Albert sluit 6 Inside af: ‘Of ik naar Shownieuws ga?’

Albert Verlinde is vanavond voor de allerlaatste keer te zien met 6 Inside, een van de grootste kijkcijferflops in de geschiedenis van SBS 6. De rubriek, waar gisteren 81.000 mensen naar keken, werd al vanaf de start in januari vreselijk bekeken, maar kreeg tijd om zich te bewijzen. “Het was al snel duidelijk dat er geen stijgende lijn in de kijkcijfers te zien was“, erkent Verlinde zelf bij NU.nl. “We hebben geprobeerd om het te laten werken, zoals met een nieuw decor. Dat dat niet lukte, is jammer.”

Critici vinden dat het programma niet genoeg nieuws bracht. Daar is Verlinde het niet helemaal mee eens. “We hebben grote nieuwtjes gebracht, zoals het nieuws dat Peter van der Vorst programmadirecteur werd bij RTL.”

Toch zegt hij ook: “Misschien waren we niet onderscheidend genoeg en was er te weinig urgentie waardoor de kijker dacht: dát wil ik zien.

De presentatorenstal van 6 Inside was ook niet doordacht. Zo was voor iedereen duidelijk dat Jan Versteegh en Patty Brard een pesthekel aan elkaar hadden. “Wat de chemie betreft: ik had het met Jan heel leuk, met Leonie ook.”

Het is eigenlijk al in januari misgegaan, denkt Verlinde. “Als de kijker niet om is in week 1, dan moet je veel doen om ze terug te krijgen. Zeker op het tijdstip waarop wij zaten. Het is ingewikkeld om terug te vechten in zo’n wedstrijd.

Verlinde heeft voor twee jaar getekend bij SBS 6. Moet hij nu opdraven in Shownieuws? “Daar kan ik niks over zeggen, want ik weet nu nog niks“, zegt hij. “Eerst moeten we even wat rust in de tent hebben. Er zijn wel ideeën wat ik zou kunnen doen na de zomer, maar er is pas een eerste gesprek geweest.

De laatste 6 Inside is om 18.00 uur te zien op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen