NTR ontkent dat stekker uit Sesamstraat gaat

Geplaatst op vr 01 mrt 2019 om 8:45

De NTR ontkent dat ze bezig is om Sesamstraat de nek om te draaien. De omroep hoopt een nieuw contract te tekenen met de Amerikaanse licentiehouder. Dat heeft ze laten weten in reactie op uitspraken van Aart Staartjes op Radio 538. Eens in de zoveel tijd is er herrie over Sesamstraat. De kindershow lijkt af en toe ineens op het hakblok te liggen en volgens Staartjes is dat ook nu het geval. Hij vertelde donderdag op de radio dat er al bijna een jaar geen opnames meer zijn.

Staartjes denkt dat het over en uit is. “We werden steeds aan het lijntje gehouden“, aldus de 80-jarige acteur. “Er moest onderhandeld worden met Amerika en dan zouden we wel weer verder zien. We zouden het in augustus weten, dat werd later september. Sinds die tijd hebben we niks meer gehoord. Dat betekent dat je nooit meer iets hoort.

Het is jammer voor het team, vindt Staartjes. “Voor al die mensen: de schrijvers en de componisten. We waren een hele sterke ploeg, dat is gewoon aan de kant geschoven.

De NTR spreekt de uitspraken nu tegen. “De berichtgeving klopt niet. Wij hebben de intentie om door te gaan met Sesamstraat. Tot de zomer zijn er nieuwe afleveringen van Sesamstraat te zien, met scènes die vorig jaar zijn gedraaid. We zijn in onderhandeling met Sesame Workshop over een nieuw contract dat dit najaar moet ingaan.

Foto: NTR, Leendert Jansen
5 Reacties op “NTR ontkent dat stekker uit Sesamstraat gaat”


 1. Baron

  Aart, je bent de beste.

 2. Alfred

  Sesamstraat is allang de nek omgedraaid.

 3. den Draaiert Joost

  Nou en? Misschien tijd voor gewoon iets nieuws voor kinderen van nu.

 4. Sean

  @den Draaiert Joost: Zoals wat? Dat DWDD-achtige aftreksel dat De Boterhamshow heet? Nee, dan liever gewoon Sesamstraat.

 5. @den Draaiert Joost

  Hé mister negatiev! Zoals wat dan?
  Er zouden juist weer meer oude kinderprogramma’s en series nieuw leven in moeten worden geblazen. Nee kinderen vinden helemaal geen andere dingen leuk dan 20/30 jaar geleden. Alleen bij gebrek aan beter gaan ze troep kijken. Het verdwijnen van Sesamstraat zou de dood zijn voor de Nederlandse kindertelevisie. Met dit programma hoor je niet zo om te gaan als NPO. En daarbij hoort het gewoon op het open net. Te weten NPO3 om 18.30u

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.