Aart Staartjes: ‘We krijgen niks voor de herhalingen!’

Geplaatst op za 29 jun 2019 om 10:30

Aart Staartjes vindt het een blamage dat de NPO en NTR hebben besloten om geen nieuwe afleveringen meer te maken van zijn beroemde kinderprogramma Sesamstraat. Dat heeft hij laten weten aan RTL Boulevard en SBS Shownieuws. Staartjes is behoorlijk pissig. “Een grof schandaal! We zijn voorgelogen. Nog vorige week werd gezegd dat ze in oktober zouden beslissen wat er zou gebeuren. Nu krijgen we te horen dat we helmaal niet meer nodig zijn en dat we alleen herhaald worden.”

Voor die herhalingen krijgt Staartjes geen geld. “We krijgen geen rode cent voor die herhalingen, helemaal niets. We zijn niet alleen voorgelogen, maar ook bestolen. Het zijn gewoon ongelooflijke ongelikte beren daar. Het interesseert ze niks wat er gebeurt. Mensen interesseert ze niks. Ze willen hun eigen positie verdedigen en dat is het. Nou, laat ze lekker herhalen!

Het is allemaal verschrikkelijk, vindt hij. “Het is geen mooi nieuws, nee. Het is verschrikkelijk. Ik heb van de NTR helemaal niets gehoord. Ook niet van de programmaleiding en van de eindredacteur. Helemaal niks.”

Ik heb gezegd: ‘Je moet het weerbericht ook herhalen, dat is ook goedkoper.‘”

Lees ook: Geen nieuwe afleveringen van Sesamstraat meer (gisteren)

Foto: SBS
60 Reacties op “Aart Staartjes: ‘We krijgen niks voor de herhalingen!’”


 1. kritisch avro-lid

  Aart Staartjes is ook wel een beetje een zeik-bejaarde geworden. Je hebt je tijd gehad, wees er dankbaar voor

 2. Sum Ting Wong

  Meneer Aart blijft in zijn rol. LOL

 3. Dreetje

  Die zogenaamde leuke meneer Aart blijkt in werkelijkheid een zure chagrijn te zijn, heb ik in de wandelgangen gehoord.

 4. M00i

  Waarom wil iedereen opeens voor herhalingen betaald worden? Ook al bij ONM. Zo werkt dat helemaal niet.

 5. FrikanDEL

  Wees blij dat je nog leeft ouwe l u l.
  En ze 1k niet zo.

 6. Trudy

  Ja Dreetje helemaal gelijk AART moet een etterbak zijn in het dagelijkse leven…

 7. Ron

  Dat is het natuurlijk, weer een geldkwestie. Net als bij de herhalingen van ONM op NPO 1 Extra.

 8. Job

  Meneer Aart, wij zijn klaar met uw gezeik.

  Groeten, heel Nederland.

 9. Tim H

  Alsof de PO verplicht is tot aan zijn dood nieuwe afleveringen te bestellen.

 10. Hendrik

  Aard Staartjes moet eens dreadlock pruik opzetten en nokken met zijn zure gedrag.

 11. merrk

  Hij heeft wel gelijk, maar waarschijnlijk zijn contract niet goed gelezen
  Iedereen die in deze produktie meewerkt ,en in het verleden het contract heeft getekend ,wist dus waar hij of zij aan toe was!

  Maar ik kan het wel begrijpen ,want als je een filmpje download dan staat BREIN te schreeuwen, of een muziekje op je site zet dan krijg je met de Buma te maken,
  en als ik een aflevering van Sesamstraat bij Beeld en geluid bestel, dan krijg ik een rekening

 12. liefkleinhertje

  Hij heeft helemaal GEEN gelijk het is gewoon een zure geldwolf.

 13. Flexi

  West/merrk
  jij was toch zo’n fel tegenstander van het wisselen van namen op deze site en nu doe je het zelf ook?

 14. Linda

  @merrk: leer Nederlands!

 15. Jay

  Ouwe gek.

 16. Actries van Houten

  Sesamstraat. Daar keken alleen nog maar seniele bejaarden naar, die Aart Staartjes nog herkennen uit hun jeugd. Nu die bijna allemaal dood zijn wordt het de hoogste tijd om de stekker er helemaal uit te trekken. Tijd voor iets nieuws.

 17. Paolo

  Zo wordt je dus afgedankt, totaal respectloos. Maakte al voor ouders destijds veelbesproken jeugd en kindertelevisie waarbij taboe’s als homosexualiteit, geloof en het conflict tussen ouders en kinderen toen al ( nog niet doodgegooid met plat taalgebruik) in de brave jaren 70 ( de hippies kregen kinderen) aan de orde kwamen.Samen met Wieteke en Joost in diverse programma’s. Nu heb je grijs haar, de liefde voor het vak zit diep en merk je dat over alles heel gemakkelijk wordt heen gewalst. Dat is 2019. Je mag dan opeens blij zijn dat je nog leeft en men vindt je zeiken. Triest eigenlijk he om van respect nog maar te zwijgen.

 18. babbel

  ja laten we bouwvakkers ook maar nog eens betalen als een huis verkocht wordt. Je bent goed betaald voor je dient en daarmee is de NPO eigenaar geworden. Dat is met veel diensten en producten volstrekt normaal

 19. pieter baan

  Kan Mc eens al die psychiatrische patienten / rand de bielen eens een ban geven hier?

 20. pieter baan

  Paolo
  Sat 29 Jun 2019 om 11:24

  dat is 2019, waar de aso / t okkie dankbaar gebruik kan maken van de mogelijkheid om anoniem te schelden op een medium als dit. Wat een verrot land begint dit te worden

 21. Sjaalie van der Klappe

  Zomer met Aart

 22. Betty

  Beste Aart.
  Overal komt een eind aan.
  Niet klagen.

 23. Bart

  Dit hoort niet om het geld te gaan maar om het principe en de waarde van Sesamstraat. ZAPP/Zappelin hebben heel veel programma’s en series die prima of eigenlijk veel beter passen bij een van de commerciële kinderzenders. Velen horen niet thuis bij de NPO of hadden nooit gemaakt moeten worden omdat het zo slecht is. Het is maar voor kinderen en dat zie je vaak aan de kwaliteit. Velen van deze programma’s zullen hun weg naar de commerciëlen van zelf vinden als kinderen het willen zien.

  Van die hele grote lijst met kinderprogramma’s die ZAPP/Zappelin heeft moet je eigenlijk met 1 programma niet stoppen en dat is Sesamstraat. Uitgerekend daarmee stoppen ze wel. Het is werkelijk onbegrijpelijk. Ik hoop dat er een grote actie op touw gezet gaat worden om dit besluit tegen te houden.

 24. Pro Du Cent

  @Babbel Interessante gedachte, maar zou de architect het dan ook goed vinden dat we zijn tekening voor een mooie villa hergebruiken?

 25. 123

  @Bart: En vergeet Het Klokhuis en Het Jeugdjournaal niet. Samen met Sesamstraat was dat vroeger toch wel altijd hét blok wat ik graag keek. Die drie programma’s zijn echt van essentiële waarde geweest in mijn jonge jaren.

 26. Bart

  En ja, ik baal van het feit dat Sesamstraat stopt. Waar moet ik nou mee in slaap vallen nadat mijn moeder me in bed heeft gelegd.

 27. Bart

  @12:40 Ik heb tenminste een moeder, familie en vrienden en kan nog heel goed over media mee praten ook. Dit laatste doe ik ook nog eens tussen mijn werk door. Zielig dat jij op een snikhete dag als deze op een site waar je niets te zoeken heb andere mensen gaat pesten. Wat een triest leven heb je dan. Ik denk dat je het beste gewoon van een flat af kan springen want niemand zal je missen.

 28. Bart

  @123 Zeker eens! Ook in deze tijd had en moet dat eigenlijk nog steeds 1 blok zijn.

 29. Bart

  @12:44 Nu ga ik zelfs tegen mezelf praten. Hoewel ik nooit buitenkom, moet ik toch haast wel een zonnesteek hebben.

 30. *west*west*west*

  als meneer Aart nou een Hyves pagina maakt word ik beheerder en komt het helemaal goed met hem ihihih

 31. Bart

  Hou eens op joh, je bent gewoon jaloers dat ik een media-expert ben en jullie niet.
  De heilige drieéénheid sesamstraat/jeugdjournaal/klokhuis heeft me meer geleerd dan het echte leven. Dusss

 32. Bart

  En Sesamstraat moet gewoon blijven.

 33. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  ik wil als kijker ook betaalt worden als ik naar herhalingen kijk.

 34. Herman Hoogsteder

  Is gewoon een ouwe zeikert

 35. Krakaka!!!

  Heeft denk ik zijn pensioen niet helemaal voor elkaar gemaakt, als je op bijna 110-jarige leeftijd zo loop te zeiken over een paar centen.

 36. fu

  @Bart dus jij hebt een zeer beperkt intellect.

 37. Bart

  @fu, dat zei je moeder ook al nadat ik haar bezwangerd had en jij geboren werd, sorry nog dat je mijn genen hebt gekregen. Van de andere kant als je de genen van je moeder had gekregen stond je nu aan de straat een klant te hosselen.

 38. Lies

  Vraag me af of meneer Staartjes kleinkinderen naar Sesamstraat kijken? De beste man moet beseffen dat een Nickelodeon en YouTube media zijn waar ze nu naar kijken.
  Heeft een prachtige carrière achter de rug. Op zijn leeftijd zou ik me er niet meer druk om maken.
  En dat gezeur over geen geld als er herhalingen worden vertoond is niets nieuws. Daar heeft hij zelf een handtekening onder gezet.

 39. Staart Aartjes

  Held!

 40. 123

  @Bart: Laat je niet gek maken door die trollen die zich op deze website botvieren. Wees gewoon jezelf, blijf je mening geven wanneer je wilt, en blijf dat doen op een beschaafde manier. Dan zullen zelfs de meest argeloze mensen die struinen op deze website echt wel het verschil zien van jouw mening in vergelijking met die van die trollen. Negeer dat zooitje lekker, en blijf je eigen mening vormen en verkondigen, als je dat wilt.

  O, en aan die trollen hier: de enige trol die ik heb, is geschonken door één van mijn beste vrienden; een verzilverde Lykketrold uit Ålborg, Denemarken. En elke keer als ik die meeneem naar speciale/belangrijke gebeurtenissen, dan brengt hij idd geluk. Zo blijkt maar weer dat het woord ‘trol’ niet alleen maar negatief is. Het is ondertussen misschien een geuzennaam voor jullie, maar de positieve connotatie staat nog altijd voor op de negatieve connotatie. Positiviteit wint altijd.

 41. Eikenprocessierups

  Nu komt Aart er eindelijk achter hoe de zakkenvullers van de NPO echt zijn.
  Heb je al die jaren een politiek correcte boodschap uitgedr, krijg je nu helemaal niks, wat een bak.

 42. Eikenprocessierups

  Uitgedragen

 43. Eikenprocessierups

  PINO kon het niet meer opbrengen om nog langer met deze zeuropa te werken.

 44. anoniem

  Dat er in onze omroepen een verdorven klimaat heerst, had hij eerder kunnen weten. Alleen komt het wat harder aan wanneer het jezelf betreft..

  Een einde van een tijdperk! Al moet ik eerlijk bekennen dat ik de Amerikaanse Sesame Street iets hipper en leuker vond als kind.. :-)

 45. Pino

  Ik ga wel op een stok zitten bij Avifauna en een ei uitbroeden. Het is gewoon jammer dat Sesamstraat in fases gesloopt wordt. Zo’n icoon moet netjes bedankt worden. Kan in Nederland niet. Aart is iemand die klaagt dat de spoorbomen openstaan en de trein aankomt, maar zelf midden op het spoor blijft staan. Aart had gewoon na de laatste serie moeten stoppen en ze de vinger moeten geven, Zo, nu even Rentokil bellen voor Ieniemienie.

 46. Loes

  Sesamstraat: de tyfu$.

 47. Staart Aartjes

  Loes laat haar ballgag staan en schuift in de dungeon aan

 48. Lennart

  Meneer Aart: Stop, hou op!

 49. Johan Boksbeugel

  Wat ik zo geestig vind, is dat Rik Hogendoorn dit in 2007 al aankaartte bij de NTR, toen werd hij ontslagen en de cast steunde hem niet.

  Nu zitten ze allemaal in precies dezelfde situatie als Rik 12 jaar geleden. Succes.

  De NTR is een rattenomroep.

 50. Bob

  Aart heeft meer dan voldoende verdiend bij de NPO en moet niet klagen over contracten die hij destijds bij zijn volle bewustzijn heeft getekend.

 51. n

  @Johan Boksbeugel

  Dat krijgt hij nu ook niet bij de Gamma.

 52. mart

  Aart is een held. Een legende. En alle mensen die hem hier afmaken zijn de echte zuurpruimpjes.

 53. Flits Bom

  Was meneer Aart niet een keer opgepakt vanwege een “incident” met kinderen?
  Of vergis ik me daar?

 54. Annoniemus

  Meneer Aart moet z’n bek eens houden , altijd dat ouwemannen gezeur van die vent gaat irriteren.

 55. man pan

  Meneer Aart begint erg sterk op zijn rol te lijken, een zure oude man die alleen maar klaagt.

 56. StefanV

  Als ik Aart Staartjes was, dan zou ik me op m’n 81e niet meer zo druk maken. Ik mag toch aannemen dat hij inmiddels genoeg geld heeft verdiend om te genieten van z’n welverdiende pensioen…

  En de NPO maakt gewoon een zakelijke afweging: feitelijk kun je Sesamstraat elke 3-4 jaar herhalen en daarmee een nieuwe doelgroep bedienen, zolang de afleveringen niet te gedateerd zijn.

 57. Ja ja Zo zo Nou Nou zegt

  De sesamstraatidioterie is eindelijk aan het afronden.
  Die troep was traag en saai vooral als je een hoogbegaafd kind bent.
  En als ik het zo om me heen hoor, heeft elke moeder een hoogbegaafd kind. :)

 58. C. de Baat

  Dus als je datgene kwijt raakt wat je als een belangrijk deel van je leven ziet mag je daar niets over zeggen volgens de meeste mensen die op deze site reageren. Dan krijg je meteen het stempel opgedrukt van ouwe (seniele) geldwolf die maar beter meteen naar het bejaardenhuis kan gaan. Waarom mogen wel alle mensen die op deze site reageren hun mening geven maar moet Aart Staartjes zijn mond houden? Nota bene een van de mensen die het aangaat!! Je zou zelf maar in een situatie belanden waar alle medewerkers van Sesamstraat in terecht zijn gekomen.

 59. WijWillenSesamstraat

  Bert en Ernie stem acteurs zijn inmiddels reclame commercials gaan doen. Sesamstraat is educatie zeker ten opzichte van de Teletubbies. Aart komt nu op voor Sesamstraat en de toetsenbord helden zijn daar niet altijd positief over. Aart is waarschijnlijk de enige die er over durft te spreken.

 60. Derk Dakdekker

  @WijWillenSesamstraat
  Poehee, reclame commercials nog wel. Geen reclames of commercials maar reclame commercials.
  Om over stemacteurs, toetsenbordhelden en het verschil tussen ten opzichte van en vergeleken met nog maar te zwijgen.
  Misschien minder naar de televisie kijken en vaker naar school gaan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.