlatieven en clichés waren weer niet van de lucht, maar was er ook wel klaar mee met dat Maarten van der Weijden gedweep het hele weekend en de weken vooraf. Wat een aandachttrekkerij voor een goed doel, laat dat duidelijk zijn. En Maarten, de dorpsdominee liet het zich behoorlijk welgevallen en zwom daar met een ware erectie door het water met met zoveel aandacht rondom zijn persoon. Brr.

 3. Kjærby

  Mijn finishmoment trekt ook miljoenen spеrmatozoa.

 4. iam

  Lijkt mij dat hij niet nog een derde keer opgaat. Deze keer snapte ik sportief : het volbrengen van de tocht, daar waar hij voortijdig strandde. Ik zie geen reden om het nog een keer te doen. Mooi moment om te stoppen met het maatschappelijk verantwoord sporten. Zogenaamd voor het goede doel, maar ondertussen ter ere en hulde van de sporter. De Roparuns, alpe du zes, etc etc. Kunnen wat mij betreft opgeheven worden. De kosten hiervoor rechtstreeks naar de goede doelen. En als men wil sporten gewoon aan een wedstrijdje meedoen zonder daar een “zogenaamd goed doel aan te koppelen”.

  Ik ben bang alleen dat men niet meer wil doneren. In essentie vind ik de koppeling sportieve prestatie met daaraan gekoppeld ophalen geld voor goed doel niet kloppen.

 5. DD

  Beste Paolo, wat bedoel je in godsnaam met: leuk Nederlands.

 6. EnZoIsHet!!!

  Ik word hier zo misselijk van …dat enge kneuterige volkje..Denk dat ik ga emigreren. Mensen onthou nu een ding: aan een ziekte kan je doodgaan en dan helpt dat zwemmen echt niet. Tis wel een manier om in de belangstelling te komen. Bah!!

 7. west*

  Ik vraag mij af welke zieltjes uren langs het water staan omdat die man 5 sec voorbij zwemt. Zelfs met kids.
  Ja goedkoop is het wel voor die armoedzaaiers.

 8. joost

  Maarten heeft zelf kanker gehad en overwonnen. Hij weet waarvoor hij het doet
  De opbrengst gaat naar een goed doel.
  De kritische en domme reacties hier hebben wellicht zelf in directe familie niet ondervonden hoe vreselijk die ziekte is en wat voor een enorm droevige impact dit op het leven van jezelf en naasten heeft.
  Ongepast derhalve.

  Zoals die vreselijk gast met een soort column, bij het programma prietpraat van Prem op de radio1 zondagavond, die Maarten volledig diskwalificeerde door te zeggen dat Maarten het deed om aandacht en geld en dat hij in het verleden kriek zou hebben over buitenlandse kinderen of zoiets.
  Prem moet direct weg van de Nederlandse radio.
  We hebben niks aan dit soort linkse anarchisten.

 9. Mats van Bergen Henegouwen

  @ Ron

  Daar wil ik me graag bij aansluiten.
  Ik vind Maarten ook een klein beetje een engerd.
  Een zwemmende Arie Boomsma.

 10. Dirk

  Wat een foute en afgunstige reacties van sommigen hier.
  Wie haalt van deze “azijnzeikers”, er, na 2x , totaal even bijna 10 miljoen euro op t.b.v de kankerbestrijding ?

  Wat doen jullie ervoor? Heeft er ooit in jullie familie iemand kanker gehad en is er aan gestorven.

  En het feest er omheen wordt door de meeste Nederlanders zelf veroorzaakt en ook gemaakt, daar kan Maarten niks aan doen.
  De echte Nederlander loopt n.l. al gauw warm voor een nationaal aandoende gebeurtenis. Niks mis mee. Het houdt onze identiteit in stand.
  Zie voetbal hausse of feestdagen oranje etc.

 11. Gert-Jan

  @ Ron + kwallennaam van Bergen Henegouwen:

  Wat een misselijke reactie van jullie !

 12. Hans S.

  Erben is niet meer om aan te horen en Maarten heeft de aandacht gekregen die hij zich wenste.

 13. Ron

  @Gert-Jan: ik geef enkel mijn mening.

 14. gerdien

  Ojé: als ik nou zeg dat van mij dat circus ook niet hoeft ben ik dan ook afgunstig? Of weet ik niks van kanker? Nou, dat laatste weet ik helaas wel maar gelukkig wordt er heel veel onderzoek gedaan, al tientallen jaren. Het kankerfonds is zo’n beetje het rijkste fonds van het hele land en dan wordt het meeste onderzoek ook nog een internationaal gedaan dus gelukkig zijn ze niet afhankelijk van dit soort aandacht, wat eerder voor minder bekende ziektes als ASL of Duchenne wel het geval was en dan kan je wat mij betreft geen aandacht genoeg vragen. Dit wringt. Het is een geweldig idee om de Elfstedentocht te zwemmen, gewoon omdat het kan en het maar de vraag is of het ooit nog op schaatsen kan. Maar door het zo op te hangen aan de-strijd-tegen-kanker en dan ook nog eens van éen persoon komt er een geur van heiligheid om heen te hangen waar ik niet zo goed tegen kan. Want iedereen is tegen kanker. Dan mag je er dus geen enkele kanttekening meer bij plaatsen. Ook niet dat ze het slim hebben gespeeld om zo te vertragen dat hij precies op primetime binnen kwam. In zijn eigen tempo was hij uren eerder al gearriveerd, hij lag aanvankelijk zelfs uren voor op het officiële schema. Ben ik dan al te cynisch? Ja, vast, maar er was nog maar weinig spontaan aan deze happening. Het was allemaal tot in de puntjes uitgedacht en geregisseerd, niet een zozeer door Van der Weijden zelf maar door types er om heen. Van mij hoeft het allemaal niet. Mag dat?

 15. gerdien

  Wat nu weer??

 16. gerdien

  Ik wordt weer eens tegen gehouden.

 17. Mats van Bergen Henegouwen

  @ Joost.
  Niet overwonnen maar overleeft.
  Het is geen strijd die je kan winnen of verliezen.
  Je hebt onbehandelbare vormen en vormen waar artsen wel wat mee kunnen Maarten had geluk dat hij een behandelbare had.
  Mijn maat heeft pech,onbehandelbare dunne darmkanker.
  Maarten doet het met de beste intenties maar heb helemaal niks met de beste man, alles aan hem irriteert mij,heb ik ook met Dirk Kuyt.
  Ben niet zo gecharmeerd van dominee-types.

 18. Ron

  @Gerdien: spot on, helemaal mee eens. Geregisseerd was het zeker en zeer uit-en voorgekookt. Zal me niets verwonderen dat ze hier een jaarlijks ‘media spektakel’ van gaan maken, met andere deelnemers wellicht. Die 11 stedentocht op ijs komt er toch nooit meer, dan maar zwemmend, voilà…

 19. Mats van Bergen Henegouwen

  @ Gert-Jan

  Over kwallennaam gesproken.
  Konden je ouders niet kiezen??
  Gert of toch maar Jan of beide opa’s vernoemen, ook leuk en origineel.

  En even duidelijk:
  Prestatie vind ik knap.
  Het hele circus er omheen kan me gestolen worden.
  Erben en Dionne , wat een armoe.
  De éen kan niet presenteren omdat het een stijve saaie trien is en de ander wordt altijd ingehuurd als de overtreffende trap van adoratie weer even op tv moet worden uitgesproken.

 20. Lambik

  @EnZoIsHet!!!

  Rot maar gauw op dan. Jou zijn we liever kwijt dan rijk.

 21. Lambik

  @gerdien
  Tue 25 Jun 2019 om 13:22

  Jij bent serieus niet in staat om te bedenken vanwege welk woord in je tekst jouw reactie even wordt vastgehоuden?

 22. Mats van Bergen Henegouwen

  @Ron
  “ Zal me niets verwonderen dat ze hier een jaarlijks ‘media spektakel’ van gaan maken, met andere deelnemers wellicht”

  Ik stel voor M.Borsato, R.Froger, H. Tan en J van koningsbrugge.
  Meteen morgenmiddag maar,met als extra moeilijkheid aan iedere arm en been een baal Portland cement van 50 kg.

 23. Gerdien

  @Lambik: o, jawel: schelden met akelige ziektes. Maar als ik zie wat hier normaal gesproken aan o.m. homofobe, xenofobe en andere dubieuze reacties zonder problemen worden geplaatst vind ik het opmerkelijk hoe teerhartig mc is als het hier om gaat.

 24. Anonymous

  Ik wordt zooooooooo moe van deze man, waarom verzuipt ie niet gewoon.

 25. west*

  Mats, niks beters te doen? Niemand luistert in real life dus geef jij je mening hier maar?

 26. Mats van Bergen Henegouwen

  West,ik volg jou al een heel tijdje .
  De hele dag op MC met de meest kansloze opmerkingen dus praat even voor jezelf, Lutser.

 27. west*

  Aldus Mats de halve zool. Bedtijd knulletje. Daaaaggggg

 28. Anonymous

  West is een undercover moslim , hij bidt met zijn reet naar het Westen, daarom heet hij zo.HAHAHAHAHA

 29. Mats van Bergen Henegouwen

  Hoi,ik ben West* speel de hele dag met mijn pielemuis en tussendoor plemp ik wat frustratie omdat ik geen vrouw kan krijgen, geen baan kan houden dus mezelf als mislukt beschouw.

 30. Robert

  Probleem met dit soort acties is niet de man die zwemt, maar het hele circus is gewoon te veel, als je zappend langs wat zenders gaat is het allemaal die zwemtocht.
  BIJ M, in jeugdjournaal, RTL 4, die Eveline in een bootje, allemaal hetzelfde.
  Goed dat er geld is opgehaald, ben wel blij dat hij het heeft gehaald, anders hadden we weer hetzelfde volgend jaar gehad.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.