Art voelt geen druk om te scoren op late avond RTL 4

De late avond van RTL 4 heeft twee tv-sterren al een enorme deuk in hun imago bezorgd: Humberto Tan werd gekielhaald vanwege zijn volkomen kritiekloosheid en Twan Huys vanwege zijn ongekende lichtvoetigheid. Voordat Beau van Erven Dorens in het najaar begint met de opvolger van RTL Late Night, mag Art Rooijakkers deze zomer eerst het tien weken durende Zomer Met Art presenteren. Is hij niet ongelooflijk zenuwachtig om net als zijn voorgangers door de mand te vallen?

De druk om te scoren is er niet zo, stelt Rooijakkers. “Nee. Het is maar een zomerprogramma hè. Ik ben niet degene die vast de late avond gaat vormgeven. Het wordt ook heel anders dan met Twan of Humberto.”

Zomer Met Art wordt iets heel anders dan RTL Late Night, geeft hij aan. “Ik hou van wat meer rafelige programma’s, het hoeft niet zo strak. Een tafel met een host aan de kop en twee gasten aan elke kant, dat is niks voor mij.”

Rooijakkers geeft er zijn eigen touch aan. “Ik wil het gevoel creëren van een lange, zomerse avond. Daar hoort een goed gesprek bij met een zekere nonchalance.”

Het enige waar hij voor vreest is de combinatie van een late talkshow en een gezinsleven. “Je zendt tot half 12 uit, kletst nog wat na en ligt pas rond 2 uur in bed. Maar om half 7 begint de dag alweer, met onze tweeling. Dat lijkt me een heavy combinatie.

Zomer Met Art begint op maandag 17 juni om 22.30 uur op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen