Arie Boomsma: ‘Ik heb veel prominente vrienden’

Arie Boomsma ergert zich eraan als mensen niet begrijpen welke status hij heeft. Hij heeft bijvoorbeeld veel vrienden in hooggeplaatste posities. Dat vertelt de presentator in zijn column in Men’s Health. Door zijn gesport en zijn ijdeltuiterij op Instagram schatten sommige mensen Boomsma anders in. Hij had recentelijk een twitterdiscussie met een journaliste en zij zei: “Overigens houd ik me in het dagelijks leven meer bezig met kunst en cultuur dan iemand die een sportschool runt.”

Boomsma noemt het ‘een giftige beet’. “Ons gesprek was niet eens over kunst en cultuur gegaan. Kennelijk wilde ze dat toch nog even kwijt. Ik verbaasde me erover. Dacht eigenlijk dat die ouderwetse benadering van de fitnesswereld wel een beetje voorbij was.”

De presentator wilde de journaliste direct op haar plaats zetten door zijn status in Nederland te benadrukken. “Mijn ego dringt vaak voor bij het kiezen van een reactie op zo’n opmerking. Ik wilde de naïviteit en kortzichtigheid benadrukken.”

Benadrukken dat ik dertien boeken op mijn naam heb staan, bevriend ben met directeurs van musea en theaters, acteurs, regisseurs, kunstenaars, schrijvers en musici. Ik ben aandeelhouder van een uitgeverij en ik zit in meerdere culturele commissies.”

“Ik onderdrukte de drang om op deze manier krampachtig haar ongelijk te bewijzen. Het zou kinderachtig zijn.

De Men’s Health-column van Arie Boomsma kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS, Reinier Bergsma

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen