‘Café Hendriks & Genee had op SBS 6 gemoeten’

AD-mediajournalist Gudo Tienhooven vindt het opvallend dat Talpa ervoor gekozen heeft om de nieuwe talkshow Café Hendriks & Genee niet op SBS 6, maar op Veronica uit te zenden. Dat zegt hij in de AD Mediapodcast. De zondagtalkshow van Wilfred Genee en zijn sidekick Hélène Hendriks beleefde vorige week een voorzichtige start: er keken 238.000 mensen. “Had dat Café Hendriks & Genee niet gewoon op SBS 6 gemoeten?“, vraagt de AD-journalist zich af in de podcast.

Zijn beroemde collega Angela de Jong daarop: “Het verbaasde me wel.

Gudo Tienhooven: “Het verbaast mij ook. Veronica groeit en dat staat eigenlijk best wel als een huis. Dat moet naar tevredenheid zijn van John de Mol. SBS 6 nog helemaal niet. Dan heb je een paar coryfeeën, een paar klinkende namen, je doet iets nieuws: waarom zet je dat niet gewoon op SBS 6 neer?

Het had dan denk ik in elk geval meer attentiewaarde gehad“, denkt De Jong. “Tegelijkertijd zal de redenatie zijn dat het allebei Veronica-Gezichten zijn, dus de mensen verwachten ze daar.”

Bovendien is er op de zondagavond van SBS geen ruimte, aldus De Jong. “Die zondagavond van SBS met die programmaatjes als Undercover in Nederland en Betrapt scoort allemaal best wel goed. Best steady in elk geval met 600.000 en 700.000 kijkers. En om half elf heb je Hart van Nederland, dat kun je er ook niet zomaar van af halen. Ik snap dus best dat er weinig ruimte is op de zondagavond van die zender.”

De Jong vindt het wel een gemiste kans dat Talpa de talkshow bijna niet heeft gepromoot. “Je hoeft niet heel hoog van de toren te blazen, maar je kunt wel aankondigen dat het er is. Zeker omdat het op een avond gebeurt waar mensen het niet gewend zijn om naar een talkshow te kijken. Dan moet je er denk ik wel iets meer ruchtbaarheid aan geven dan nu gebeurt.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen