Albert sluit 6 Inside af: ‘Of ik naar Shownieuws ga?’

Geplaatst op Fri 28 Jun 2019 om 15:00

Albert Verlinde is vanavond voor de allerlaatste keer te zien met 6 Inside, een van de grootste kijkcijferflops in de geschiedenis van SBS 6. De rubriek, waar gisteren 81.000 mensen naar keken, werd al vanaf de start in januari vreselijk bekeken, maar kreeg tijd om zich te bewijzen. “Het was al snel duidelijk dat er geen stijgende lijn in de kijkcijfers te zien was“, erkent Verlinde zelf bij NU.nl. “We hebben geprobeerd om het te laten werken, zoals met een nieuw decor. Dat dat niet lukte, is jammer.”

Critici vinden dat het programma niet genoeg nieuws bracht. Daar is Verlinde het niet helemaal mee eens. “We hebben grote nieuwtjes gebracht, zoals het nieuws dat Peter van der Vorst programmadirecteur werd bij RTL.”

Toch zegt hij ook: “Misschien waren we niet onderscheidend genoeg en was er te weinig urgentie waardoor de kijker dacht: dát wil ik zien.

De presentatorenstal van 6 Inside was ook niet doordacht. Zo was voor iedereen duidelijk dat Jan Versteegh en Patty Brard een pesthekel aan elkaar hadden. “Wat de chemie betreft: ik had het met Jan heel leuk, met Leonie ook.”

Het is eigenlijk al in januari misgegaan, denkt Verlinde. “Als de kijker niet om is in week 1, dan moet je veel doen om ze terug te krijgen. Zeker op het tijdstip waarop wij zaten. Het is ingewikkeld om terug te vechten in zo’n wedstrijd.

Verlinde heeft voor twee jaar getekend bij SBS 6. Moet hij nu opdraven in Shownieuws? “Daar kan ik niks over zeggen, want ik weet nu nog niks“, zegt hij. “Eerst moeten we even wat rust in de tent hebben. Er zijn wel ideeën wat ik zou kunnen doen na de zomer, maar er is pas een eerste gesprek geweest.

De laatste 6 Inside is om 18.00 uur te zien op SBS 6.

Foto: SBS
44 Reacties op “Albert sluit 6 Inside af: ‘Of ik naar Shownieuws ga?’”


 1. Marc

  Op zich was het een leuk programma met Albert, maar Albert had gewoon een heel verkeerd/slap team om hem heen aan de desk. en het decor was te saai en te blauw teveel led.

 2. Max

  Meneer Verlinde heeft een “minimum guarantee” van twee volle jaren. Die gaat lekker achterover zitten tot hij gepushed wordt iets te doen (in waarschijnlijk shownieuws inderdaad).

 3. MediaPrak

  Albert is een ouwe zure zeur aan het worden. ZIJN glorieuze come-back was een flop. Stage gaat ook niet zo lekker (Utrecht dicht). Ruzie met vd Ende. 2019 het einde van een wonderkind.

 4. Shoebaloe

  wijze les; hoogmoed komt voor de val.

 5. Joop

  Zelfs shownieuws was flitsender. En die sukkeltje Jan ver neu uk t ieder programma met zn eikeltjeshoofd.

 6. Wanny

  Zo’n programma moet gelijk goed zijn, zeker op zo’n tijdstip en op een kleinere zender. Anders haken de kijkers af en die komen niet zo snel meer terug.

 7. Ron

  Albert wordt gewoon de opvolger van Santegoeds in Shownieuws. En eerlijk gezegd is dat ook een plek die beter bij hem past. 6 Inside wilde op het laatst toch een soort van EditieNL light worden met een flinke scheut Boulevard, een mix van beide. Laat hem maar de vuige roddeltjes presenteren en duiden op zijn geheel eigen wijze. Daar is ie sterk in.

 8. Jan

  @Ron: Volgens mij heeft Talpa toch ook plannen om het contract met Santegoeds niet te verlengen? Dan heb je hier natuurlijk een alternatief.

 9. "Veronica Doet Het?....Beter!":

  Vanavond van 18.00 tot 18.01 de hoogtepunten van 6 maanden 6Inside op SBS6.
  (Bron: Veronica Magazine).

 10. Ron

  @Jan: dat las ik ook ja, dus win-win.

 11. koekeloerie

  Ik geloof wel dat er nog een reclame blok tussen zit.

 12. Ja ja Zo zo Nou Nou zegt

  6inside was een goed idee echter heel slecht uitgevoerd.
  Toch was het goed om het te proberen want er is behoefte aan.

 13. Jan

  @Ron: ik heb zelf begrepen dat er ook sprake is dat Santegoeds bij de Telegraaf weggaat……benieuwd wat hij dan gaat doen.

 14. Jurgen

  Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden! Albert kan gewoon naar Shownieuws. Dat hadden ze gelijk al moeten doen.

 15. Ron

  Nou blijkbaar was er GEEN behoefte aan anders had de kijker vroeg of laat het wel omarmt maar dat bleek genadeloos niet het geval. De kijkers zijn gewoontedieren. Eerst het nieuws, EditieNL en daarna Boulevard zit al jaren in het systeem van de doelgroep waar 6 Inside zich ook op wilde richten, en dan ga je dus de bietenbrug op zo blijkt maar weer.

 16. Laurens

  Albert is TV 1999. Werkt niet meer.

 17. erfgooier

  “dat Jan Versteegh en Patty Brard een pesthekel aan elkaar hadden” Hoe is dat nou mogelijk????
  Santegoed eruit: SUPER!!!

 18. Henk

  Ja, Albert past beter bij shownieuws op de late avonden dan kunnen daar een paar engnekken weg.Liever Albert dan Evert.
  Ik denk dat ik vandaag eens naar 6 Inside ga kijken.Ben benieuwd.Als Patty en Victoria er maar niet zijn en Fred van Leer….

 19. TopofFlop

  18.00 Hart van NL 18:20 Weer 18:30 Shownieuws 19:00 Lingo of Actienieuws 19:30 Utopia 20:00 Explosief (titel n.t.b) of Lingo? 22:30 Hart van NL 22:50 Shownieuws 23:20 Weer.

 20. Jaman

  18:00 tot 19:00 Shownieuws
  19:00 tot 20:00 Utopia
  20:00 TOT 21:00 Deal or no deal

 21. TopofFlop

  18.00 Hart van NL 18:20 Weer 18:30 Shownieuws 19:00 Utopia 20:00 Lingo […] 22:30 Hart van NL 22:50 Shownieuws 23:20 Weer.

 22. Henk

  Wonderlijk: MC meldt al vele weken dat 6 Inside een slecht programma is en navenant weinig kijkers wist te trekken. Toch vindt MC het blijkbaar tegelijkertijd nodig om elke scheet die narcist Albert Verlinden laat meteen te publiceren…

 23. Ja ja Zo zo Nou Nou zegt

  Laatste nieuws NU punt NL

  Het zou sappiger en onthullender worden dan RTL Boulevard en meer nieuwtjes en scoops brengen dan de concurrenten. 6 Inside moest hét entertainmentprogramma worden waarop iedereen dagelijks ging afstemmen. Dat viel tegen: de kijkers bleven weg, recensenten kraakten het genadeloos af en na zes maanden verdwijnt het van televisie. NU.nl vraagt aan kenners: wat lukte 6 Inside niet, wat RTL Boulevard en Shownieuws wel voor elkaar kregen?

  “Ze hebben echt geen enkel nieuwtje gehad zoals de scheiding van Wendy en Erland. Dan ben je natuurlijk al weg”, is de mening van AD-recensent Angela de Jong in de Mediapodcast van de krant.

  “Je kunt rustig stellen dat het verlangen van de Nederlander om naar Albert Verlinde te kijken kleiner was dan Albert Verlinde zelf dacht”, vindt NRC-journalist Arjen Fortuin. “Om met RTL Boulevard, veel scherper en gevarieerder, te concurreren op een kleinere zender moet je echt iets bijzonders maken. Dat was dit geen moment.”

  “Tussen Versteegh en Verlinde is er helaas nog weinig chemie. Versteegh is vooral de aangever, zodat Verlinde daarna kan leeglopen”, vindt Harool Ali in de Volkskrant.

  Eerste aflevering was op 7 januari
  Presentatorenteam bestond uit Albert Verlinde en Jan Versteegh, bij afwezigheid vervangen door Patty Brard en Leonie ter Braak
  Eerste aflevering startte met 378.000 kijkers
  Kijkcijfers daalden daarna snel, bleven hangen rond 150.000
  24 mei werd bekend dat op 28 juni de laatste aflevering te zien is
  ‘Albert blies te hoog van de toren’
  Denken mediakenners dat het gebrek aan scoops en chemie tussen de presentatoren er ook voor heeft gezorgd dat het programma niet boven de 200.000 kijkers uitsteeg? Volgens mediadeskundige Ron Vergouwen, die zelf te zien is in RTL Boulevard, heeft het uitzendtijdstip van 6 Inside, van 18.00 tot 19.00 uur, de voornaamste invloed gehad op de lage kijkcijfers.

  “Veel mensen hebben de televisie nog niet aan en om 18.00 uur stemmen de meeste mensen toch af op het nieuws op RTL of de NOS. Dat een derde partij dan denkt met een programma te komen dat enorm goed scoort op dat tijdstip, is anno 2019 niet realistisch meer.”

  Daarnaast vindt Vergouwen het programma niet onderscheidend genoeg. “Het is een showbizzrubriek die we al kennen, maar dan met Albert Verlinde. De uitwerking is niet slecht, maar Albert blies van tevoren te hoog van de toren. Ze zouden het helemaal anders doen. Uiteindelijk zit 6 Inside een beetje tussen het brutale van Boulevard en het gezellige van Shownieuws in.”

  xZie ook: Recensieoverzicht 6 Inside: ‘Waar blijven de scoops?’
  ‘Kan van een drol nog een gebakje maken’
  Mediadeskundige Vergouwen prijst Verlinde desondanks wel. “Het is een fantastische televisiemaker. Hij is geweldig met taal en in het leggen van verbanden, is grappig en heeft een groot netwerk. Die plek in 6 Inside zat ‘m als gegoten. Hij kan van een drol nog een gebakje maken en dat deed hij dan ook. Daarom steeg hij boven het programma uit.”

  Maar in combinatie met de setting waarin Verlinde zat en de andere deskundigen die rond de tafel zaten (onder anderen mediadeskundige Rob Goossens, Dyantha Brooks en Taeke Taekema), is dit volgens Vergouwen niet genoeg geweest om de kijkers om 18.00 uur naar SBS te trekken. Naast Verlinde en Versteegh traden ook onder anderen Patty Brard en Leonie ter Braak op als presentator. “Die combinatie werkte niet op beeld”, stelt Vergouwen. “Dat kon iedereen wel zien.”

  “Ik had het met Jan heel leuk, met Leonie ook”, zegt Verlinde daar zelf over. “Natuurlijk moesten we wel aan elkaar wennen en aan het programma. Maar je zag het groeien, we zaten er lekker in.”

  Albert Verlinde en Jan Versteegh over nieuw programma Albert Verlinde en Jan Versteegh over nieuw programma
  Niet de eerste vooravondflop
  Wat 6 Inside in huis had moeten hebben om wél een tweede seizoen te krijgen, kan Vergouwen niet zeggen. “Ik denk dat de amusementsmarkt al genoeg wordt bediend. Er is vaker geprobeerd om een derde entertainmentprogramma te brengen in het begin van de avond, zoals NSE met Beau van Erven Dorens in 2005.” Dit programma, eveneens geproduceerd door Talpa, liep acht maanden en werd van televisie gehaald wegens tegenvallende kijkcijfers.

  “Het was al snel duidelijk dat er geen stijgende lijn in de kijkcijfers te zien was”, stelt Verlinde. “We hebben geprobeerd om het te laten werken, zoals met een nieuw decor. Dat dit niet lukte, is jammer. Je stapt het avontuur in om het te laten slagen.”

 24. Ja ja Zo zo Nou Nou zegt

  De mediacourant brengt gewoon nieuws. Mensen zelf maken ervan wat ze zelf willen.
  Zo is de mediacourant wel een graadmeter.

 25. Lieke van Lexmond Lover

  Vaarwel Albert, ook je loon gaat fors omlaag nu, ook de producties van de theather is niet zo heel gunstig

 26. Peter van der Plas

  Het is goed zo ga maar weer terug naar je musicals je krijgt concurrentie van dochter van Joop dus dat gaat best spannend worden.

 27. J

  Het is toch al bekend?

  18:00 Hart van Nederland
  18:25 Weer met Amara / Dennis
  18:30 Lingo
  19:00 Nieuw nieuws programma (ANP)
  19:25 Weer met Amara / Dennis
  19:30 Utopia

  22:30 Hart van Nederland
  22:55 Shownieuws
  23:25 Weer met Amara / Dennis

 28. Job

  @J Piet blijft toch nog tot eind 2019 bij SBS? Dus ook dit najaar. En waarom zouden er in de avond 2 keer nieuws worden uitgezonden?

 29. Job

  In de vooravond*

 30. HalloJumbo

  6 Inside gaat maandag exclusief melden of Albert wel of niet naar Shownieuws gaat.

  Tot maandag tot 6 Inside.

 31. Bart

  @J Dat nieuwe nieuwsprogramma moet natuurlijk wel in een blok uitgezonden worden met het weer en Hart van Nederland. En ook wel Shownieuws eigenlijk. Zowel in de vooravond als op de late avond doordeweeks en in het weekend vroeg en laat. Anders heeft het geen zin en gaat het niet werken.

 32. Fons

  Als de Mol dit tijdslot heeft bedacht, vrees ik dat zijn ingevlogen SBS sterren het nog zwaar gaan krijgen.
  Je hoeft geen directeur van een zender te zijn om te weten dat RTL een sterke vooravond heeft met nieuws, Editie NL, weer en Boulevard.
  Bij NPO nieuws op 1 haal je ook niets weg.
  Kortom SBS moet realistisch zijn, en dat zijn ze met dit armetierige programma de plank volledig mis geslagen hebben.

 33. Mick

  Voor dat ANP Nieuws zouden ze dat decor van 6 Inside kunnen hergebruiken met een andere desk.

 34. "Veronica Doet Het?....Beter!":

  Ik zal Verlinde met die zwaaiende armen niet missen…..

 35. "Veronica Doet Het?....Beter!":

  Ik zal Verlinde niet missen…..

 36. "Veronica Doet Het?....Beter!":

  ….met die zwaaiende armen….

 37. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Blablablabla, jaja, einde oefening, zien we niet meer terug.
  Hoe lang kan je zo’n zieltje door de heg trekken, het werd gewoon gênant.
  Gelukkig bleef MC ze nog een platform bieden anders was het hele programma als een nachtkaars uitgegaan en had niemand er ooit van gehoord.
  Kudo’s voor MC.

 38. Sorry not sorry

  Blablabla chocoladevla…

 39. Tim

  Remi,

  R.I.P

 40. MediaPrak

  De laatste aflevering van 6Inside, ofwel 6exit, trok zowaar 126.000 kijkers. Decor is geschonken aan lokale omroep van Appingedam. Op de vraag van Verlinde aan Versteegh wat hij nu gaat doen, antwoordde Jan:”Op tienertoer”.

 41. Mart

  Remi adieu. Je was vreselijk irritant, maar ik ga je missen.

 42. Moud

  Het was allemaal een beetje teveel van het goede. RTLBoulevard, Shownieuws en 6Inside, vissen alle 3 uit de zelfde vijver. Het moeilijke is dan om je onderscheidend te maken.
  Ik keek soms een stukje 6Inside, vervolgens naar RTLBoulevard, vaak zag je dan de zelfde onderwerpen terugkomen, idem later op de avond bij Shownieuws.

 43. d

  Het is hopen dat J. de Mol in het najaar de boel op orde heeft, beetje sneu voor de mensen die hun best doen maar geen kijkers krijgen.
  Geld ook voor onze rtl Peter, man aan het werk ook bij rtl gaat het berg afwaards.

 44. Arthur

  nog nooit zo’n fout en slecht decor gezien. SBS zit al tich jaren in Amsterdam, was er nu nergens een raampje vrij met een gezellig stadsgezicht dan 30 cm van een vreselijk decor/videowall te zitten alsof er ergens nog n bezemkast over was? grootte fout ooit en debet aan de teloorgang van dit programma.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.