Erland Galjaard slaat terug naar Sven Sauvé

Geplaatst op ma 10 jun 2019 om 12:00

Talpa-bobo Erland Galjaard vindt het flauw dat zijn voormalig RTL-collega Sven Sauvé heeft geroepen dat Talpa nu een beetje het RTL van drie jaar geleden aan het worden is. Dat geeft hij aan in de rijdende talkshow van NU.nl. John de Mol heeft lange tijd met een rammelende portemonnee bij de uitgang van het Media Park gestaan en heeft een hele hoop formats en sterren weggehaald bij RTL. Bij SBS 6 probeert hij nu te scoren met jaren oude formules van RTL. Cheap, vindt Sauvé.

De algemeen directeur van RTL vindt concurrent De Mol heel erg 2016, zei hij vorige maand in het NRC. Volgens Galjaard probeert Sauvé daarmee om Talpa in een bepaald daglicht te stellen.

Galjaard vindt dat RTL veel meer terugvalt op oude formules dan Talpa. “Laat ik toch eens iets kritisch zeggen. Als het gaat om oude dingen terugbrengen – want daar heeft hij het over – dan denk ik: ik zie De Zwakste Schakel terug, ik zie Caroline Tensen met Eén tegen 100, Kees & Co. Dat zijn toch niet allemaal nieuwe dingen. Daar was ik meer van, denk ik. Daar ben ik vrij kritisch op.”

Het is makkelijk scoren van Sauvé, vindt Galjaard. “Als ik dat lees, denk ik: slim geformuleerd – want hij probeert ons dan in een hoekje te duwen waarin mensen ons graag willen zien – maar ook daar laten wij niet onze oren naar hangen. Wij zijn bezig met een zender die duidelijk in de problemen zit en om dat stapje voor stapje op te bouwen. RTL is veel verder dan wij, daar heeft hij gelijk in. Ik heb er zelf nog steeds last van dat het zo goed loopt, ha ha.”

Galjaard heeft RTL in een misère achtergelaten. Als laatste wapenfeit heeft hij RTL zijn duurste flop in de historie bezorgd: Twan Huys. “Dat is mij verweten met Twan Huys, hè? Ik denk dat het had kunnen lukken als ze iets meer geduurd hadden. Het leek alsof hij Nieuwsuur aan een tafel zat te maken en daarvan wist je zeker dat het niet ging lukken. Het gaat om de insteek. Bij College Tour zag je een heel andere Twan Huys en dat vond ik een veel interessantere kant. Dat hebben ze veel te weinig gedaan.”

Sommige dingen gaan mis en als ze het op mijn rekening willen zetten: prima. Ik heb dat programma echter niet helpen ontwikkelen en ik ben ervan overtuigd dat ik dat een stuk beter had gedaan. Daar ben ik echt van overtuigd. Daar ben ik goed in: formatteren.”

De rijdende talkshow van NU.nl kunt u hier bekijken.

Foto: NU.nl
77 Reacties op “Erland Galjaard slaat terug naar Sven Sauvé”


 1. A.Zijn

  J0denjongen Galjaard zal De Mol natuurlijk niet afvallen.
  En ze hebben 1 grote overeenkomst: ze hebben geen idee van wat Jan en Truus thuis op hun televisie willen zien.

 2. Bert

  Nieuwe dingen ben ik vrij kritisch op hahahahahahaha:
  Lingo keert notabene terug en ook Ik Hou van Holland

 3. Stip

  Dit gesprek werd vorige week al door Nu.nl gepubliceerd met opmerkingen over zijn relatie met Wendy. Toen is het er snel afgehaald en nu in aangepaste wijze verschenen….best apart..

 4. Sven L.

  “Een Tegen Honderd” was een lopende show. Is enkel verhuisd, dus dat argument telt niet. Kees & Co wel. Al hebben ze dat op de buis gebracht omdat er on demand (blijkbaar) veel naar werd gekeken. Ben er zelf niet zo weg van.

 5. west**

  Kees & Co.
  RTL Beaulevard
  Wie Ben Ik
  Een Tegen 100
  Zwakste Schakel

  Lekker vernieuwend op RTL Afgekloven

 6. J

  SBS6 herbouwd veel RTL programma’s van afgelopen jaren. Dat is wat Sven voornamelijk bedoelde. Ik Hou Van Holland. Dance Dance Dance, Superkids, It Takes 2.
  Nu komen ze ook nog met o.a. Lingo en Sterren Dansen Op Het Ijs.

 7. Piet Poelier 

  Kees & Co.
  RTL Beaulevard
  Wie Ben Ik
  Een Tegen 100
  Zwakste Schakel
  Temptation Island

  Lekker vernieuwend op RTL Afgekloven

 8. Piet Poelier 

  Mensen zitten niet te wachten op van die gemaakte gezelligheid op 6.
  Die willen programma’s als Betrapt en Undercover zien. Breekijzer terug en Over de Rooie en Reportage. Domino Day was ook een goeie.

 9. Michel

  LINGO brengt ie terug in de vooravond. Hoezo vernieuwend?

 10. Enzo Voorthuijsen

  Effe wachten jongens, het TALPA talent Erland moet eerst nog even wennen, hij weet hoe je een zendergroep naar de filistijnen moet brengen, dus gun hem nog wat tijd.

 11. Barbara Rabarber

  Talent en Talpa in één zin. Bworppp…..

 12. west*

  RTL woordvoerders moeten gewoom iets terughoudend zijn
  met hun uitspraken, wat de pot verwijt nu de ketel
  RTL is sinds 1989 nooit vernieuwend geweest
  alleen dan dat GTST een soapserie elke dag te zien was!
  Maar de p.o. had ook soapseries al sinds 1960 , maar omdat iedere zender zijn eigen avond kreeg Toegewezen , zag je hun soaps 1 x per week
  Noem me maar wat programmas, wat zo orgineel en kenmerkend is geweest bij RTL
  Alles was al door de publieke omroep gedaan

 13. potmeter

  RTL vernieuwend aan mijn hoela,
  Cloon van de muppet show (All together now)
  de rest zijn programma,s van tien jaren geleden,
  dus dit noemen zij vernieuwend.

 14. Ritsj en feemus

  Ik heb jarenlang in het Hilversumse gewerkt en ik kan u vertellen dat daar nooit iemand heeft rondgelopen die ook maar iets kon. Een grotere groep waardeloze nullen heb ik nog nooit gezien

 15. A.Zijn

  Hij noemt nu wel drie titels van RTL die succesvol zijn teruggekeerd op de zender. Ik ben toch echt heel benieuwd wat zijn invloed nou echt is bij Talpa en wanneer we daar de resultaten van gaan zien.

 16. Yamilah

  Heeft Talpa in het kader van de Unilever diversiteitsregels al een eenballige BNer onder contract?

 17. A.Zijn

  @12:07 De afgelopen dagen zijn we weer lekker bezig om onder de naam van een ander te posten. Treurige bedoeling.

 18. Albert

  Superkids ook nieuw op SBS6 :)

 19. LLRV

  Galbak roept nu “ons” en bedoelt “waar nu het grote geld voor mij en mijn oud-vrouwtje” nog is. Als het bij Talpa ook niet meer lukt is die gladj_akker zo bij de NPO … of een media bedrijf die een dure bla-bla-manager nodig heeft.

 20. frans

  Als er toch 1 geen verstand heeft van het grote volk,de massa, dan is het die Galjaard wel en dan ook samen met de Mol, die begrijpen er nog STEEDS niks van!

 21. Hiro

  Superkids nieuw noemen…

 22. Hiro

  Sterren zakken door het ijs.

 23. west*

  @ RITSJ en FEESTNEUS Dat is gedeeltelijk waar, je moet toch echt wel wat presteren, en kunnen , maar de meeste onkunde zit bij personen , zonen en dochters van beroemde personen uit het radio tv , artiesten of bedrijfsleven !
  Die hebben meestal een kruiwagen
  Maar er zijn ook Omroepen waar ze wel degelijk kijken naar opleiding , ervaring
  en niet je solliciitatie laten beinvloeden omdat je vader of moeder een bekende Nederlander is , of was !

 24. A.Zijn

  RTL is augurkjes in zuur

 25. Sandertje

  Laten ze eerst de zendernamen maar eens aanpassen.

 26. Trudy

  Sven heeft gelijk…. Geiljaard snapt er geen klote van

 27. ERLAND PASSÉ

  Erland wie? deze man is passé he.

 28. Bart

  Galjaard heeft er kritiek dat Sauvé De Zwakste schakel, Kees & Co en 1 tegen 100 terug op het scherm heeft gebracht. Programma’s die de mensen willen zien en programma’s waar juist Erland mee gestopt is om vervolgens allerlei de zelfde formats op de buis te knallen met talenten en bekende Nederlanders onder het motto dat hij meer van het vernieuwen is. Een eenheidsworst heeft hij er van gemaakt. Lekker goedkoop en altijd gemaakt vanuit het oogpunt van de sponsor ipv de kijker.

  Erland en zijn collega’s zijn bezig SBS6 stapje voor stapje op te bouwen. Dat probeerden al zijn voorgangers ook. SBS6 is alleen te redden door in een keer een geheel nieuwe zender neer te zetten. Met een nieuwe naam, nieuw profiel, urgente programmering en zonder Gordon, Wendy, Kim Lian, Jeroen van de Boom, Kees Tol en Nick & Simon.

  Erland vindt dat het falen van Twan niet door hem komt. Dat komt het wel. Puur een ego kwestie van Galjaard zelf geweest om niet voor Beau te gaan. De kijker vroeg massaal om Beau terwijl Humberto nog bezig was en daarom werd juist hij het niet. Galjaard is misschien niet direct verantwoordelijk voor het falen van Twan, al had hij hem nooit moeten vragen maar hij is wel verantwoordelijk voor het falen van Humberto. Die heeft hij veel te lang laten door modderen en een verkeerd verhaal laten vertellen in de media. Humberto had al na de zomer van 2017 niet meer terug moeten keren bij Late Night. Dat hij een nieuw contract heeft gekregen is mooi voor Humberto maar als hij echt van het negatieve imago af wil dan had hij dit beter niet kunnen tekenen. Nu is hij van (serieuze) talkshowhost in eens de populaire showmaster. Iets wat gewoon heel raar is. Stel je voor dat Sonja Barend of Jeroen Pauw ineens Holland got talent of The big Music quiz zouden presenteren. Kan gewoon echt niet. Maar ja Humberto moet dankzij Erland Galjaard nog anderhalf jaar volhouden en dan is hij er van af. Ik verwacht niet dat Peter en Sven met hem doorgaan. Ben benieuwd of zijn grote vrienden Erland en Wendy hem dan verwelkomen bij SBS6 of dat ze hem nu laten vallen. Ik het het laatste.

 29. Bart

  @west Die zijn er niet te noemen. Voor zowel RTL als SBS niet. Is ook helemaal niet zo eeg maar men doet vaak alsof ze met iets nieuws komen en daar moeten ze eens mee ophouden. Die bn’rs shows van Talpa vind ik eigenlijk het ergst. Een aantal elementen van programma’s uit jaren 70,80 en 90 (soms in een ander jasje) samen proppen in een programma en dan doen alsof ze met een heel groots nieuw programma komen. Deze ellende begon allemaal met Ik Hou van Holland. Inmiddels zijn er zo’n 20 varianten (geweest) en talentenjachten. Verder helemaal niet anders. Het wordt tijd dat ze daar eens mee ophouden. Als ze dan toch willen terug grijpen op oude programma’s verdiep je dan eens in de kijkers en doe onderzoek welke programma’s ze graag terug willen zien en breng gewoon het origineel terug op het scherm.

 30. Gwendolyn

  Inderdaad, nieuwe bij elkaar passende zendernamen. En ik wil dat Avrotros commercieel gaat, dan heb je al een zender. Veronica, Avrotros, Kijk6 en Kijk9.

  Maar dat zal vast niet gebeuren. :(

 31. Nope

  Als het gaat om oude dingen terugbrengen doe dan:
  AVRO’s Wie-kent-kwis.
  De Berend Boudewijn Kwis.
  Stuif es in.
  De Stratemakeropzeeshow.
  Babbelonië was zeer populair: kijkcijfers van zeven miljoen.

 32. Angela

  “Wij zijn bezig met een zender die duidelijk in de problemen zit en om dat stapje voor stapje op te bouwen.” Dat wordt al 10 jaar lang geroepen door SBS6, maar het stapje vooruit mislukt nog steeds.

 33. TopofFlop

  Eens, Angela. SBS6 zwalkt al 10 jaar. Talpa heeft daar in de afgelopen 2 jaar nog geen verandering in gebracht. SBS6 biedt te weinig. Hart van NL, Piet’s Weer en Shownieuws zijn de scorende programma’s. Deze bestaan allemaal al langer dan 10 jaar. Daar zijn geen nieuwe sterke titels bijgekomen.

 34. Rectale geneugten

  Wij willen de Bereboot TERUG!!!

 35. Erik

  @topofflop dat is niet waar. Utopia scoort al jaren prima op de zender, een programma dat eindelijk een stabiele factor vormt op de vooravond een uur lang. Daarnaast scoort een groot aantal programma’s als Frank Visser, Steenrijk Straatarm, Frank & Rogier etc.

  Het echte ‘nieuwe’ SBS6 met alle nieuwe aanwinsten moet eigenlijk nog beginnen plus Lingo zie ik ook wel eens een succes worden.

  Daarnaast scoort Veronica ontzettend goed en doet NET5 het ook prima dus Talpa TV als geheel gaat helemaal niet zo slecht.

  En, NEE, ik ben geen Talpa-trol maar ik vond het tijd voor wat nuance tussen dit gezuurpruim

 36. Henk

  Precies echt gezuurpruim hier. Toen het goed ging met RTL heb ik geen kritiek gehoord op Galjaard. En het artikel van Sven over Talpa vond ik een beetje treurig aangezien ze zelf inderdaad met oude formats van 14 jaar geleden op de proppen komen. En dat Talpa gebash hier is te simpel voor woorden.

 37. Paut Pielusma

  @Henk – Toen het goed ging geen kritiek, maar wat volgde was rampzalig, tot ontslag volgde voor dit wereldwonder.

 38. Bart

  @Henk Goed ging het in de jaren 90. Het ging onder Erland een aantal jaren beter dan nu maar dat lag niet perse aan hem hoor. Dat verhaaltje bracht hij zelf graag de wereld in.

  @RG De Berenboot terug zou gezien het succes van de Fabeltjeskrant een heel goed idee zijn. Evenals Paulus de Boskabouter, Liegebeest en Bolke de Beer.

  @Gwendilyn Dat zou het allerbeste zijn ja. Misschien moeten ze toch nog eens met Eric van Stade gaan praten. AVRO 5, TROS 6, LINDA 7, VERONICA 8 eventueel nog POWNED erbij. Dan Eric directeur van AVRO en TROS laten. René Oosterman er uit trappen. Heel hard!

 39. Michel

  Afgelopen 2 jaar? Talpa is al 8 jaar aan de macht bij SBS.En al die jaren roepen ze: geef ons 2 jaar. De enigen die het probleem bij SBS kunnen oplossen is het team van Eric van Stade.Punt.

 40. Bart

  @Michel Helemaal waar!

 41. Grumpy

  Wat een amateurs, te groot ego, weinig nuance, nul beschaving en gebrek aan fatsoen.

 42. M vd Hout

  Sbs6 vind ik een wardeloze sender met grotesque zal gelding gerammeld en het lied tot niet sober oud programmas gesproken wat denk je van Lingoshownieuws is ook een vervelend programma geworden lijkt wel Prive of story een Roddel half uurmet Evert Santegoed en Koos Platenringen ik word hier misselijk van roddels ik kijk opdat tijd stop wel naar Jeroen Paul of koopje die ook weer weg al met al SBS waardeloze zender geworden is nog een hoop werk te doen

 43. Gozo

  Bij de Action kun je 20 komma’s en punten kopen voor 50 cent!

 44. Keter Kan

  @M vd Hout
  Doe eens normaal, mens. Je bent echt gestoord. Er is iets goed mis aan je.

 45. Einde tv

  Hahaha Galjaard die roept dat hij goed is in formatteren…..voor het eerst heeft hij gelijk. Hij is inderdaad goed in het leeg(hol) maken van een zender. Hij heeft daar echt een talent voor, dus ik ben het eens!! Zelfkennis komt met de jaren.

 46. Paut Pielusma

  @Gozo – De schrijver op 15:52 moet ze dan nog wel een geschikt plekje geven.

 47. #NPO kijker#

  Erland Galjaard: verlaag je niet verder tot het niveau vdVorst en zijn nep sterren.

 48. Bart

  @NPOkijker Het niveau van Galjaard is vele malen lager.

 49. Ikke

  Hoe groter het ego, hoe minder helder de visie en hoe minder het resultaat/succes. Gratis tip voor John de Mol en Sven Sauve: neem geen ego’s in dienst, maar koester de mening van experts zonder ego. Hoe kritischer de mening, hoe waardevoller!

 50. Talent

  Ophoepelen met die dwaas!

 51. west*

  RTL/ TALPA zouden eens een goed jazz – american songbook programma moeten maken op de zaterdag avond met Nederlanse jazz en swing orkesten Niet te zwaar maar lekker vlotte muziek met goede orkesten en vocalisten , een soort musical all in wat Pim Jacobs vroeger deed
  ALS ZE TOCH TERUGRIJPEN DOE HET DAN OOK GOED

 52. Zonder Naam

  @West* – Dat zou de Npo juist moeten doen. Bij de commerciëlen zouden muziekprogramma’s met een liveorkest wel gewenst zijn, maar dan met Marco Borsato en zo.

 53. Anoniem

  O

 54. Bertus Betonmolen

  Mijn vrouw heeft vanavond een lekker biefstukje voor me gebakken.

 55. Johnny👀

  Toen jij gister weg was bakte jou vrouw voor mij ook een biefstuk.

 56. Bertus Betonmolen

  Ja klopt, ik was gisteren bij je moeder. Zij hield een actie “3 halen 2 betalen”. De schat.

 57. Insiderc

  Galbak, jij bent degene die rtl in misère hebt achtergelaten. Ga dat lekker doen bij sbs.

 58. Anoniem

  JA GALBAK, het is wel jouw schuld. Hoe bedenk je het om het grootste nontalent van Nederland RTL late night te laten presenteren?? Volgens mij wilde je dat het een flop zou worden.Het resultaat is uiteindelijk toch positief, dat dan weer wel: Twan Luys is de afgang van het jaar en gelukkig opgesodemieterd.

 59. Anoniem

  Twan Huys is nu een schandknaap op Skid Row, hoe leuk is dat.

 60. Deadly Viper

  RTL is zo vernieuwend als de r e e t van mn overleden grootje

 61. DeadIy Viper

  RTL is zo vernieuwend als de r e e t van mn overleden grootje

 62. Meneer Kaktus

  Tweede Pinksterwip coming soon: ik duik op Virgien!

 63. Michel

  haha. Erland hoort zichzelf zo graag praten. En zijn neus is letterlijk wel heel lang geworden zeg. Is het niet tijd voor een neusverkleining? Ongelofelijk zo groot die neus.

 64. n

  Soulvation is ook ter ziele.

 65. Berend

  Televisie kijken is dood alleen oudjes doen dat nog. Waarom zou je iets gaan kijken wat jij niet op zit te wachten terwijl er alternatieven genoeg zijn voor die troosteloze zenders.

 66. Arie Aardappel

  Ik vraag mij af waar de kijkcijfers blijven.

 67. Wolter

  Die nep kijkcijfers? Alsof je daar iets aan hebt. Stelselmatig Veronica lager inschatten terwijl de waarheid anders is. Haters zijn het!

 68. Bart

  @Berend Televisie kijken is helemaal niet dood alleen kijken mensen vaak de dingen niet meer op het moment dat het wordt uitgezonden. Met smart tv’s en nieuwe abonnementen kun je uitgesteld kijken, terug naar het begin en opnemen en dus iets kijken wanneer je. Zo stel je je eigen tv avond samen. Deze cijfers worden alleen niet meegenomen in de kijkcijfermeting. Daarnaast word er ook een hoop troep gemaakt en teveel van het zelfde. Sommige programma’s, presentatoren en altijd en eeuwig die bekende Nederlanders of die zogenaamde talenten (waarbij elk jaar het niveau nog hoger ligt) zijn de mensen gewoon spuugzat.

 69. Arie Aardappel

  RTL Veronique

 70. Arie Aardappel

  Het is hier nu avond, tijd voor een biertje. Dat heb ik wel verdiend.

 71. "Veronica Doet Het?....Beter!":

  Waar blijven de kijkcijfers?

 72. Dr phil

  De cokeuze hangt nog aan zijn neus en waar is dat s.l.e.t.j.e Wendy oo die is nog aan het snuiven

 73. Dr phil

  De coke hangt nog aan zijn neus en waar is dat s.l.e.t.j.e Wendy oo die is nog aan het snuiven

 74. #NPO kijker#

  Nations League is doorgestoken kaart.

 75. Jandino Aspartaam

  Ben toch bang dat we én Bloc de gehele familie van dijk de revue zien passeren op Prime time. Van dat hakkelende joch die gebombardeerd wordt tot megatalent en met Oma Wendy met haar nieuwe show “ Voor Altijd Tweeëntwintig” dat formaat.

 76. Anoniem

  Is Erland familie van professor Galjaard??

 77. Roepa Sarong

  ja familie van de professor wel echter Erland was, wat een meisje tegen mij zei van de week…ik citeer “zeer, zeer laag begaafd”.. … ik zelf ken de man niet echter hij lijkt me niet zeer erg dom.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.