Idiote Wesley Sneijder witheet, dreigt SBS 6 met boycot

Wesley Sneijder heeft de redactie van 6 Inside en Shownieuws vrijdag flink geïntimideerd. Hij heeft een redactrice witheet opgebeld met het dreigement om SBS 6 voor altijd te boycotten als ze het nieuws over zijn aanhouding zouden openbaren. Dat vertelde Albert Verlinde in zijn programma. Verlinde onthulde dat Sneijders zich zondagnacht als een ongelikte beer heeft gedragen in Utrecht. In een dronken bui is hij op een auto geklommen, die daardoor total loss is verklaard.

De auto was van een volstrekt onbekende van Sneijder. Hij is op het dak gaan zitten en stond op een gegeven moment op de ruitenwissers. Bovendien is hij ook tegen de auto aan gaan plassen.

Verlinde vindt het bizar. “Het is een heel pikant verhaal. Het is in Utrecht gebeurd, zijn geboortestad, en hij heeft net een lintje gekregen en er is net een stadion naar hem vernoemd. Misschien verklaart dat de reacties van zowel Rodney Sneijder als Wesley.”

Aanvankelijk wilde Sneijder geen commentaar geven. “Daarna – ik vind het pijnlijk maar ik ga het toch even noemen – stuurde een van onze redacteuren, een hartstikke leuke meid, hem een bericht. Daar antwoordde hij op: ‘Je ziet er leuk uit, misschien kun je dat melden in de uitzending.’ Ik vind dat je dat niet kunt doen bij een dame in deze tijd.”

Levenslange boycot

Toen ging de redactie Wesley Sneijder bellen. “Tenminste, dat probeerden we. Dat lukte niet. Totdat Wesley uit zichzelf belde, ongeveer drie kwartier geleden, en echt lósging op een van onze redacteuren. Echt losging. Behoorlijk losging. Als je dat niet gewend bent, sta je te trillen als zoiets gebeurd. Hij riep: ‘Als jullie dit melden, werken we nooit meer met SBS 6. Boycotten, een leven lang. En niet alleen ik, maar iedereen die ik ken, Yolanthe, niemand gaat meer met SBS 6 werken.’ Toen was helemaal duidelijk dat we beet hadden natuurlijk.”

Verlinde: “Ik zat nog na te denken van: zal ik Wesley ook nog even bellen? En toen dacht ik: ik doe het eigenlijk niet, want dan wijk je eigenlijk gewoon voor die chantage en ik laat me ook niet uitschelden aan de telefoon.”

Later in de uitzending werd Verlinde nog wel ge-sms’t door Sneijder: “Denk maar dat SBS 6 dit gaat winnen, want dat blijkt hieruit dat jullie dat denken, maar we zullen zien op de lange termijn. Ja, kopieer en plak maar, daar zijn jullie goed in bij SBS.

Ontspoord?

Het lijkt wel of Sneijder volledig ontspoord is. Patty Brard: “Er gaan een hoop heftige verhalen in de rondte. Ik ben altijd bevriend geweest met Wesley en Yolanthe en dat het niet goed gaat weten we allemaal. Ik heb in de wandelgangen gehoord dat het zo erg tussen hen is en dat zijn gedrag zodanig is dat Yolanthe overweegt om naar Amerika te verdwijnen.”

Dit heeft hij echt verkeerd aangepakt, vindt misdaadjournalist Mick van Wely. “Hij heeft erop gegokt door heel hard te ontkennen en enigszins te intimideren om het te voorkomen en dat is een slechte gok geweest.”

Beelden

Later op de avond kwam in Shownieuws het bewijs. Dat programma zond de beelden uit waarop te zien is hoe Sneijder op de auto klimt en zich misdraagt.

De politie heeft Sneijder aangehouden. Inmiddels heeft de voetballer de schade à 6.000 euro vergoed.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen