Aart Staartjes: ‘We krijgen niks voor de herhalingen!’

Aart Staartjes vindt het een blamage dat de NPO en NTR hebben besloten om geen nieuwe afleveringen meer te maken van zijn beroemde kinderprogramma Sesamstraat. Dat heeft hij laten weten aan RTL Boulevard en SBS Shownieuws. Staartjes is behoorlijk pissig. “Een grof schandaal! We zijn voorgelogen. Nog vorige week werd gezegd dat ze in oktober zouden beslissen wat er zou gebeuren. Nu krijgen we te horen dat we helmaal niet meer nodig zijn en dat we alleen herhaald worden.”

Voor die herhalingen krijgt Staartjes geen geld. “We krijgen geen rode cent voor die herhalingen, helemaal niets. We zijn niet alleen voorgelogen, maar ook bestolen. Het zijn gewoon ongelooflijke ongelikte beren daar. Het interesseert ze niks wat er gebeurt. Mensen interesseert ze niks. Ze willen hun eigen positie verdedigen en dat is het. Nou, laat ze lekker herhalen!

Het is allemaal verschrikkelijk, vindt hij. “Het is geen mooi nieuws, nee. Het is verschrikkelijk. Ik heb van de NTR helemaal niets gehoord. Ook niet van de programmaleiding en van de eindredacteur. Helemaal niks.”

Ik heb gezegd: ‘Je moet het weerbericht ook herhalen, dat is ook goedkoper.‘”

Lees ook: Geen nieuwe afleveringen van Sesamstraat meer (gisteren)

Foto: SBS

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen