Finishmoment Maarten in M trok bijna 2 miljoen kijkers

Het finishmoment van Maarten van der Weijden tijdens de uitzending van de Margriet van der Linden-talkshow M trok maandagavond bijna 2 miljoen kijkers naar NPO 1. Dat meldt de NOS, die zijn Elfstedenzwemtocht versloeg, in een persbericht. Met gemiddeld 1,4 miljoen kijkers zette M een kijkcijferrecord neer, maar nu is dus ook duidelijk hoeveel mensen er keken tijdens de kijkcijferpiek. “In deze tijd van het jaar kijken er normaal rond dat tijdstip circa 800.000 mensen naar NPO 1.

Nederland leefde de afgelopen dagen massaal mee met de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden voor het goede doel. “Bijna 4,2 miljoen mensen hebben de verrichten van Van der Weijden op televisie gevolgd.”

Ter vergelijking: vorig jaar keken 2,3 miljoen mensen naar de Elfstedenzwemtocht en trok de huldiging 1,4 miljoen kijkers.

Ook op internet deed de zwemtocht het goed. Het liveblog op de NOS-app en NOS.nl is gisteren 2,6 miljoen keer bezocht. Via YouTube zond de NOS een 360 graden livestream uit. “Die is 4,5 miljoen keer bekeken en daarmee de meest bekeken video van dit moment.”

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen