Geen nieuwe afleveringen van Sesamstraat meer

De angst van Aart Staartjes wordt waarheid: de NTR gaat geen nieuwe afleveringen van Sesamstraat meer maken. Wel worden de komende twee jaar oude afleveringen herhaald. Dat heeft de omroep laten weten. De NTR noemt het een ‘moeilijke keuze’. “Maar wel een die binnen de huidige financiële mogelijkheden van NPO en NTR te verdedigen is. De NTR heeft zoveel afleveringen van Sesamstraat dat de huidige generatie hier voor dit moment goed mee uit te voeten kan.

Er is wel een nieuw contract afgesloten met licentiehouder Sesame Workshop, maar dat behelst alleen dat de NTR tot het najaar van 2021 dagelijks bestaande afleveringen mag blijven uitzenden op NPO Zappelin.

Het is niet anders, aldus de NTR. “Daarnaast vernieuwt de jonge doelgroep zich elke drie jaar waardoor de huidige afleveringen van Sesamstraat steeds een nieuwe generatie bedienen en daarvoor nieuw zijn.”

De investering van de publieke omroep in dit nieuwe licentiecontract garandeert dat een nieuwe generatie Nederlandse peuters en kleuters de komende twee jaar van Sesamstraat kan leren en genieten.”

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen